Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechter geeft Donner gelijk in ophoging huren

  •  
20-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
Donner_02.jpg
Woonbond en Huurdersvereniging Amsterdam procederen door ... Ze willen voorkomen dat tienduizenden woningen in de vrije sector belanden
Minister Donner mag een maatregel invoeren waardoor de huren in tien regio’s hoger worden. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald. De Woonbond en Huurdersvereniging Amsterdam hadden een kort geding tegen het ministerie aangespannen omdat door de maatregel tienduizenden huurwoningen in de vrije sector belanden.
Donner voerde per 1 oktober een maatregel in waardoor verhuurders in tien regio’s (140 gemeenten) met een schaarse woningenmarkt 15 tot 25 punten extra mogen optellen in het zogeheten woningwaarderingsstelsel. Dat is een systeem dat bepaalt hoeveel een verhuurder maximaal voor de woning mag vragen. Door die maatregel vallen sommige woningen echter in de geliberaliseerde huurmarkt waarin geen maximum huurprijs geldt.
De Woonbond en de Huurdersvereniging Amsterdam gaan verder procederen om de maatregel van Donner van tafel te krijgen.
Het is betreurenswaardig dat we niet in het gelijk zijn gesteld”, aldus een zegsman in Trouw. “Wij vinden dat de kortgedingrechter de overheid te veel ruimte geeft.” De huurdersverenigingen zien echter ook lichtpuntjes in de uitspraak. Zo blijkt daaruit dat de minister de Kamer herhaaldelijk onjuist heeft geïnformeerd, zegt de woordvoerder van de Woonbond.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.