Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Energierekening wordt voor velen onbetaalbaar

FNV pleit voor maximumprijs
Joop

Rauw-jongen wordt toch niet uit huis geplaatst

  •  
28-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Rauwjongen300.png
Tom Watkins (15) zal via Wereldschool erkend onderwijs volgen
Tom Watkins, de 15-jarige uit de documentaires Rauw en Rauwer, zal niet uit huis worden geplaatst. Hij gaat vanaf 7 januari toch deelnemen aan erkend onderwijs. Dat is het gevolg van een bemiddeling met een aantal belanghebbende partijen. Bij die afspraken waren Tom, zijn moeder, Bureau Jeugdzorg, Leerplicht, de Wereldschool en de Kinderombudsman Marc Dullaert aanwezig.
Volgens laatstgenoemde heeft elk kind recht om op te groeien bij de ouders, maar ook het recht op onderwijs. Hij is daarom verheugd dat er een oplossing is bedacht. Bureau Jeugdzorg startte in december een spoedprocedure om Tom uit huis te plaatsen, nadat bekend werd dat hij niet deelnam aan erkend onderwijs. Tom zou worden gepest vanwege zijn dieet, waarop zijn moeder besloot om zonder toestemming van de leerplichtambtenaar thuis les te geven.
Tom gaat nu via de Wereldschool onderwijs volgen. Die school maakt het bovendien mogelijk om zowel in Nederland als Groot-Brittannië bij de lessen aanwezig te zijn. Tom zal het komende schooljaar namelijk veelvuldig bij zijn vader en broer in Groot-Brittannië zijn.

Meer over:

leven, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (18)

lembeck
lembeck28 dec. 2012 - 11:21

Daar ben ik blij mee. Ik hoop ook dat hij niet meer getreiterd en gepest gaat worden. Laat hem lekker eten wat hij wil. Zolang hij zich prima voelt, lijkt het me prima. Uiteindelijk is het gezond voedsel en geen vette hap uit de muur...

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch28 dec. 2012 - 11:21

*..Tom zal het komende schooljaar namelijk veelvuldig bij zijn vader en broer in Groot-Brittannië zijn. ..* ============================================= Goed voor dat jog. Lekker full english breakfast: Bereidingswijze Rooster het brood en houd dit warm. Verwarm de witte bonen in tomatensaus. Bak de worstjes tot ze mooi bruin zijn, haal ze uit de pan en bak vervolgens de bacon tot hij iets knapperig is. Bak de champignons en de tomaten even mee. Bak als laatste de spiegeleieren. Schik alles naast elkaar op een warm bord en serveer direct. Serveer er nog enkele sneetjes geroosterd brood bij en marmelade of abrikozenjam. Lekker avondeten: Dit is een recept van een tante Betty uit Engeland. Smakelijk, hartverwarmend en niet te duur. Ingrediënten 750 gr mager lamsvlees (in blokjes) 50 gr bloem (met wat peper en zout gemengd) 2 uien (gesneden) 450 gr aardappels (geschild en in plakken) 2 stengels selderij (in plakjes) 1 wortel (in blokjes) 100 gr koolraap (in blokjes) 30 ml droge sherry ½ theelepel mosterd 1 flinke snuf gemalen nootmuskaat 3 laurierblaadjes 1 theelepel rozemarijn 1 theelepel tijm 400 ml runderbouillon 15 gr boter + 1 teentje gehakte knoflook Vergelijkbare recepten * Stoofpot met lever en spek * Shepherd pie met lekker veel groenten * Schotse lamsschotel * Shepherd’s pie met filodeeg * Rogan josh lamsbout * Pittige runderstoofpot uit de slowcooker * Goulashschotel uit de oven * Roxyfloxsy’s runderstoof uit de slowcooker * Slow cooked hachee met rode kool en aardappelpuree * Griekse stifado Bereidingswijze 1. Bedek het lamsvlees met de bloem. Leg het vlees en de groenten in de slowcooker (behalve de aardappels). Bestrooi met zout en peper. 2. Voeg de laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, mosterd en nootmuskaat toe. 3. Dek af met de aardappelschijfjes en schenk dan de bouillon en de sherry erover. Smeer de knoflookboter erover en bestrooi met wat gemalen zwarte peper. 4. Dek de slowcooker af en laat 3 tot 4 uur koken op de hoogste stand. 5. Serveer met rode kool. Heerlijk. Mijn mening, voor zover van belang.. Laat dat kind met rust, en sluit de moeder op.

Zjenny
Zjenny28 dec. 2012 - 11:21

Dat lijkt mij goed geregeld.

lebansje
lebansje28 dec. 2012 - 11:21

Gelukkig. Dat jeugdzorg heeft wel voor meer problemen gezorgd, vooral als ze NIET doen wat er van ze wordt verlangd. Ik ken wel wat voorbeelden. Je zou bijna terugverlangen naar dat berenvel en de knots. Jeugdzorg brengt vaak meer emotionele schade teweeg dan dat ze oplost.

Rechterhand
Rechterhand28 dec. 2012 - 11:21

Tja, als extreem liberaal vind ik dat we mevrouw haar gang maar moeten laten gaan. Wat nu dus ook gebeurt op het gebied van voedsel. Wel mogen we haar wijzen op de groeiachterstand (en ondervoeding) waar feitelijk wel sprake van is. Groeiachterstand betekent dat er niet genoeg bouwstoffen zijn om het lichaam verder naar volwassenheid uit te bouwen. Kortom deze jongen loopt schade op. De vraag is of dat nu nog verholpen kan worden met een lekkere quarter pounder zo eens per maand. Ik heb daar mijn twijfels over of dat nog verholpen kan worden. Maar goed mevrouw realiseert zich alleen de schadelijke gevolgen van het gangbare voedsel en niet die van een groeiachterstand. Wanneer mevrouw dan nog niet wil luisteren, na herhaalde uitleggingen is het een keer klaar. De jongen is weldra 18 en kan zijn eigen leven kiezen. Gekken houdt je altijd, zowel konijnen als fast-food junks. Ook hier beken ik een tekortkoming van het liberalisme waarbij een jongen zo aan de groentegoden wordt overgeleverd en schade oploopt. Maar vrijheid (in alles) vind ik wel wat belangrijker dan het per se moeten eten van vlees. Jeugdzorg grijpt wat mij betreft nog te vaak in. Ik heb het idee dat jeugdzorg bij de meest schrijnende situaties niet binnenkomt en de levens verpest van mensen zoals tom en zijn familie. Je leven zoals jij het inricht wordt overhoop gehaald en blijkbaar heb je niet de vrijheid om het zelf in te richten op jouw manier. Stom en nogal betweterig.

vanessa2
vanessa228 dec. 2012 - 11:21

Een groot deel van het probleem zit hem in internet. De moeder van het joch meent oprecht op basis van onzin op internet dat wat ze doet juist is. Het is de onbeholpenheid van mensen onderscheid te maken tussen onzininformatie en zinvol onderzoek. Ik zag op TV de goeroe waarop ze haar dieet baseert, die volkomen uit de lucht gegrepen zaken onderwijst. Een gevaarlijke idioot, als je het mij vraagt. Daarmee ben je niet aan het einde van het probleem. Aan de andere zijde van het probleem zitten voedingsfabrikanten die rotzooi produceren en via al even onzinnig onderzoek 'bewijzen' dat het niet gevaarlijk is dan wel zelfs gezond. Als er niet tot een soort certificering van gegevens op internet gekomen wordt (en daarbij mag je door universiteiten uitgevoerd onderzoek dat door voedingsfabrikanten gefinancierd wordt als smerigste van al kwalificeren) zal je steeds meer mafketels als de moeder van Tom krijgen.

[verwijderd]
[verwijderd]28 dec. 2012 - 11:21

"Tom zal het komende schooljaar namelijk veelvuldig bij zijn vader en broer in Groot-Brittannië zijn." Gelukkig maar. Dan kan die hem een beetje bijvoeren.

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer28 dec. 2012 - 11:21

"Dan kan die hem een beetje bijvoeren." Heel onwaarschijnlijk. Zowel de noodzaak als dat het gebeurt.

Miesje3
Miesje328 dec. 2012 - 11:21

Nou ben ik er geen voorstander van om mijn leven als konijn door te brengen door voor altijd aan sla en radijsjes te gaan knabbelen, maar als je nou zo naar die jongen kijkt, ziet hij er best gezond uit, mooie gezonde huid (geen puisten enzo) , gezond haar, niet te dik of te dun, gewoon een gezond koppie.. zet je toch aan het denken wat we nu eigenlijk allemaal door onze strot geduwd krijgen van de voedselfabrikanten. Want die fabrikanten maakt het natuurlijk geen zak uit of ze je nou gezond te eten geven of niet, zolang je het maar koopt en zo hun zakken kunnen vullen. Het moraal van dit verhaal is dat je toch even nadenkt wat ze je allemaal voorschotelen en dat het best wat meer richting puur natuur kan.. dat is alleen maar ten voordeel van je eigen lichaam!

1 Reactie
BasVV
BasVV28 dec. 2012 - 11:21

Precies. Zolang je het maar koopt. En dat doe je toch echt zelf.

[verwijderd]
[verwijderd]28 dec. 2012 - 11:21

Kan moeder hem toch afschermen van de "'boze" wereld

1 Reactie
BasVV
BasVV28 dec. 2012 - 11:21

Dat was ook mijn eerste gedachte.

Florian2
Florian228 dec. 2012 - 11:21

Vreemd: geen hysterische reacties over kinderen met overgewicht in achterstandswijken die 4x per week friet eten. Maar wel een media hype over een jongen die rauw voedsel eet. Laat de media en overheid zich eerst maar eens bemoeien met zaken die er ECHT toe doen!

3 Reacties
lembeck
lembeck28 dec. 2012 - 11:21

Helemaal mee eens. Ik zou het aantal kinderen dat met Fast Food (Vette HAP) opgroeit niet willen weten. Maar dat het er veel zijn is wel zeker. Deze jongen eet alles dat hij moet eten. Alleen rauw. Groenten, fruit en noten zijn heel erg gezond. Daar is niets mis mee. Het Engelse recept hieronder zit vol vlees - zelfs orgaanvlees - en de Britten kennende zullen de meeste groenten ver doorgekookt zijn. Dan zit er ook niks meer in waar je als mens nog iets aan hebt, behalve maagvulling.

Candide2
Candide228 dec. 2012 - 11:21

'Laat de media en overheid zich eerst maar eens bemoeien met zaken die er ECHT toe doen!' En dat zijn? Kom, laat ons nou niet in SPANNING. Een aantal suggesties: de overheid en media zouden iets moeten doen tegen moordende en bermbom plaatsende heilige boeken en een discriminatiemeldpunt openen voor autochtone Nederlanders, die zich gediscrimineerd voelen door Marokkaanse jochies. Het zal je maar gebeuren dat je als blanke autochtone christen in je eigen land geen baan kunt krijgen of een kroeg niet in mag. Dat zijn de ECHTE problemen die GW signaleert. Stand Moslims - Geert Wilders 1.500.000.000 - 1 ;-)

TheRealHandyman
TheRealHandyman28 dec. 2012 - 11:21

Dat heeft te maken met keuze. Arme mensen hebben niet altijd geld om gezond voedsel te kopen en of tijd om het zelf te verbouwen. Voor een paar euro zet je met een bak friet en frikandellen een maaltijd voor veel personen neer. Dat lukt niet met een goed uitgebalanceerde maaltijd. Deze vrouw kiest er bewust voor haar kind te mishandelen met een eenzijdig dieet. Kinderen van die leeftijd mogen ook niet op dieet en door haar toedoen wordt dat manneke getreiterd op school. Bewust gekozen is dan ook bewust mishandeling. Zolang een appel of een salade duurder is dan een frikandel of een patatje kan er eigenlijk niet over ongezond voedsel gezeurd worden.

RonVa
RonVa28 dec. 2012 - 11:21

Nu is het alleen nog hopen dat de hond die vanwege een oorontsteking een paar dagen geen eten krijgt nog een goed ondergebracht wordt. Het zou mij ook niet meer dan logisch lijken dat de moeder een boete krijgt voor het zolang ontduiken van de leerplicht. Nu lijkt het alsof misdaad loont.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger28 dec. 2012 - 11:21

Nee, dat zou alleen gebeuren als ze met zoonlief 1 dag eerder dan de offciele schoolvakantie al op Schphol staat. In Nederland wordt er of met 2 maten gemeten, of geen maat maar dan heet het tolerantie.