Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte tracht stikstofbom van Hoekstra onschadelijk te maken

Sigrid Kaag wil draaiend CDA aan afspraken houden
Joop

PVV fractievoorzitters Almere en Den Haag geven niet thuis

  •  
10-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-FritsmadeRoon_300.jpg
Fritsma en de Roon vaak afwezig bij vergaderingen
De stoelen die PVV-fractievoorzitters Raymond de Roon (Almere) en Sietse Fritsma (Den Haag) hebben in de gemeentelijke vergaderzalen bijven vaak leeg. Fractieleden van beide gemeenten bekritiseren de afwezigheid van de PVV-fractievoorzitters tijdens belangrijke bestuursvergaderingen. Dat meldt de Volkskrant. Raymond de Roon heeft sinds zijn aanstelling in Almere slechts 11 van de 25 raadsvergaderingen bijgewoond. Fritsma laat het vaak afweten bij commissievergaderingen en het fractievoorzittersoverleg.
Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij irriteert zich aan de afwezigheid van Fritsma. “Veel andere fractieleden, zoals Richard de Mos en Machiel de Graaf, zijn harde werkers. Maar Fritsma komt nooit naar commissievergaderingen, bewonersbijeenkomsten of het fractievoorzittersoverleg. Hij heeft in de raad vaak het hoogste woord, maar hij blaat maar wat.”
Fritsma wordt door de Haagse Stadspartij en de SP vaak op zijn afwezigheid aangesproken. SP-fractieleider Ingrid Gyömörei zegt in de Volkskrant:
Ik ga over vier jaar uitrekenen wat Fritsma verdiend heeft als raadslid en hoeveel spreektijd hij heeft gehad. Volgens mij heeft hij dan uitstekende zaken gedaan. Het is mij na een half jaar nog volstrekt onduidelijk of hij eigenlijk portefeuilles heeft.
De PVV fractieleden trekken zich niet zoveel aan van het commentaar van andere partijen. PVV Raadslid in Den Haag Machiel de Graaf zegt dat het voldoende is dat zeker één lid aanwezig is bij vergaderingen. “Het lijkt me heel sterk dat de klagende partijen geen meer prangende zaken hebben waar ze hun tijd en energie aan kunnen besteden.” Volkskrant: Kritiek afwezigheid PVV-leiders gemeenteraad

Meer over:

politiek, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (48)

JanB2
JanB210 dec. 2010 - 19:44

Zakkenvullers.

Klaas3
Klaas310 dec. 2010 - 19:44

Dit artikel is goed voor minstens 180 reacties.

Latok
Latok10 dec. 2010 - 19:44

Wel goeie foto. Altijd die emotionele rode stropdassen. Maar voor de rest niks. Helemaal niks dus. http://www.mensfashionaccessories.nl/c-565949/de-psychologie-en-het-effect-van-kleuren-in-stropdassen/

Yggdrasil
Yggdrasil10 dec. 2010 - 19:44

Waarom heb ik bij PVV-bestuurders, alhoewel, toch steeds het idee dat de hele politieke gedachte van een samenleving beter maken bij die gasten absoluut ontbreekt. Ze maken de politiek belachelijk maar doen verder geen enkele moeite om bepaalde dingen te verbeteren c.q. te veranderen. Ze, die PVV-bestuurders, blijven maar aan de zijlijn roepen hoe verderfelijk de Islamitische cultuur is, hoe achterlijk moslims wel niet zijn, hoe crimineel Nederlanders van buitenlandse komaf wel niet zijn maar ze doen dus echt helemaal niets om verandering in die toestand aan te brengen. Ze bedrijven op geen enkele manier politiek, ze besturen niet, ze regelen niets, ze werken niet, ze zijn zelfs niet gewoon aanwezig. Niets maar dan ook absoluut niets doen ze om de maatschappij beter te maken. Zakkenvullers ? Jawel en dan ook nog van de ergste soort, ze cashen alleen maar en doen verder niets. Je vraagt je in vredesnaam af hoe lang het stemvee hier nog achteraan blijft huppelen want zelfs iemand die op de PVV heeft gestemd zal toch bepaalde maatregelen verwachten, zelfs een PVV-stemmer zal toch ook wel eens iets van een bepaald resultaat willen zien. Schijnbaar kicken die gasten op macht en krijgen ze een harde plasser van het feit dat ze kunnen doen wat ze doen. Helemaal niets dus.

Xavio
Xavio10 dec. 2010 - 19:44

Zijn er nou echt mensen te vinden die hier van opkijken? Straks na de PS verkiezingen gaan we hetzelfde meemaken, maar dan in de provincie.

Sonia2
Sonia210 dec. 2010 - 19:44

Wat politici en partijen over elkaar te zeggen hebben moet je altijd met een korreltje zout nemen, want dat draait alleen maar om politieke belangen. De SP heeft bijvoorbeeld 4 jaar lang de mond gehouden over - en wanneer je naar moties en stemgedrag kijkt zelfs intensief samengewerkt met - de PVV. Nu ze niets meer te verliezen hebben hebben ze opeens een grote broek aan.

johnny02
johnny0210 dec. 2010 - 19:44

Toch vreemd dat Henk & Ingrid ontslagen worden als ze nauwelijks naar hun werk gaan en iemand in de gemeenteraad of Tweede Kamer niet? Is er geen minimum aanwezigheidsplicht? Misschien is De Roon wel ontheven van zijn portefeuilles omdat hij stout was? Moet echt wel heeeeel erg geweest zijn dan. Krijgt onze uit de Tweede Kamer opgestapte PVVer eigenlijk nog wachtgeld?

multiplayer
multiplayer10 dec. 2010 - 19:44

Zo, da's makkelijk cashen. Als zij het voorbeeld zijn voor politiek Nederland, dan gaat deze allochtoon zich snel aanmelden bij de PVV voor een nieuwe job. Tsjing tsjing!

Naamhiero
Naamhiero10 dec. 2010 - 19:44

Kleuterschool... "PVV Raadslid in Den Haag Machiel de Graaf zegt dat het voldoende is dat zeker één lid aanwezig is bij vergaderingen." Eén kind fluistert een verhaal in het oor van de ander, deze fluistert het weer door naar wéér een ander; etc. Aan het einde van de kring, komt een geheel ander verhaal naar voren, als het origineel was. Dat is politiek bedrijven, volgens de PVV. Waar enorm véél ruis op de lijn is. Deze "ruis" haalt men o.a. weg, door te blijven hameren op het opgeroepen negatieve beeld. (Islam is slecht; Moslims zijn allemaal bomgordeldieren; etc). Al ziende blind zijn, dat is de PVV achterban. Wijst men op deze tekortkomingen, dan ontstaat een meer rationeel beeld bij hen, namelijk, dat waar de PVV eigenlijk voor staat. Shit, is een veel gehoorde opmerking, wanneer er op het partijprogramma van de PVV wordt gewezen...en dat dáár amper iets van over is. Het enige wat overblijft, is het van o.a. de SP gestolen 'linkse' partijprogramma. Al ziende & horende blind...Totdat.

Coropa
Coropa10 dec. 2010 - 19:44

Als ze toch niet komen dan kunnen ze, met behoudt van hun raadsuitkering, mooi vrijwilligerswerk doen. Vooral theezetten in een moskee lijkt mij een zinvolle invulling. Oh ja, en natuurlijk bij sneeuw het pad nar de gebedsdienst vrij maken.

kingfishererik
kingfishererik10 dec. 2010 - 19:44

Geen stijl: "Liever een dubbel inkomen dan een dubbel paspoort, hè Sietse."

krid58
krid5810 dec. 2010 - 19:44

De "oplossing" van de PVV als politiek probleem licht niet bij de PVV. Daarmee bedoel ik dat het geen zin heeft om te wijzen op de tekortkomingen van de PVV, of hun criminele "leden" e.d. Wat wel een oplossing is, is zelf met een goed verhaal komen. Daarbij zouden andere partijen niet vies moeten zijn van ideologie. Het is namelijk ook ideologie die er voor zorgt dat mensen op de PVV stemmen ondanks het gebrek aan oplossingen, flinterdunne probleem analyses etc. Ik zal een begin maken: the people united will never be defeated. Het enige dat we nog nodig hebben is een probleem en een oplossing die ligt in het bijeenbrengen van mensen....

JoopSchouten
JoopSchouten10 dec. 2010 - 19:44

Nou ja, wees nu eens eerlijk. Hebben deze lieden iets wezenlijks toe te voegen aan politieke ideeën? Laat ze maar spijbelen. Uiteindelijk moeten ze toch bij 'de conciërge' een briefje overleggen (...). En je weet. Na 3 keer ongeoorloofde afwezigheid volgt automatisch uitsluiting. Wel jammer van mijn geld.

wvdstraat
wvdstraat10 dec. 2010 - 19:44

Het probleem is niet zozeer de PVV-politicus an sich; het overige electoraat weet heel goed hoe onbekwaam en opportunistisch die is. Het probleem is de gemiddelde stemmer op die partij: Die staat nog te applaudisseren voor een vers gescheten drol in een speeltuintje voor allochtone kinderen, gedraaid door één van de PVV-politici. Of wanneer zo iemand een acteur, musicus of beeldend kunstenaar halfdood slaat. Hoe pakken we blinde kritiekloosheid aan ?

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman10 dec. 2010 - 19:44

"PVV Raadslid in Den Haag Machiel de Graaf zegt dat het voldoende is dat zeker één lid aanwezig is bij vergaderingen." Misschien kan de PVV er een wet door krijgen dat dat voor elke betaalde baan in Nederland geldt. Dan is het geen enkel probleem om door te werken tot je dood gaat ;-)

[verwijderd]
[verwijderd]10 dec. 2010 - 19:44

Deze mensen hebben het te druk. Tijd dat meneer Wilders wat meer goed gescreend politici in dienst neemt.

4 Reacties
maccus
maccus10 dec. 2010 - 19:44

Ach gut. Ze hebben het te druk.

ErnsTT2
ErnsTT210 dec. 2010 - 19:44

Hij heeft net wat van zijn Senaatsleden gescreend, en hij deed daarbij wonderlijke vondsten volgens het NOS Journaal: Gisterenavond bleek na de screenings van de senatoren een spectaculaire wapenvondst te zijn gedaan in Kerkrade (het Hardland van Wilders?) http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1016714 Vanaf 2:40 krijgen we een mooi inzicht in het netwerk van Wilders...

ErnsTT2
ErnsTT210 dec. 2010 - 19:44

The Plot Thickens... Ik dacht laat ik eens een beetje in het CV van Harm Uringa spitten... Opmerkelijk wat je dan tegen komt, en wat er dus achter de spreuk "Limburg terug aan de Limburgers" Het is dus eigenlijk een mission statement van Missionarissen, die de Katholiek Kerk willen uitdrijven... Vraag me af welke echte limburger er nog op de PVV gaat stemmen als dat uitkomt [q] Harm Uringa describes the development at the Emmanuel: “During the nineties the EBC was predominantly a US military church with during the early nineties a full house every Sunday morning. Harm and Charlotte Uringa: “After being touched / called by the Lord in 1992 (a 'Paul or Damascus road experience') we embarked on a spiritual quest. Late 1993 we were invited to the EBC by a previous member of the EBC and we went the next Sunday. During Larry Carson's message we 'saw the light'. We got involved in Bible study and other church activities and were baptised in May 1994. [/q] Grappig hoe er in het nederlands opeens bijna niets meer te vinden is over de PVVers :-) [q] Emmanuel Baptist Church has also been very active in this field during the past 30 years. Emmanuel Baptist Church is a Southern Baptist Church and also a member of the European/International Baptist Convention, now known as IBC. All Southern Baptist Churches give money to a central International Mission Board. This board appropriates money for salaries and ministries ofmissionaries in over 100 foreign countries. Further, Emmanuel Baptist Church supports Lottie Moon with a dedicated offering and one hundred percent of this offering goes to the foreign field (Operation Manual). [/q]

JustMatthias
JustMatthias10 dec. 2010 - 19:44

daar is de grote Leider nu mee bezig... http://www.dvhn.nl/nieuws/drenthe/article6618216.ece/Nico-Uppelschoten-eerste-Drentse-PVV Wat een klucht, zeg.

rgeurtsen
rgeurtsen10 dec. 2010 - 19:44

Ben benieuwd wat Peet, van dit absurde ondemocratische gedrag vindt.

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil10 dec. 2010 - 19:44

Die zal zich ongetwijfeld de handen stuk klappen bij het aanschouwen van zoveel daadkracht

BenJoosten
BenJoosten10 dec. 2010 - 19:44

Dat belooft wat, als beiden ook zitting nemen in de Provinciale Staten. Op de lijst voor Limburg staat een dame die lid is van het Europees Parlement. Zo kan het ook. Multitasken op z'n PVV's.

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil10 dec. 2010 - 19:44

115 Teletekst vr 10 dec *************************************** PVV:Limburg weer voor de Limburgers *************************************** ` De PVV wil Limburg teruggeven aan de Limburgers.Partijleider Wilders heeft dat gezegd bij de presentatie van de PVV-kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen. Volgens Wilders schreeuwt Limburg om de PVV.Hij zei dat niet de Randstad het hart van Nederland is,maar dat Limburg het "hartland" is. Lijsttrekker in Limburg wordt Laurence Stassen,die lid is van het Europees Parlement.Op de tweede plaats staat het Tweede-Kamerlid Van Vliet.Hij is ook de eerste PVV-kandidaat om Gedeputeerde te worden in Limburg.Als hij gedeputeerde wordt,verlaat hij de Kamer. ========================= Wordt Limburg de eerste provincie die zelfstandig verder gaat ? Of hoe moet ik deze nieuwe PVV-slogan anders duiden

Pjotrs
Pjotrs10 dec. 2010 - 19:44

Ik zie het probleem eigenlijk niet. PVV'ers betalen om thuis te blijven is toch helemaal niet zo'n gek concept?

1 Reactie
frankie48
frankie4810 dec. 2010 - 19:44

Beste Piet, Zodirect ga je ook nog beweren dat alle stemmers van de SP en een groot gedeelte van PvdA dat gevoel ook moeten kennen?

roonie
roonie10 dec. 2010 - 19:44

Alleen de aanwezigheid van de geest van de PVV, is al voldoende is om raadsbesluiten te doen aansturen.

1 Reactie
frankie48
frankie4810 dec. 2010 - 19:44

Beste Roonie v Bloemendaal, Over welke geest van de PVV hebben we het hier dan, die van het verleden, het heden of die van de toekomst?

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman10 dec. 2010 - 19:44

Ook in Limburg worden het weer dubbelfuncties, zoals: - Laurence Stassen, Europarlementariër - Roland van Vliet, Tweede Kamer-lid Dat is makkelijk verdienen... Verder opvallend aan z'n propaganda, dat hij met geen enkel woord rept over meer werk, terwijl gebrek aan werkgelegenheid in Limburg verreweg het grootste probleem is.

2 Reacties
Yggdrasil
Yggdrasil10 dec. 2010 - 19:44

dat hij met geen enkel woord rept over meer werk, terwijl gebrek aan werkgelegenheid in Limburg verreweg het grootste probleem is. ======================== Wilders heeft genoeg oplossingen voor niet bestaande problemen, hij verzint de problemen tenslotte waar je bij staat. Maar voor de echte problemen is Wilders nauwelijks aanspreekbaar, kan ook niet want hij is zelf het grootste probleem in dit land en de oplossing van dit probleem is dat Wilders zich terug trekt uit de actieve politiek maar die oplossing weet hij dan weer niet te verzinnen. Roepen en schelden vanaf de zijlijn is natuurlijk veel leuker.

Klaas2
Klaas210 dec. 2010 - 19:44

Tegen een electoraat dat stemt uit protest en niet met verstand, en dat dus alles goed vindt is geen kruid gewassen. Het enige wat je kunt doen, en dat doen we ook steeds, is erop wijzen hoe de mensen voor de gek worden gehouden. ---------- Opvallend is overigens wel dat tot nu toe, 40 reacties, geen van het traditionele PVV publiek hier op gereageerd heeft. Dit is een signaal, onwelgevallig nieuws sluiten ze zich voor af, dat is allemaal linkse kerk. ---------- We hebben zo vaak in de geschiedenis gezien dat een groot deel van een volk achter een charismatisch leider aan huppelt, zelfs als er geen enkel probleem wordt opgelost, gaan ze toch door daarmee.

matrix2
matrix210 dec. 2010 - 19:44

Een beetje respect voor mensen met een duo baan is wel op z'n plaats lijkt me.

5 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman10 dec. 2010 - 19:44

Jaja, vooral als het twee banen zijn waarbij er geen haan naar kraait of je wel komt opdagen he?

Yggdrasil
Yggdrasil10 dec. 2010 - 19:44

Het gaat hier trouwens wel om PVV-bestuurders en die verdienen, sorry, krijgen wel veel maar respect zullen ze nooit krijgen. Respect moet je namelijk verdienen.

JanB2
JanB210 dec. 2010 - 19:44

Ik heb geen respect voor mensen die met een grote mond en op kosten van de belastingbetaler een duo-baan nemen en daar vervolgens niets van bakken door simpelweg niet op te komen dagen.

JustMatthias
JustMatthias10 dec. 2010 - 19:44

Met dank aan Krapuul http://www.krapuul.nl/blog/21006/sietse-fritsma-de-grote-profiteur/

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods10 dec. 2010 - 19:44

++ Een beetje respect voor mensen met een duo baan is wel op z'n plaats lijkt me. ++ >> Als het PvdA'ers betrof noemde de PVV ze zakkenvullers. Terwijl die PvdA'ers zich tenminste nog kwijten van hun taak.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman10 dec. 2010 - 19:44

PVV-fractieleden zijn sowieso al de duurst betaalde buikspreekpoppen van Nederland: ze mogen alleen zeggen wat Wilders ze influistert. En dan komen ze ook nog eens nauwelijks opdagen...

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT210 dec. 2010 - 19:44

De erst van de tijd zitten ze in het klasje van Geert, tsrafwerkregels te schrijven: Ik mag de waarheid niet spreken, democratie is een leugen. Ik mag de waarheid niet spreken, democratie is een leugen. Ik mag de waarheid niet spreken, democratie is een leugen. Ik mag de waarheid niet spreken, democratie is een leugen. Ik mag de waarheid niet spreken, democratie is een leugen. Ik mag de waarheid niet spreken, democratie is een leugen. Ik mag de waarheid niet spreken, democratie is een leugen. Ik mag de waarheid niet spreken, democratie is een leugen. Ik mag de waarheid niet spreken, democratie is een leugen. Ik mag de waarheid niet spreken, democratie is een leugen. Ik mag de waarheid niet spreken, democratie is een leugen. Ik mag de waarheid niet spreken, democratie is een leugen. Etc.

TheoJ2
TheoJ210 dec. 2010 - 19:44

En wie heeft er ooit van Ingrid Gyömörei gehoord?

1 Reactie
Klaas2
Klaas210 dec. 2010 - 19:44

Mensen in Den Haag zullen van haar gehoord hebben. Zij zal vanuit de gemeenteraad vaak Fritsma's aanwezigheid of afwezigheid hebben waargenomen. Wie heeft er ooit van Theo Joubert gehoord?

meijerlahn
meijerlahn10 dec. 2010 - 19:44

Heel snel je geld verdienen? Vraag het aan Fritsma http://www.liberalemedia.nl/2010/12/pvver-sietse-fritsma-zorgt-erg-goed.html

1 Reactie
Klaas2
Klaas210 dec. 2010 - 19:44

Zelfs in Den Haag kan je het een fenomeen noemen. €15.780 per uur. Dat is omgerekend wat Sietse Fritsma per uur heeft verdiend voor zijn onvoorstelbaar zware werk in de gemeente Den Haag als raadslid weliswaar. Hoe? Op een zeer eenvoudige wijze. Door nauwelijks aanwezig te zijn bij commissie- of raadsvergaderingen. Tot gisteren heeft Sietse Fritsma ongeveer 90 minuten voor zijn Haagse geld gewerkt. Die 90 minuten zijn terug te voeren op de onderhandelingen, collegeakkoord en de algemene beschouwingen. Voor al deze super intensieve minuten krijgt Fritsma een beloning van €2.138 toelage en €493 onkostenvergoeding per maand. Over 9 maanden is dat €23.679.

JustMatthias
JustMatthias10 dec. 2010 - 19:44

Aankomende PVVrs worden nu vooraf wel goed gescreend....... http://www.dvhn.nl/nieuws/drenthe/article6618216.ece/Nico-Uppelschoten-eerste-Drentse-PVV

2 Reacties
meijerlahn
meijerlahn10 dec. 2010 - 19:44

"Hij was tot 1998 rector van het Zernike College in Groningen. Er werd hoog opgegeven van zijn werk aldaar, toch moest hij vanwege een affaire het veld ruimen. Uppelschoten kon door een ondoorzichtige boekhouding een bedrag van rond de 15.000 gulden niet verantwoorden en werd van fraude beticht. Tot een zaak kwam het niet." ------------------------------------------------------------------ De portefeuille Financiën zou ik deze man in ieder geval niet toevertrouwen.

JoopSchouten
JoopSchouten10 dec. 2010 - 19:44

'Uppelschotens politieke opvattingen. Onlangs bracht de PVV bij een bijeenkomst voor het samenstellen van een Drentse kieswijzer onder meer als standpunten naar voren dat er geen nieuwe moskeeën mogen komen in de provincie, dat alle provinciale informatie per definitie in het Nederlands gesteld moet zijn, dat er geen asielzoekerscentra bij mogen komen, dat alle provinciale cultuursubsidies afgeschaft moeten worden en er geen halal maaltijden in het provinciehuis te verkrijgen mogen zijn. Ook bepleit de partij een verbod op hoofddoekjes in het provinciehuis.' Als onderwijzer heb je dan wel wat uit te leggen over discriminatie. En dan nog dat 'fraude gevalletje'. 'Vreemd exemplaar' die Uppelschoten.

wvdstraat
wvdstraat10 dec. 2010 - 19:44

De zal, helaas, helaas, niet uitmaken, wat PVV-politici doen, dat blijkt wel uit enkele reacties hier, een percentage dat overeenstemt met de aanhang. Al rooft men de kas leeg, breekt men alle verkiezingsbeloften, zet men aan tot haat, moord en doodslag, alles is prima. Zolang mensen met andere opvattingen maar gepest en tegengewerkt worden, sukkelt de aanhang er braaf achteraan. Want beter lieden die het met ongefundeerde gevoelens eens zijn, dan een inhoudelijk debat. Men wil 'gelijk' en geen geluk, liever zelfs nog: "Ongeluk", gedeeld door zoveel mogelijk anderen, om zich te kunnen wentelen in zelf-bevestiging. Immers: Publieke TV is links, van theater snap ik niks, beeldende kunst kan mijn dochtertje van vier ook en politici zijn zakkenvullers.... Toch ?

1 Reactie
Gerard7
Gerard710 dec. 2010 - 19:44

Met uw betoog ben ik het bijna helemaal eens,behalve dat het niks uitmaakt,de P.V.V wordt alleen maar populairder door dit gedrag,zoiets als Jomanda meemaakte met Silvia Millecam,voller kon haar zaaltje niet worden.Gelovigen hebben altijd gelijk