Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA-Statenlid stapt op na nazi-vergelijking

  •  
14-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
191 keer bekeken
  •  
9430093548_5da4a155cc_k

© cc-foto: Martha de Jong-Lantink https://flic.kr/p/fniGgN

Een Statenlid voor de PvdA in de provincie Groningen heeft zijn functie neergelegd vanwege een tweet waarin hij de PVV vergelijkt met de nazi’s. René van der Goot deed dat in een discussie over de uiterst rechtse opiniemaker Geerten Waling die van racisme beschuldigd werd.
Ene Nico Ragel had getwitterd: “u doet alsof de PVV een hele foute club is, terwijl het gewoon een partij is uit ons parlement.” Hoewel de tweet niet aan hem gericht was reageerde René van der Goot daar op met de constatering “De aanhangers van de PVV hebben ideeën die nogal wat verder gaan. De laatste grote actie van lieden met deze ideeën leverden zo ongeveer 60 miljoen doden op.”
Schermafbeelding-2018-11-14-om-15.58.55
"Fractievoorzitter Gert Engelkens van de PvdA zegt: ‘Na een opmerking op social media vond René dat hij niet meer geloofwaardig kon opereren als Statenlid. Dat respecteren wij als fractie. We danken René voor zijn goede werk voor onze provincie. René is de afgelopen jaren van grote waarde geweest met name op het gebied van natuur en cultuur’."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.