Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

‘President Trump is medeplichtig aan doodsbedreigingen’

  •  
02-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Video niet zichtbaar? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.
Gabriel Sterling, die in de Amerikaanse staat Georgia verantwoordelijk is voor de verkiezingen, is helemaal klaar met de Republikeinse beschuldigingen dat de verkiezingen van een maand geleden niet eerlijk waren.
De aanhoudende insinuaties en desinformatie uit Republikeinse hoek hebben tot verscheidene doodsbedreigingen geleid. Onder meer een technicus die voor een fabrikant van stemmachines werkt, ontving bedreigingen via sociale media. De bedreigers riepen op de technicus op te hangen wegens hoogverraad omdat hij verkiezingsuitslagen had doorgestuurd.
In een persconferentie deed Sterling weinig moeite zijn woede daarover te verbergen. “Dit gaat allemaal veel te ver. Dit moet stoppen. Meneer de president, u hebt dit niet veroordeeld. Senatoren, jullie hebben dit niet veroordeeld. Laat zien dat u leiderschap kunt tonen. Er zijn idioten die zeggen: ‘De president heeft me hiervoor opdracht gegeven’. Verkiezingen zijn de ruggengraat van een democratie. Iedereen die deze geweldsoproepen niet veroordeelt, is medeplichtig.”

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (37)

Mohawk2
Mohawk23 dec. 2020 - 11:33

Ondertussen graaft Trump zich nog verder in met een slechteverliezersspeech van haast Fidel Castroiaanse lengte: https://nos.nl/artikel/2359088-trump-graaft-zich-in-met-speech-over-stemfraude.html

Joop Schouten
Joop Schouten3 dec. 2020 - 6:58

Nu, een dag na deze oproep, reageert crimineel Trump nog steeds niet. Hij wenst waarschijnlijk een burgeroorlog.

GoudenBergen
GoudenBergen2 dec. 2020 - 20:10

Op 20 januari 2021 wordt de 46e president van de Verenigde Staten geïnaugureerd. Hij is dan met 78 jaar de oudste Amerikaanse president ooit. En hij heeft met ruim 80 miljoen stemmen ook het grootste mandaat ooit. Joe Biden is een gematigd politicus die veel ervaring heeft vanwege zijn 8 jaar als vice-president. Met het oog op de verkiezingen van 2024 is het interessant hoe Harris het gaat doen. Over 4 jaar zijn de oudjes waarschijnlijk met pensioen en zullen de jongeren in beide partijen zich eindelijk kunnen manifesteren. Donald Trump zal waarschijnlijk weer mee willen doen in 2024 maar met hem je weet het nooit, hij kan ook de rest van zijn leven doorbrengen met golven en twitteren.

[verwijderd]
[verwijderd]2 dec. 2020 - 19:20

--- Dit bericht is verwijderd —

8 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens2 dec. 2020 - 20:36

@ Kees Jij schrijft: Het beste wat Biden nu nog kan doen is excuses aanbieden voor 4 jaar lang Democratisch vuilspuiten over de democratisch gekozen president Trump. Het vuilspuiter was de campagne van Trump. Het vuilspuiten waren jouw bijdragen op deze site. De onnodige rechtszaken en verdachtmakingen zijn de activiteiten van Trump en Giuliani omdat zij de democratische verkiezingen willen saboteren. En excuses zijn terecht maar dan van jou aan alle anderen op deze site. Van links tot extreem rechts. Vanwege je oneindige reeks leugens verdraaiingen en andere manieren waarop je discussie op deze site probeert te saboteren. Verder hoeven er geen excuses te komen. Niet van Trump want die is er niet toe in staat. Niet van de mensen die Trump nu voor de rechter gaan halen want daar zijn goede redenen voor. Maar wel van jou. Het zou terecht zijn.

Nick the Stripper
Nick the Stripper2 dec. 2020 - 21:18

Ploert 2 december 2020 at 20:20 [ Het is simpelweg niet te bewijzen dat er niet gefraudeerd is. ] Ja Kees, maar zo werkt het niet, he? De bewijslast ligt toch echt bij degene die de beschuldiging uitspreekt. In dit geval: een beschuldiging van grootscheepse fraude. Dat jij Trump en Giuliani blind gelooft verbaast echt niemand. Een rechter daarentegen wil bewijs zien. Tot dusver zijn Trumps advocaten / beroepsfantasten iedere rechtzaal uitgehoond.

Zandb
Zandb3 dec. 2020 - 7:41

Ploert Ik vind het dan logischer, dat u hier excuses aanbiedt voor uw irritante eenzijdige benadering; dat u doet of de rottigheid die Democraten ongetwijfeld uitvreten vele malen erger zou zijn dan wat alleen al Trump, namens de Republikeinen, 'ons' aan ellende bracht. En het ziet er niet naar uit dat u van plan bent om daarmee te stoppen; met dat vuilspuiten. Vraagt u zich nooit af, behalve dat u loopt te irriteren en op de kast jaagt, dat er maar heel, heel weinig mensen zijn die niet begrijpen waar u mee bezig bent?

Mohawk2
Mohawk23 dec. 2020 - 12:00

Ploert = slechte verliezer! Zou Ploert niet weten dat Trumps "all star" advocatenteam inmiddels al 40 rechtszaken heeft verloren vanwege gebrek aan bewijs van stemfraude? Heeft Ploert niet meegekregen dat zelfs de door Trump persoonlijk aangestelde Minister van Justitie William Barr deze week heeft verklaard dat er "geen fraude is gevonden die de uitslag van de verkiezingen kan beïnvloeden"? Weet Ploert niet dat Biden inmiddels al 7 miljoen stemmen meer heeft dan Trump en dat alleen complotgekkies geloven dat dat komt door grootschalige fraude, hetgeen zou betekenen dat er duizenden en duizenden mensen in het complot zouden moeten zitten om dat te bewerkstelligen?

Nick the Stripper
Nick the Stripper3 dec. 2020 - 13:31

Mohawk 3 december 2020 at 13:00 [ Ploert = slechte verliezer! ] Nadat-ie zich de afgelopen 4 jaar ook al in de kaart had laten kijken als een uitgesproken slechte winnaar. Rancune is nu eenmaal een slechte raadgever.

Nick the Stripper
Nick the Stripper3 dec. 2020 - 16:22

Ploert 3 december 2020 at 15:06 [ Wel staat vast (feit) ] Tsja. Inmiddels is genoegzaam bekend dat jij net zo'n moeizame relatie hebt met feiten, waarheid en realiteit als jouw mangokleurige idool. [ Het is simpelweg ook niet te bewijzen dat er wel gefraudeerd is. ] Natuurlijk valt dat wel te bewijzen. Het feit dat Trumps vazallen, ondanks al hun verwoede pogingen daartoe, nog niet een spoortje aan overtuigend bewijs hebben kunnen presenteren duidt er op dat er geen sprake is van fraude.

DaanOuwens
DaanOuwens3 dec. 2020 - 17:19

@ Kees Jij schrijft: In een democratie moet er gestemd worden op het stembureau. Na controle van identiteit in afzondering stem uitbrengen en deponeren in een verzegelde stembus. Wel nee. Er zijn talloze manieren te bedenken om zonder fraude per post te stemmen. Je moet geen gelegenheidsargumenten gebruiken. Je moet maar eens beginnen met je excuses.

Nick the Stripper
Nick the Stripper3 dec. 2020 - 22:42

Ploert 3 december 2020 at 19:15 [ Nog niet 1 ”progressieve” populist heeft hier durven beweren dat als er meer dan 1 (dus 2 of nog meer) mensen in 1 stemhokje staan op een stembureau dat er dan toch geen twijfels zijn of de kiezer wel vrij is in zijn/haar keuze. ] Lekker belangrijk, die paranoide theorietjes van je. Bewijs nou eerst maar eens dat er, in welke staat dan ook, gefraudeerd is.

JoostdeV
JoostdeV2 dec. 2020 - 15:33

Ook als een staatsgreep mislukt blijft het een poging tot staatsgreep. Nog 48 dagen te gaan.

harmmeijer
harmmeijer2 dec. 2020 - 14:59

“Trumps advocaat roept op tot executie van topambtenaar Krebs Een van Trumps advocaten heeft opgeroepen tot de executie van Chris Krebs, de onlangs ontslagen topambtenaar voor cyberveiligheid die heeft verklaard dat Trumps beweringen over massale verkiezingsfraude niet kloppen. Advocaat Joe diGenova zei maandagavond in het radioprogramma The Howie Carr Show op Newsmax: ‘Iedereen die denkt dat deze verkiezingen goed zijn verlopen, zoals die idioot Krebs die het hoofd was van cyberveiligheid. Die vent is een volslagen idioot. Hij moet worden opgepakt en gevierendeeld. Bij zonsopgang naar buiten worden gebracht en doodgeschoten.’ De presentator grinnikte na de opmerking van zijn gast, maar vroeg niet serieus door. De oproep tot geweld leidt tot geschokte reacties in Amerikaanse media. Zo ver ging nog geen enkele medewerker van Trump om zijn onvrede over de verkiezingen te uiten. Geweld is een grens die voorheen niet gepasseerd werd, afgezien van Trumps ex-adviseur Steve Bannon die vond dat topviroloog dr. Fauci en de baas van de FBI wegens verraad onthoofd zouden moeten worden. Zowel Trump als diGenova heeft nog geen commentaar gegeven op de ontstane ophef. Het is niet ondenkbaar dat Trump er later op dinsdag nog wel iets over zal twitteren of zeggen.” https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/trumps-advocaat-roept-op-tot-executie-van-topambtenaar-krebs~bd217ae5/

2 Reacties
harmmeijer
harmmeijer2 dec. 2020 - 15:16

De dictator van een bananenrepubliek kan hier nog een puntje aan zuigen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen2 dec. 2020 - 20:53

Het was maar een grapje, zo zei hij een dag later Krebs gaat vol in de aanval.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin2 dec. 2020 - 13:07

Antwoord van Trump hierop: The elections are rigged, ik hoop dat ze dit varkentje (Trump) wassen, dat immuniteit van vervolging zoals hij dat over zichzelf en zijn familie gaat afkondigen daar niet tegen zal helpen, er is al een onderzoek naar Trump die geld zou hebben aangenomen voor immuniteit van een ander, dat de hele Trump kliek naar Gitmo mag verhuizen om het land te vrijwaren van die psychopaten bende.

1 Reactie
badgast
badgast2 dec. 2020 - 14:08

Och, 45 kan alleen voor federale misdrijven gratie verlenen. Maar de AG voor Georgia kan 45 natuurlijk laten vervolgen wegens het ophitsen van mensen in Georgia. Laat de staat Georgia de vervolging instellen en Trump kan de cel in.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde2 dec. 2020 - 12:55

Olie op het vuur. Het is onderdeel van de strategie. Oproepen van volkswoede om het Biden lastig te maken maar nog meer om druk op de GOP te houden om mee te gaan in Trumps strategie want anders dreigt hij het volk tegen hen op te zetten. Dit krijg je als je een apolitieke buitenstaander tot opperhoofd benoemt.

5 Reacties
Zwerfstein
Zwerfstein2 dec. 2020 - 13:32

scherp

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde2 dec. 2020 - 16:00

En om geld in te zamelen. Ik hoorde zo juist dat Trump in een week tijd al 170 miljoen van zijn achterban heeft opgehaald. Zogenaamd om er rechtzaken meet te voeren maar in de kleine lettertjes staat dat een groot deel van de opbrengst gebruikt mag worden voor campagne doeleinden. Als hij besluit zich niet te kandidaten voor 2024 wordt het geld overgeheveld naar zijn persoonlijke rekening. Er staan zoals bekend een groot aantal schuldeisers te wachten tot hij aftreedt.

Sonic2
Sonic22 dec. 2020 - 16:30

In hoeverre zijn dit soort types strategisch. Deze leugen neemt Trump mee zijn graf in. Daarom zal hij in 2024 ook opnieuw opgaan voor een presidentschap. Dat hij dat gaat aankondigen op de inauguratie dag van Biden lijkt me ook 100% zeker. Trump kan er niet tegen als iemand anders in de aandacht staat. En ik voorspel je alvast dat Trump in 2024 ook niet een nederlaag zal erkennen. Het is Trump zijn karakter. Liever 4 jaar lang liegen en een soort dolkstoot legende laten voort sudderen als gewoon de realiteit erkennen. Wat mij betreft valt het mij nog mee dat hij de transitie in gang heeft gezet. Dat vind ik al een groot geval van winst. En dat hij al een soort van heeft toegegeven dat hij mogelijk four another years krijgt, maar dat het ook na 2024 kan zijn. Of dat hij vertrekt als Biden door het electorale college wordt gekozen tot president. Ik denk dat je vooral bij Trump en hier in Nederland ook met Baudet totaal niet van een strategie moet uitgaan. Het is Trump zijn karakter. Het was volledig te voorspellen. Al in 2016 riep hij dat hij alleen de uitslagen zal accepteren als hij wint. Nu liegt dit monster heel veel, maar dit meent hij wel. En dat er ook nog mensen zijn die denken dat het Trump ook maar iets kan interesseren dat er nu duizenden mensen per dag sterven. Dat hij de verkiezingen verloren heeft is het enige waar hij over tweet. Hij zal ook niet bij de inauguratie zijn van Biden. Trump denkt aan Trump. En dan alleen aan Trump. En voor de rest is het een goed betoog van u. Alleen zou ik niet te veel uitgaan van strategie bij dit soort types.

DaanOuwens
DaanOuwens2 dec. 2020 - 18:54

@ Sonic Als het inderdaad correct is dat Trump afwezig zal zijn bij de inauguratie van Biden dan is het een van de zeldzame gevallen waarin Trump iets volstrekt verstandigs doet. Ik kan mij niet voorstellen dat iemand die gek zal missen. En was nog steeds voorzichtig. Stapje voor stapje wordt het onvermijdelijke voor Trump werkelijkheid. De lokale autoriteiten lijken 1 voor 1 de kiesmannen af te vaardigen overeenkomstig de verkiezingsuitslag. Maar het is nog niet geheel gebeurd. De man is in staat tot alles. Ik ben pas gerustgesteld als Biden beëdigd is. En vervolgens is het nog maar de vraag of hij de boel een beetje bij elkaar kan houden daar. Er zal veel thee voor nodig zijn. Of wellicht cola daar. De kans is groot dat het land totaal verdeeld blijft.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde3 dec. 2020 - 15:19

Sonic, ik denk niet dat Trump in 2024 mee doet. Hij wil zijn aanhang zo veel mogelijk geld uit de zak kloppen om zijn schuldeisers tevreden te houden. En moet uit handen van justitie zien te blijven. Los daarvan denk ik dat zijn optreden de afgelopen weken alleen aanslaat bij zijn harde kern en dat veel republikeinen doorkrijgen dat ze gegijzeld worden door de knokploegen van Trump. En dat maakt hem kwetsbaar want Trump heeft de Republikeinen op verder verlies in de toekomst gezet door dit dolle gebries. En ze stonden al op verlies. Geen verstandig mens die er over denkt om weer op die man te stemmen. En hoe bot hij ook is dit zal hij heus wel doorhebben. Hij gaat door zoals gezegd om geld in te zamelen.

Zwerfstein
Zwerfstein2 dec. 2020 - 12:45

Misschien Trump hierom vervolgen als hij is afgetreden? Als je iemand ziet verdrinken en je grijpt niet in, dan ben je ook strafbaar. Misschien een wat vergezochte vergelijking, maar als je iets kunt doen ophouden en je doet het niet is dat op zin minst laakbaar.

6 Reacties
Paul250371
Paul2503712 dec. 2020 - 14:34

"Als je iemand ziet verdrinken en je grijpt niet in, dan ben je ook strafbaar." Ben jij gek, er staat juist een straf op het redden van drenkelingen.

MaxMax2
MaxMax22 dec. 2020 - 15:09

@Paul Er staat een straf op mensensmokkel, want dat is wat het is.

Zwerfstein
Zwerfstein2 dec. 2020 - 15:20

@paul: een straf? Op de planeet Mars misschien? Hier op aarde geldt Wetboek van Strafrecht art 307

Karingin
Karingin2 dec. 2020 - 19:04

Jaja, Max en Zwerf laten iedereen die zich op de verkeerde plek bevindt of de verkeerde weg heeft bewandeld gewoon verzuipen - en iedereen die toch een poging tot redding onderneemt verdient straf. Want zo rollen ze aan de rechterkant

Nick the Stripper
Nick the Stripper2 dec. 2020 - 21:20

[ Hier op aarde geldt Wetboek van Strafrecht art 307 ] Dat geldt maar op een heel klein stukje aarde, hoor. Iets van 41,5 duizend vierkante kilometer en daarbuiten hoef je er niet mee aan te komen.

MaxMax2
MaxMax23 dec. 2020 - 11:07

@Karingin 'Jaja, Max en Zwerf laten iedereen die zich op de verkeerde plek bevindt of de verkeerde weg heeft bewandeld gewoon verzuipen – en iedereen die toch een poging tot redding onderneemt verdient straf. Want zo rollen ze aan de rechterkant' Jij bent niet dom beste Karingin, ook jij weet heel goed dat die ''reddingsboten'' van die "NGO's" daar een kilometer uit de Libische kust liggen om die mensen daar op te pikken. Mensen die dreigen te verdrinken moet je redden, laat dat duidelijk zijn; maar daarna kun je ze gewoon weer afzetten in een Libische haven.

DaanOuwens
DaanOuwens2 dec. 2020 - 11:16

Boze man die zich heel netjes gedraagt. Knap hier heb ik wel respect voor. Ik zou het niet kunnen.

MG1968
MG19682 dec. 2020 - 11:02

Had hem gisteren gezien. En hoewel je het wel weet, goed om te zien dat er ook daar mensen zijn die het belangrijk vinden om als ze 's morgens opstaan in de spiegel te kunnen kijken. https://www.nytimes.com/2020/12/01/us/politics/georgia-election-trump.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage Het zal Trump niets interesseren, hij heeft de 'papier'versnipperaar aangezet: https://www.nytimes.com/2020/12/01/us/politics/rudy-giuliani-pardon.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage En probeert zoveel vermogen binnen te halen te halen omdat hij weet dat hij het snel nodig heeft. Niet alleen de smeekbedes om hem te steunen in de 'voter fraud', maar ook het volgende klinkt gezien zijn gedrag plausibel naar hem te wijzen: https://www.nytimes.com/2020/12/01/us/politics/bribery-scheme-trump-pardon.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage Sterling deed weinig moeite om zijn woede te verbergen. Dat was goed. En het was duidelijk dat hij de opmerking van 'run again in four years' niet meende. Minder uitgesproken was dat hij dat wil wat ik -en velen aldaar- dat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor zijn daden. Maar vermoed dat dat wel zo is. En ja Kees, ik weet, mijn bron is met name de NYT. Geen newsmax, geen oan. Maar het moet je toch geruststellen dat ik geen hypotheek van wat dan ook af trek ;)

Pater
Pater2 dec. 2020 - 10:49

Er lopen daar toch heel verstandige mensen rond. Terecht verwijt. Trump roept het slechtste op bij zijn fans.

adriek
adriek2 dec. 2020 - 10:30

Amerika. Het lichtend voorbeeld voor de wereld.

2 Reacties
The Apple
The Apple2 dec. 2020 - 11:28

‘Don’t talk to me that way…. I’m the president’ - https://www.youtube.com/watch?v=GVCGmdwr1h0

Crunchy Frog
Crunchy Frog3 dec. 2020 - 11:12

[I’m the president] "Any man who must say 'I am the king' is no true king." https://www.youtube.com/watch?v=4sJY7BTIuPY