Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Premier Rutte deed verkapte oproep tot bankrun in Griekenland'

  •  
24-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Wellink_300.jpg
Nout Wellink wil het eurostelsel snel hervormen
Voormalig president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink roept op een commissie van financiële experts aan te stellen die het Europese verdrag over de Euro zo snel mogelijk moet wijzigen. Hij vreest dat het eurostelsel in elkaar zal storten als er niet snel maatregelen worden genomen. Dat zegt hij in de vernieuwde editie van het zijn boek ‘Wellink aan het woord’.
Wellink trad in juli af als president van de DNB. In zijn boek pleit hij ook voor een verhoging van het Europese noodfonds tot ten minste 1500 miljard euro. In het noodfonds zit nu 440 miljard euro.
Ook komt Wellink in zijn boek met een verwijt naar premier Rutte en minister De Jager. Hij vindt dat zij een verkapte oproep hebben gedaan tot een bankrun in Griekenland.
“Als je hoort dat jou land uit de eurozone gegooid kan worden, dan haal je toch meteen je geld van de bank?”, zegt hij tegen de NOS. De Jager en Rutte kwamen vorige week met het voorstel om landen die zich niet aan de begrotingsregels houden uit de eurozone te zetten. Wellink gaat er niet vanuit dat Griekenland zelf uit de euro stapt en vindt dat het land ook niet uit de euro gezet moet worden. De eurocrisis komt volgens hem door mismanagement van de overheden.
BNR Nieuwsradio: Wellink: reële kans op ontploffing eurostelsel Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.