Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Politieprotest: minder bonnen uit onvrede over cao

  •  
09-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-politie_300
Alleen nog bekeuringen bij 'grove schendingen' ... Politiebond bezorgd over inzet wijkagenten buiten hun taken
De politievakbonden gaan maandag over tot acties om een nieuwe cao af te dwingen. De bonden ACP, NPB, ANPV en VMHP hebben hun leden opgeroepen om alleen nog bekeuringen uit te schrijven bij ‘grove schendingen’ van de openbare orde en veiligheid. In alle andere gevallen volstaat het om een waarschuwing te geven.
De minister had op vrijdag gezegd de eisen van de bonden niet reëel te vinden. De politie zit al vier jaar op de nullijn en de bonden eisen dat daar verandering in komt. Ze willen onder meer een loonsverhoging van 3,3 procent en een bonus in verband met de ingrijpende reorganisatie die de politie doormaakt.
De politiebonden maken zich daarnaast zorgen over de inzet van wijkagenten. Die worden steeds meer ingeroosterd voor incidenten, zoals ongevallen of inbraken, waardoor ze aan hun oorspronkelijke taken niet of nauwelijks meer toekomen. Gerrit van de Kamp van de ACP:
Er is gewoon de keiharde afspraak dat de wijkagenten wijkagentenwerk doen. Wat wij zien is dat er heel veel andere prioriteiten zijn waar ze op ingezet worden.

Meer over:

economie, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

johanw2
johanw29 mrt. 2015 - 8:46

Dat deze vorm van actievoeren zelfs maar overwogen wordt geeft toch al wel aan dat ook agenten best weten dat die bekeuringen vooral tot doel hebben de staatskas te vullen en dat de rest zwetsverhalen zijn. Als nu ook nog de flitsteams roepen dat ze voortaan alleen op gevaarlijke plekken gaan staat i.p.v. plekken waar de maximumsnelheid bewust te laag gezet is zijn de rapen helemaal gaar.

Brauswasser
Brauswasser9 mrt. 2015 - 8:46

Geeft alleen die agenten, die in de avonduren bij/in de Horeca patrouilleren en risico’s lopen een risicobonus van € 5,00 per uur. Idem die agenten die risico lopen bij grote evenementen waar heibel is en/of komt. Die laser-, bonschrijvende-, wijk- en bureau agenten die lopen geen risico en het kader ook niet.

basOoms
basOoms9 mrt. 2015 - 8:46

Loonsverhoging 3% ? De gepensioneerden hebben ondertussen al 8 jaar geen indexering op pensioen gehad, zijn gekort op pensioen en moeten meer belasting gaan betalen naast huurverhoging, exra eigen bijdrage zorg en hoger eigen risico.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa9 mrt. 2015 - 8:46

Ik weet het nog, in Marokko in de jaren 80, agenten die wapenstok bij dienst dragen hebben gedemonstreerd voor salarisverhoging en wat hebben gekregen ? Ha ha ha ha ha......de wapenstokken werden met 10 centimeter extra verleend, echt letterlijk! Je zag de wapenstokken tot met over de knie hangen en bij kleine agenten zie je dat stok naast de agent loopt ! Leuke tijden hé!

Meta Foor
Meta Foor9 mrt. 2015 - 8:46

van mij mogen die onderhandelingen dus nog wel een paar jaar duren ; eindelijk geen bekeuring meer voor ''een vermeend vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden '', dat voor mij dus niet te bewijzen víel dat dat niet zo kon zijn daar ik een handsfree houder heb. (sindsdien heb ik geen enkel respect meer voor wie dan ook die zich politie noemt ... stelletje loosers)

rikus1
rikus19 mrt. 2015 - 8:46

Hopelijk blijft dat gevoel van onvrede nog even stand houden

wvdstraat
wvdstraat9 mrt. 2015 - 8:46

Al is het gebruikelijk, is het tevens reuze cynisch dat de acties voor het overgrote deel over financiën gaan. Toch zijn er ook andere aanleidingen denkbaar, niet alleen economische welke laatste doen denken aan de recente crisis. Verkeersbonnen dienen allereerst en voornamelijk (taakstellende) begrotingsdoeleinden en niet de verkeersveiligheid. Daarin ligt een absurde parallel besloten.

dino_radja
dino_radja9 mrt. 2015 - 8:46

Ik heb het even opgezocht: politieagenten verdienen helemaal geen slecht loon, dus waar zeuren ze over? mond houden en werken, luiwammesen!

Armagaddon
Armagaddon9 mrt. 2015 - 8:46

>>> Ha....h....Die neo(feodale) liberale tunnel visie met die besparingen op de maatschappelijke participatie van de politie, prachtige afbraak politiek op alle fronten...?? >>> Meer bespringen..??? >>> Betaal de politie minder, dan kan er meer geld uitgegeven worden, bespaart de burger boetes......!!.....sarcastic smile...

Jaap Vos
Jaap Vos9 mrt. 2015 - 8:46

Wat zeuren deze luxe mannen toch kom eens kijken naar de salariëring in de zorgsector (vrouwensector). Ik werk in de zorg en verdien zo'n 1700 euro netto per maand daarvoor werk ik 8 nachten, 2 weekenden, 6 avonden & 2 keer 'gewoon' overdag en deze sector heeft al 10 jaar geen inflatiecorrectie gehad maar helaas heeft de zorgsector geen maatschappelijk dwangmiddel en zijn het overwegend vrouwen die hier werken & die laten hun bewoners niet in de steek en schieten daarbij in hun eigen voet....

angsthaas2
angsthaas29 mrt. 2015 - 8:46

De bonden ACP, NPB, ANPV en VMHP hebben hun leden opgeroepen om alleen nog bekeuringen uit te schrijven bij 'grove schendingen' van de openbare orde en veiligheid. Zou men altijd moeten doen.... dat geld getrek voor een kleine overtreding

[verwijderd]
[verwijderd]9 mrt. 2015 - 8:46

Politieacties voor loonsverhoging - Agenten gaan veel minder bonnen uitschrijven. En als ze die loonsverhoging niet krijgen, houden ze dan voet bij stuk?

2 Reacties
boosje
boosje9 mrt. 2015 - 8:46

Laten we het hopen: alleen bekeuren als het er echt toe doet zou ook gewoon beter beleid zijn.

wvdstraat
wvdstraat9 mrt. 2015 - 8:46

Wanneer ze die bonnen op commissiebasis mogen gaan uitschrijven, let maar op hoe snel er dan weer beboet gaat worden ;-) (of had ik deze suggestie beter niet kunnen posten ?)