Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie verwijdert corona-ontkenners van Malieveld

  •  
28-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
136 keer bekeken
  •  
demomalieveld

© DEN HAAG - Meerderen demonstranten aangehouden op het Malieveld in Den Haag. Ze weigerden te vertrekken, na meerdere verzoeken van politieagenten.De emoties liepen bij sommige aanwezigen hoog

Haagse agenten hebben demonstranten die protesteren tegen het coronabeleid, verwijderd van het Malieveld. Ook heeft de politie enkele wegen richting het centrum afgesloten om te voorkomen dat demonstranten vanaf het Malieveld de stad ingaan, meldt Omroep West.
Burgemeester Johan Remkes had de demonstratie van de actiegroep Viruswaanzin verboden. Vorige week braken er bij de eveneens verboden demonstratie van Viruswaanzin op het Malieveld rellen uit nadat hooligans slaags raakten met de mobiele eenheid.
De aanvoerder van Viruswaanzin, dansleraar Willem Engel die niet alleen gelooft dat er in Nederland maar tachtig mensen zijn overleden door het coronavirus maar ook denkt dat vaccinaties “ in heel veel gevallen niet nodig ” zijn, had zijn achterban opgeroepen om niet te gaan demonstreren. Desondanks verzamelden enkele honderden demonstranten zich op het Malieveld.
De politie heeft verscheidene aanhoudingen verricht. Zo werd onder meer een man opgepakt die vorige week ook al werd gearresteerd omdat hij rondliep met een samoeraizwaard. De politie verspreidde flyers waarop staat dat deelname aan de demonstratie strafbaar is.
In Rotterdam had het protest tegen het Nederlandse coronabeleid een ludieker karakter. Aanhangers van Viruswaanzin plakten zondagmiddag bananen op de rechtbank, om zo te protesteren tegen de ‘bananenrepubliek Nederland’.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.