Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Louise Fresco draait lezers een rad voor ogen met tegenstelling stad-platteland

Zembla-journalist Ton van der Ham prikt beweringen over Nederlandse landbouw door
Joop

Pinnen? Laat je Google Glass thuis!

  •  
26-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flickr_google_glass_300
Hackers kunnen meekijken en foto's en filmpjes maken zonder dat de gebruiker het merkt
Nederlandse computerexperts hebben een truc bedacht om Glass, de informatiebril van Google, te infiltreren en over te nemen. Buitenstaanders kunnen dan zonder veel moeite op afstand meekijken met wat de drager ziet.
Je kunt de bril beter niet ophouden als je ergens geld pint, of andere zaken privé wilt houden.
Een woordvoerder van Google reageert:  ‘Hoe meer feedback we krijgen, hoe veiliger we de Glass kunnen maken voor de bredere lancering later dit jaar.’

Meer over:

nieuws, media

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (15)

eeweew
eeweew26 jun. 2014 - 7:33

Mag ik dit zeer komisch vinden?

dino_radja
dino_radja26 jun. 2014 - 7:33

Je kunt die bril beter niet opzetten in gezelschap van anderen die zaken prive willen houden. Je richt met de google glass op constant een camera op anderen, en dat wordt niet door iedereen gewaardeerd.

boeie
boeie26 jun. 2014 - 7:33

Breaking nieuws: Als je met een usb stick of via het banken netwerk malware op de camera van de pin automaten installeert kun je pincodes aflezen! nog meer breaking nieuws: Als je in iemand zijn huis inbreekt kun je zijn pinpas stelen! Nog meer breaking nieuws: Je kunt geld illegaal kopieren door een illegale geld drukkerijk op te zetten. M.a.w.: Wat een kul berichten dit allemaal, dat er techniek wordt geintroduceert wil niet zeggen dat alle illegale activiteiten ineens onmogelijk zijn.. een slot op een deur is de breken, net als de beveiliging van een computer systeem te kraken is.. Beide is overigens over het algemeen vrij gemakkelijk te achterhalen door gespecialiseerde onderzoeken.

[verwijderd]
[verwijderd]26 jun. 2014 - 7:33

Plus dat in de voorwaarden staat dat Google ongemerkt en onaangekondigd opnames kan maken van je prive-leven. Ik wil niet gefilmd worden door deze dingen, dus wie met zo'n ding oploopt krijgt problemen met mij.

1 Reactie
adriek
adriek26 jun. 2014 - 7:33

En met camera's op elke straathoek en in elke telefoon heb je geen problemen? Lijkt een beetje kortzichtig.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman26 jun. 2014 - 7:33

En één van die mogelijke hackers is de overheid, zoals een van de andere berichten op Joop laat zien. Wie Google glass koopt, biedt in feite de hele wereld vrijwillig aan 24 uur per dag bespioneerd te worden.

1 Reactie
BioMike
BioMike26 jun. 2014 - 7:33

"Wie Google glass koopt, biedt in feite de hele wereld vrijwillig aan 24 uur per dag bespioneerd te worden." Let eens op als je op straat loopt waar allemaal camera's hangen, je zal je verbazen hoeveel dat er eigenlijk zijn. Plus, je plaats kan ook continue bepaald worden via je mobiele telefoon. Hiervoor is dus niet per se een Google glass voor nodig, maar het is wel weer een extra middel om mensen te volgen.

adriek
adriek26 jun. 2014 - 7:33

Aan mijn pincode heb je zonder de bijbehorende pas niks, en sinds er een redelijk goed beveiligde chip gebruikt wordt in plaats van de makkelijk te kopieren magneetstrip is een pas niet meer (simpel) te kopieren.

1 Reactie
BioMike
BioMike26 jun. 2014 - 7:33

Die rollen ze wel uit je zak.

BioMike
BioMike26 jun. 2014 - 7:33

Andere nieuwsberichten over hetzelfde onderwerp gezien, maar daar lag de nadruk over het aflezen van de pincode van iemand anders die staat te pinnen (en toevallig net in beeld staat) op meer dan 100 meter afstand.

1 Reactie
eeweew
eeweew26 jun. 2014 - 7:33

Nou, ik heb een aantal video's geproduceerd door google glass gezien. En dat gaat echt niet lukken hoor.

[verwijderd]
[verwijderd]26 jun. 2014 - 7:33

Iedereen die een Google glas draagt moet je in elkaar slaan! Ongevraagd iemand filmen en die informatie ook nog het internet opslingeren is gewoon zwaar onbeschoft. Mensen, je hoeft niet alles te pikken.

1 Reactie
eeweew
eeweew26 jun. 2014 - 7:33

Maar dat is nou juist het probleem. Je weet niet of ze filmen, misschien gebruiken ze het wel voor navigatie.

[verwijderd]
[verwijderd]26 jun. 2014 - 7:33

even voor de duidelijkheid, niet het dragen van dat ding door de gebruiker is het probleem, je moet immers nog steeds een stuk malware op het systeem krijgen men is er in geslaagd algoritmen te maken die aan de hand van de bewegingen van de hand tot 80% zeker de pin kunnen beschrijven, dit aan de hand van een video stream, een door dieven geplaatste webcom of een camera van een mobile telefoon kunnen het ook, met een simpele zoomlens lukte het op 40 meter ook filters op glas, invallend zonlicht ed geen probleem aangezien het op beweging tov de rand is gebaseerd http://www.wired.com/2014/06/google-glass-snoopers-can-steal-your-passcode-with-a-glance de oplossing is simpel een scherm waar de cijfers random op het scherm geplaatst worden

1 Reactie
dino_radja
dino_radja26 jun. 2014 - 7:33

Het dragen van zo'n ding is ook een probleem, omdat je constant een camera op mensen richt. Veel mensen, waaronder ik, hebben daar een probleem mee.