Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Pieter Derks: 'De formatie is officieel vaker vastgelopen dan mijn Windows computer'

  •  
24-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-05-24 om 23.40.55
In een nieuwe column van Pieter Derks, fileert hij de opnieuw mislukte formatiepoging. Dan rest de vraag: wie moet er nu aanschuiven? De Druktemaker van De Nieuws BV doet een suggestie: De PvdA. Dat is namelijk de enige partij die rekening houdt met de kiezers die niet op ze gestemd hebben. ‘Wat een aanwinst voor het kabinet zou dit zijn, tussen de altijd gelijkhebbers van D66 en de alles weglachende VVD en het zichzelf steeds rechts inhalende CDA’. Een verademing? Kijk de column hierboven terug!
 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

ericavisser
ericavisser25 mei 2017 - 9:28

Waarom wordt het voorstel van Roemer niet serieus genomen?

1 Reactie
Hjs2
Hjs225 mei 2017 - 10:41

Omdat links zwaar in de minderheid is in het parlement, volstrekt onhaalbaar.

rbakels
rbakels25 mei 2017 - 8:08

Hij bedoelt het niet zo, maar Derks snijdt een groot maatschappelijk probleem aan met zijn (impliciete) kritiek op Windows. Sinds ruim 20 jaar is Windows het haast onontkoombare besturingssysteem voor personal computers, al hebben we ook Linux. Microsoft heeft daar schandalig veel geld aan verdiend, zeker als je daar de inkomsten uit "Office" bij optelt. Maar nu is Microsoft in verval. Ze zullen nog niet meteen omvallen, maar ze dreigen de strijd te verliezen tegen Google en Android. Zodat ze iedereen nu dwingen op Windows 10 over te stappen, want daar zitten allerlei functies in waarmee ze het business model van Google proberen te imiteren, Daar hebben ze zo'n haast mee dat de kwaliteit van de software er ernstig bij in schiet. Ik constateerde een vervelende fout en ontdekte tot mijn verbazing dat Microsoft niet eens een ingang heeft om dat te melden, als je particulier bent.

[verwijderd]
[verwijderd]25 mei 2017 - 7:40

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
PHJoop
PHJoop25 mei 2017 - 8:51

De krimpende economie met 8% werkloosheid boog om naar een groeiende economie met nu zo’n 5% . Als ik jou was zou ik maar eens gaan uitzoeken hoe het zit met de verborgen werkloosheid. Dan zal je het wel uit je hoofd laten om te stellen dat de werkloosheid gedaald is naar 5%. Aan de groeiende economie heeft Rutte geen ene malle moer gedaan, daar heeft hij totaal geen invloed op. Het tekort op de begroting daalde van 30 miljard naar een paar miljard nu. Ja,ja maar je vergeet wel te melden dat de staatsschuld en de bedragen waar de staat garant voor staat tot astronomische hoogte is gestegen. Als de rente weer gaat stijgen ligt heel Nederland aan de geeuw honger. De hypotheekrente aangepakt ? Heb nergens gelezen dat de hypotheekrente aftrek wordt afgeschaft. De overheid investeert nu jaarlijks zo’n 15 miljard in de transitie van fossiel naar groen. Mag ik je erop wijzen dat de overheid geen cent investeert in de transitie van fossiel naar groen. Degenen die de rekening oa voor totaal onrendabele windmolens, betalen zijn de burgers en niemand anders. En zoals gebruikelijk het periodieke onderhoud aan de omvangrijke verzorgingsstaat die met 160 miljard ruim de helft van de rijksbegroting beslaat. Wordt wakker de verzorgingsstaat bestaat niet meer die is in het vorige kabinet door Rutte en Samsom al tot het bot toe afgebroken. "Brussel verbouwen tot goed functionerende democratie. " Brussel is nooit een goed functionerende democratie geweest en zal het ook nooit worden. Brussel is de snoepwinkel voor elkaar benoemende ambtenaren en hun vriendjes. Of wil je bijvoorbeeld beweren dat Agnes Jongerius democratisch door het volk gekozen is om in Brussel Nederland , de PVDA te vertegenwoordigen.

NooT2
NooT225 mei 2017 - 10:01

@ PHJoop: een goede reactie, behalve de volgende (schijn)tegenstelling: "Mag ik je erop wijzen dat de overheid geen cent investeert in de transitie van fossiel naar groen. Degenen die de rekening oa voor totaal onrendabele windmolens betalen, zijn de burgers en niemand anders." Overheid = de burgers, dus wat dat betreft een vreemde redenering. Wel eens met uw mening dat dit weggegooid geld is, dat ik liever aan andere zaken had uitgegeven.

jelena2
jelena225 mei 2017 - 7:03

Humor uit 1998, moet kunnen.