Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Ultraconservatieve vrouwenhaters in Amerikaans Hooggerechtshof schaffen recht op abortus af

Zware klap voor vrouwenrechten in de VS
Joop

Parijse aanvaller zat eerder vast voor aanranding

  •  
12-01-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-01-12-om-12.54.11
Behalve eerdere aanranding mogelijk ook betrokkenheid bij gebeurtenissen in Keulen ... Incident Parijs roept veel vragen op
De man die vorige week een politiebureau in Parijs aanviel, blijkt eerder in Keulen te zijn gearresteerd wegens aanranding van een vrouw in een Keulse nachtclub. Dat hebben de Duitse autoriteiten laten weten.
Franse politieagenten schoten Tarek Belgacem, dood, nadat hij had geprobeerd een politiebureau binnen te dringen in het noorden van Parijs. Daarbij was hij gewapend met een vleesmes. Ook droeg Belgacem een bomgordel die later nep bleek. De aanval op het politiebureau vond exact een jaar na de aanslag op Charlie Hebdo plaats.
Afgelopen weekend brachten Duitse onderzoekers naar buiten dat de man een tijd in asielzoekerscentrum heeft gewoond in Recklinghausen, in het westen van Duitsland. Maandag werd bekend dat Bel eerder gearresteerd is wegens aanranding. Volgens de Duitse politie vond de arrestatie plaats in februari van 2014, nadat hij in een nachtclub een vrouw had betast.
Er bestaat het vermoeden dat de man ook betrokken is geweest bij de massa-aanrandingen die afgelopen Oudjaarsnacht in Keulen hebben plaatsgevonden. Volgens de Duitse politie werd de man al geïdentificeerd als mogelijke dader nadat hij in het asielzoekerscentrum had geposeerd met een IS-vlag.
Van Belgacem is inmiddels bekend dat hij met maar liefst zeven verschillende nationaliteiten door Europa reisde. De ene keerde beweerde hij een Syriër te zijn, dan weer een Marokkaan en in een ander geval een Georgiër. Het verblijf van de man in een asielzoekerscentrum en het schijnbare gemak waarmee hij met al die valse nationaliteiten asiel wist aan te vragen, dreigen het Europese asieldebat nu verder te verhitten. Ook roept de zaak nog veel meer vragen op, zoals of hij in opdracht handelde en tot een netwerk behoorde, waarom hij een nepbomgordel droeg en wat zijn psychische toestand was.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (19)

Meta Foor
Meta Foor12 jan. 2016 - 16:15

topje ijsberg, begin van een olievlek.

opgeheven
opgeheven12 jan. 2016 - 16:07

Ik wil eerst mij complimenten maken dat tegenwoordig Joop een echte opinie en discussie site lijkt te worden. Artikelen zoals dit zouden een aantal maanden geleden zeker niet geplaatst worden en ik heb ook het idee dat kritische reacties er tegenwoordig vaker door komen. Ik heb zelfs sinds de nieuwe layout nog niet gemerkt dat mijn reactie er niet doorheen kwam, alles is geplaatst. Deze casus maakt pijnlijk duidelijk dat het huidige Europese asielbeleid voor geen meter werkt. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat iemand onder 7 verschillende aliassen en nationaliteiten asiel aanvraagt? Het wordt inmiddels wel steeds meer pijnlijk duidelijk dat er in tegenstelling tot wat onze politiek leiders beweerd hebben er een heleboel ongewenste en gevaarlijke mensen zijn meegereisd met de vluchtelingenstroom.

3 Reacties
Jan5
Jan512 jan. 2016 - 17:57

altijd baas boven baas dan een dubbele nationaliteit ... heet dat dan een zevenklapper ?

JanB2
JanB213 jan. 2016 - 0:29

Het wordt inmiddels wel steeds meer pijnlijk duidelijk dat er in tegenstelling tot wat onze politiek leiders beweerd hebben er een heleboel ongewenste en gevaarlijke mensen zijn meegereisd met de vluchtelingenstroom. De aanslagplegers van Parijs waren geen vluchtelingen. Is het echt teveel gevraagd om een beetje op de hoogte te blijven van het nieuws?

opgeheven
opgeheven13 jan. 2016 - 11:15

[De aanslagplegers van Parijs waren geen vluchtelingen. Is het echt teveel gevraagd om een beetje op de hoogte te blijven van het nieuws? ] Blijkbaar wel want kennelijk is het u ontgaan dat er "vluchtelingen" onder de aanslagplegers zaten. De door vluchtelingen gepleegde massaaanrandingen en bestorming van frans politiebureau heeft u kennelijk ook gemist.

Ultrasnak
Ultrasnak12 jan. 2016 - 15:41

Meneer is een slachtoffer van Westers imperialisme. En hij kwam tot zijn daad vanwege ons koloniaal verleden. Maar wat hem echt over de drempel heeft getrokken was dat Erik van Muiswinkel nog steeds als zwarte piet verkleed gaat. En natuurlijk de conference van Herman Finkers, de Hitler van Almelo.

Hank Nozemans
Hank Nozemans12 jan. 2016 - 14:09

Ik heb met dit figuur toch het idee dat het een soort verkapte zelfmoord was. Anders kun je zo'n aanval toch niet noemen. Geen groot gemis blijkt nu.

Ab Zout
Ab Zout12 jan. 2016 - 13:21

Maar gelukkig is dit slechts een incident (wederom)!

RationeleBurger
RationeleBurger12 jan. 2016 - 13:14

Op deze manier ga je al heel snel denken aan een DNA en vingerafdrukken database voor elke nieuwe binnenkomer. Een systeem verdeeld over Europa, zodat verschillende valse nationaliteiten opgeven tot het verleden zal behoren. Ik kan me goed voorstellen dat daar wat ethische bezwaren aan kleven maar welke opties blijven er verder nog over?

4 Reacties
peterh2
peterh212 jan. 2016 - 14:50

Ik vraag me vooral af waarom het er nog niet is... . Een 'hit' na een serieus incident en bye-bye...

Sardar2
Sardar212 jan. 2016 - 15:47

De vingerafdrukken van asielzoekers bestaan al heel lang binnen Schengen, al bij het aanvragen van asiel. Maar ik vermoed het wordt alleen geraadpleegd als iemand toegelaten is.

hugo bergveen
hugo bergveen12 jan. 2016 - 15:48

Denk je dat dat iets oplost? De daders van de recente aanslagen blijken al ruimschoots in beeld te zijn geweest, maar de communicatie tussen de verschillende diensten schoot tekort. Of we dat nu leuk vinden of niet: dit roept om een veel betere samenwerking en integratie van de landen in Europa...

RationeleBurger
RationeleBurger12 jan. 2016 - 17:05

@Bidar, In dat geval moet er dan nog wel gebruik van worden gemaakt. Anders is het helemaal belachelijk dat iemand zo Europa door kan wandelen en zich in meerdere landen onder meerdere nationaliteiten in AZC's verbleef. @Hugo, Alles oplossen? Niet. Iets oplossen? Zeker. Maar zoals je al zei; communicatie tussen de verschillende diensten moet absoluut veel beter.

slopsma
slopsma12 jan. 2016 - 13:04

7 verschillende nationaliteiten , een I.S vlag , aanrandeingen , crimineel gedrag. Man man man wat hebben ze daar binnengehaald?

1 Reactie
Sardar2
Sardar212 jan. 2016 - 15:48

Bij iemand die geestelijk niet op orde gezien word, spelen dit soort tekenen niet veel rol.

HenkieJa
HenkieJa12 jan. 2016 - 12:20

De beerput gaat langzaam open!

peterh2
peterh212 jan. 2016 - 12:16

Je verwacht het niet...

2 Reacties
Nick Ros
Nick Ros12 jan. 2016 - 13:05

Tarek Belgacem ? Weer geen Janssen of Müller of Getfertsingel ?

Tauri
Tauri12 jan. 2016 - 20:22

Nick Ros 12 januari 2016 om 14:05 ==Tarek Belgacem ? Weer geen Janssen of Müller of Getfertsingel ?== Die krijgen medailles van staat,wanneer ze iets begaan.