Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Overleeft slachtverbod de Eerste Kamer?

  •  
13-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pvvd_300.jpg
LIVE: Debat ... Onduidelijkheid over steun in senaat voor eerste wetsvoorstel van de Partij voor de Dieren
Vandaag debatteert de Eerste Kamer over het verbod op onverdoofd slachten, de precieze benaming voor het illegaal verklaren van ritueel slachten. Het wetsvoorstel van de Partij voor de Dieren is al goedgekeurd door de Tweede Kamer maar hoe denken de senatoren er over? Vooral de VVD zou een ommezwaai gemaakt hebben.
De Volkskrant schrijft:
Het is nog allerminst zeker of de Eerste Kamer morgen ook akkoord gaat met het verbod op rituele slacht. De VVD-fractie heeft al aangekondigd tegen te stemmen en ook binnen de PvdA en GroenLinks wordt getwijfeld. CDA, ChristenUnie en SGP zijn ‘vanzelfsprekend’ tegen het verbod. Daarmee kan er een meerderheid komen en komt het verbod er alsnog niet. Of de wettekst moet worden aangepast, wat weer eerst in de Tweede Kamer moet gebeuren. 
Het debat (begonnen om 17:40) is live te volgen via Politiek24. Hier de lijst sprekers en volgorde. Om 20.40 reageert Bleker. Om 23:15 volgen de conclusies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.