Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

&... Ouwehoeren groot succes

  •  
29-11-2011
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
ouwehoeren300.jpg
[Update] Lijfarts MJ krijgt 4 jaar ... Ajax-commissarissen willen niet wijken ... & Eerder: Film 'Ouwehoeren' groot succes... Cruijff blijft zitten waar-ie zit... Oh Oh het is zo warm... en meer
Ander nieuws van vandaag
Update 19.15
Conrad Murray , de lijfarts van de in 2009 overleden King of Pop Michael Jackson, krijgt een gevangenisstraf van vier jaar. Dat is de maximale straf die hij opgelegd kon krijgen.
Na Johan Cruijff heeft ook de rest van de raad van commissarissen van Ajax laten weten niet te zullen opstappen. De ledenraad had dit geëist.
&… Eerder
De documentaire ‘Ouwehoeren’, over twee Amsterdamse prostituees, is een groot succes. Diverse buitenlandse omroepen hebben de documentaire inmiddels gekocht. Ook distributeurs uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk hebben zich gemeld om de film in de bioscoop uit te brengen. Volgens producent Submarine is dit erg bijzonder voor een Nederlandse documentaire. De zussen Louise en Martine Fokkens vertellen in de documentaire over hun leven op de Amsterdamse wallen.
De ledenraad van Ajax heeft maandagavond tot diep in de nacht vergaderd over de toekomst van de voetbalclub. Uiteindelijk is besloten de gehele raad van commissarissen op te doeken. Johan Cruijff heeft aangekondigd te blijven zitten waar hij zit , tenzij de andere commissarissen unaniem hun functie neerleggen. Als dit gebeurt staat de deur wagenweid open voor Louis van Gaal. Hoewel het ijzer gesmeden moet worden als het nog heet is, houdt Van Gaal zich momenteel echter op de achtergrond.
Ook warm: In de afgelopen vijftien jaar hebben zich de dertien warmste jaren aller tijden voorgedaan. Dat meldt de Wereld Meteorologische Organisatie van de Verenigde Naties in haar jaarverslag over klimaattrends. Claimen dat er geen opwarming van de aarde is, wordt nu wel erg moeilijk…
En voor wie zich altijd afvraagt of politici de waarheid vertellen of niet is er binnenkort een nieuwe app op de smartphone. Een student aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT), Dan Schultz, werkt in samenwerking met het Amerikaanse feitencheck-initiatief PolitiFact aan een online leugendetector voor politici. Met behulp van een database van ‘geverifieerde feiten’ zullen jokkebrokken in de toekomst in een handomdraai worden onthuld. Dagblad De Pers legt uit hoe de app te werk zal gaan.
Dachten we net dat ‘weigerambtenaar’ het woord van het jaar was, is er weer een nieuwe, vrijwel dezelfde, verkiezing. Ditmaal uitgeroepen door woordenboekuitgever Van Dale. Kiezen kunnen we tussen ‘bejaardenchip’, ‘casinopensioen’, ‘caviapolitie’, ‘EHEC-bacterie’, ‘fraudeprof’, ‘occupyer’, ‘schuldenunie’, ‘tijgermoeder’ en ‘tuigdorp’. Wij kiezen voor caviapolitie, welk woord krijgt jouw stem? Onze zuiderburen maken de verkiezing overigens een stuk makkelijker door maar drie woorden te nomineren: ‘bakfietsvlaming’, ‘frietrevolutie’ en ‘vlinderakkoord’.
Een 16-jarige scholier, Jordi Hendriks, mag lesgeven op zijn eigen school. Het lukt de school niet om een vacature tijdelijk te vervullen en daarom wordt uitgeweken naar de jongen. De Inspectie van Onderwijs heeft hier toestemming voor gegeven, zolang de jongen niet structureel wordt ingezet en zolang hij wordt begeleid door een bevoegd docent. Hij moet invallen voor een ernstig zieke docent.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.