Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oppositie laat schade wraakbezuiniging kunsten berekenen

  •  
14-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zijlstra_300.jpg
Oppositie vraagt CPB en SCP gevolgen in kaart te brengen
GroenLinks gaat steun van D66, SP, ChristenUnie en de PvdA aan het Centraal Planbureau (CPB) het Sociaal Cultureel Planbureau vragen om uit te rekenen wat de maatschappelijke gevolgen zijn van de draconische bezuinigingen op de kunst- en cultuursector.
De initiatiefnemers vragen het CPB en het SCP inzichtelijk te maken wat het effect van de verschillende maatregelen is op de inkomsten van de overheid. ,,Ik vrees dat dit kabinet zich met de kunstbezuinigingen verrekent op de onherstelbare schade voor het cultuurklimaat”, analyseert Peters. ,,Eenmaal afgebroken bouw je dat niet snel weer op. Als talentontwikkeling en experiment onderuit gaan, topkunstenaars en topgezelschappen naar het buitenland vertrekken en mecenassen niet over de brug komen dupeer je minstens een hele culturele generatie.
De onevenredig forse bezuinigingen die staatssecretaris Zijlstra (op de foto bij de première van de Joop van den Ende-musical Daddy Cool) heeft bedacht maken onderdeel uit van de ‘rechtse vingerlik-strategie’ van premier Rutte. Het idee is dat vooral linkse stemmers geconfronteerd zullen worden met de gevolgen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.