Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

Opmerkelijk: Bontes stopt met VNL om Moszkowicz

  •  
20-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Louis_Bontie_300.jpeg
Ondanks dat nog niet officieel bekend is gemaakt wie de nieuwe lijsttrekker van de partij VoorNederland gaat worden verlaat Tweede Kamerlid Louis Bontes de partij
Bontes, die voorzitter was, is het er niet mee eens dat oud-advocaat Bram Moszkowicz wordt aangesteld als lijsttrekker van de partij
Afgelopen zondag zat Joram van Klaveren, mede-oprichter van VNL, nog bij het programma Buitenhof en ging daar in debat met publicist Chris Aalberts die vorige week  het boek Puinhopen van Rechts publiceerde over de kansen en valkuilen van nieuwe rechtse partijen. Ook daarin wilde Van Klaveren nog niet bevestigen dat oud-advocaat Moskowicz de nieuwe partijleider zou worden.  NOS:  Bontes stopt met VNL om Moszkowicz
Buitenhof: 19 april 2015

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (16)

JaapK2
JaapK220 apr. 2015 - 8:28

Hij heeft groot gelijk. Heel jammer dat Moszkowicz waarschijnlijk wordt aangetrokken als lijsttrekker. Met Van Klaveren of Bontes aan het hoofd maakt de partij een goede kans op mijn stem. Met Moszkowicz absoluut niet.

ZafferY
ZafferY20 apr. 2015 - 8:28

Geen groot verlies lijkt mij. De partij is aan het beunen en heeft het momentum een beetje aan zijn kant. Ik denk dat Moszkowisz de partij wat controverse gaat opleveren maar ook zetels. Ik heb de site eens doorgelezen en VNL is een PVV-light. Ze hebben een hoop Linkse standpunten (ouderenzorg, lastenverlichting, bankensector aan banden, uit de EU) en wat rechtse (scherpere immigratieregels, hardere straffen, meer participatie) dit alles met een flinke schep populisme er overheen. Maar zij hameren niet zo nadrukkelijk op Marokkanen/allochtonen. Geen 'minder' uitspraken noch het xenofobische dat zo typerend is voor de Wilders en co. Ik denk dat zij mikken op de hogeropgeleide PVV'er die zich niet echt thuis voelt bij de partij om deze redenen en de teleurgestelde VVD'er. Daarom zal deze man geen verlies zijn: hij is in doen en laten toch erg 'volks' en de partij wil daar overduidelijk vanaf. Let wel, mocht de VVD veel zetels halen bij de komende verkiezingen dan hebben zij een coalitie partij erbij. VVD/PVV/VNL... dat is pittig rechts en zoals het er nu voorstaat zou dit zomaar eens kunnen gebeuren.

hugo bergveen
hugo bergveen20 apr. 2015 - 8:28

'Bontes stelt zich niet verkiesbaar voor VNL'. Betekent dat 'niet verkiesbaar' of krijgen we het zoveelste nieuwe partijtje? Stapt Bontes op omdat hij moeite heeft met een foute ex-advocaat/belastingontduiker of omdat hij bang is dat die de show zal stelen? Vergeleken met de strapatsen van VNL i.o. is een bananenrepubliek bijna een respectabele staatsvorm te noemen.

zweistein
zweistein20 apr. 2015 - 8:28

Moszkowicz is gewoon te rechts (economisch) voor Bontes. Ik vraag me sowieso af wat de meerwaarde is van VNL boven de VVD. Populisme is voor het volk, niet voor de elite!

msj_meijerink
msj_meijerink20 apr. 2015 - 8:28

Hoe uiterst rechts alweer zichzelf de nek omdraait. Het zit hen kennelijk in de genen!

Paul22
Paul2220 apr. 2015 - 8:28

Kijk eens aan ,de maffia heeft ook al vertegenwoordiging in de 2e Kamer,in Italië willen ze ervan af ,hier worden ze benoemd. Bontes heeft gelijk ,hoe je verder ook over hem denkt.

denmol
denmol20 apr. 2015 - 8:28

Toppertje die Bontes, zorgt ervoor dat ik ga twijfelen of ik mijn stem op hem uitbreng, want die dumbass toont zich hier toch echt een ware maverick.

vriest
vriest20 apr. 2015 - 8:28

Indien BONTES zich terugtrekt om deze reden ,heeft hij het gelijk aan zijn kant . Men kan zich namelijk wel eens vragen gaan stellen of het wel een zo goede keuze is om deze ex advocaat binnen te halen .Het zou namelijk goed zijn om daar eens goed naar te kijken ,uiteindelijk heeft BRAM namelijk niet voor niets eieren voor zijn geld gekozen toen hij moest stoppen als verdediger van HOLLEEDER in een van de processen .Want indien hij toen was doorgegaan als raadsman waren er heel veel dingen naar boven gekomen over BRAM zijn reilen en zeilen en de verstrengeling met de onderwereld . Vandaar de vraag die men mag stellen of deze man wel een geschikte persoon is voor een politieke functie .Of hebben we al niet genoeg corrupte politieke figuren .

DonCarlos
DonCarlos20 apr. 2015 - 8:28

Ja,langzaam doch zeker komt de sjoemelaar en fraudeur de politiek binnen. Of,zoals Reve al eens meedeelde,,ik word liever door dieven bestuurd dan door moordenaars. Mijn benieuwen wanneer ook de moordenaar wordt omarmd.

Pindaklaas
Pindaklaas20 apr. 2015 - 8:28

Het zou toch verdorrie onmogelijk moeten zijn dat deze gevezen advocaat de politiek in gaat. Hoe geloofwaardig is de Nederlandse politiek straks nog als zulke figuren plaats kunnen nemen als volksvertegenwoordiger. Integriteit zou voorop moeten staan. Voor het volk. Niet voor de eigen portomennee.

2 Reacties
kindval
kindval20 apr. 2015 - 8:28

"Hoe geloofwaardig is de Nederlandse politiek straks nog als zulke figuren plaats kunnen nemen als volksvertegenwoordige" Hoe ongeloofwaardig zou de Nederlandse politiek wel niet worden als mensen zoals u zouden kunnen bepalen wie al dan niet volksvertegenwoordiger zou kunnen/mogen worden...

Nico de Mus
Nico de Mus20 apr. 2015 - 8:28

@@Het zou toch verdorrie onmogelijk moeten zijn dat deze gevezen advocaat de politiek in gaat@@ En waarom niet. kan een goeie politicus worden hoor, spreken kan die in ieder geval. weet je, we hebben nog steeds een democratie, iedereen is vrij om zich kandidaat te stellen.

hphilippens
hphilippens20 apr. 2015 - 8:28

Na enkele teleurstellende verkiezingen besluiten in 2017 de partijen AVM (Alles voor Moskowicz) en PVV (Proleet van Venlo) om te fuseren. Moskowicz treedt af en krijgt een eigen televisieshow bij Powned, Bontes treedt toe en wordt fractievoorzitter in de Eerste Kamer.

1 Reactie
hansdetorenkraai
hansdetorenkraai20 apr. 2015 - 8:28

(Proleet van Venlo) Jammer dit niveau, hebben we niet nodig een beetje beschaving tegenover je politieke opponenten kan echt geen kwaad. Voor de rest een lollige aanname.

Meta Foor
Meta Foor20 apr. 2015 - 8:28

iedereen kan tegenwoordig politicus worden ; van snotneus tot snotaap en van politieagent tot populist, en van stropdas tot pyama. Dat komt door die 140.000 incl wachtgeld , want principes zijn na de 60-er jaren diep begraven.

1 Reactie
Klukkluk2
Klukkluk220 apr. 2015 - 8:28

Ja, bij de PvdA en D66 waren het de afgelopen jaren alleen maar toppertjes!