Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Op New York Fashion Week liep het eerste model met Down over de catwalk

  •  
13-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
brewer300.jpg
Jamie Brewer eerste model met Down-syndroom tijdens New York Fashion Week ... Ontwerpster Carrie Hammer gooit hoge ogen met onconventionele show 'Role Models, Not Runway Models'
Een bijzondere verschijning op de catwalk tijdens de New York Fashion Week op donderdag: Jamie Brewer, actrice en fotomodel met het syndroom van Down, werpt het publiek steelse blikken toe vanaf de catwalk. Maar ze was niet de enige succesvolle vrouw op de catwalk.
World News Videos | ABC World News Carrie Hammer laat de échte vrouwen voor wie zij ontwerpt haar kleding showen. En dat zijn dus geen fotomodellen, maar wel vrouwelijke CEO’s, activisten, bazen. Girls who run the world. En nu dus ook de ‘runway’. Met deze vrouwelijke rolmodellen probeert Hammer het type model dat de catwalks bestijgt te herdefiniëren.
En het werkte. Een toeschouwer zei na afloop:
Het was prachtig. De modellen waren geweldig, de jurken waren geweldig… vrouwen kunnen mooi zijn én diepgang hebben.
Jamie Brewer heeft als actrice bepaald geen podiumangst. Haar advies: “Omarm de angst, en ga ervoor.”

Meer over:

kijk nou

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Zelve
Zelve13 feb. 2015 - 20:27

Inderdaad Appie. Zo is het maar net.

Armagaddon
Armagaddon13 feb. 2015 - 20:27

>>> Hmm.....Een welgemeend erg leuk voor de desbetreffende down mensen...!!! >>> Maar ontkom helaas niet aan de indruk, dat van gekkigheid van die decadente showwereld en toeschouwers niet gewone normaal (lelijke) mensen op de catwalk laten paraderen..??.. >>> In dit geval heeft het eerder weg van het aapjes kijken met de grond gedachten/bijgedachten, kost wat kost iets volkomen en nooit getoond nieuws te presenteren en kijk toch hoe creatief...meevoelend, empathisch, goed en sociaal wij wel niet zijn...!! >>> Facit: in het kort een misselijk aandoende mediageilheid om : "number one and the first " te zijn.....zielig...!!

[verwijderd]
[verwijderd]13 feb. 2015 - 20:27

Altijd beter dan die magere undeads die je normaal ziet lopen. Je hebt natuurlijk verschillende gradaties van het downsyndroom en mensen zoals Jamie Brewer laat ons mooi zien dat ze lang niet gek is. Ik werk veel met dit soort mensen. Zowel op mijn werk en als vrijwilliger. Er worden veel activiteiten voor hun gemaakt in Nederland. Zo runnen ze eigen radiostations, bakkers, koffiehuizen en noem maar op. Het is zo jammer dat we hun in een hokje hebben geduwd waar zij niet of moeilijk uit kunnen komen. Wat ik nog erger vind is dat dit in Nederland heel weinig aandacht krijgt.

1 Reactie
lembeck
lembeck13 feb. 2015 - 20:27

Helemaal mee eens. Ik werd ongelooflijk blij van dit filmpje. Overigens is het al vaker geprobeerd. Zo was er een serie, een jaar op 20 terug dacht ik, waarin een jongen met Down Syndrom een hoofdrol speelde. Toch verdwijnen deze mensen dan weer snel achter de coulissen. Hopelijk breekt Jamie door. Ze is een rolmodel voor miljoenen mensen in de wereld met een 'challenge'...