Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Onvrede groeit binnen PVV: weer Statenlid weg

  •  
29-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gelderland kiest Senaat

© 2015-05-26 00:00:00 ARNHEM - Leden van de Provinciale Staten in Gelderland stemmen voor de senaat tijdens de verkiezingen voor de Eerste Kamer. De Provinciale Staten kiezen de 75 leden van de

Statenlid Tineke Poortinga is uit de Gelderse PVV-fractie gestapt , wegens een vertrouwensbreuk met de provinciale PVV-fractievoorzitter en senator Marjolein Faber. Poortinga wilde namens de PVV deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen, maar partijleider Geert Wilders zag dat niet zitten. Poortinga gaat nu als lijsttrekker van de partij OPA (Onafhankelijk Politiek Actief) meedoen in haar woonplaats Nijmegen.
Poortinga kwam met bijna 4.000 voorkeursstemmen in de Staten.In 2014 deed ze met OPA al eens mee aan de Nijmeegse raadsverkiezingen, maar zonder succes. In het verkiezingsprogramma van OPA is de islam ‘slechts een van de puntjes’, aldus Poortinga.
De PVV doet in Gelderland alleen in Arnhem mee aan de raadsverkiezingen.

Meer over:

politiek, nieuws, pvv

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

Sonic2
Sonic230 jan. 2018 - 23:04

Het blijft een erg groot probleem dat je toch een aanzienlijke groep hebt in Nederland van 1,5 miljoen volstrekt onwetend en oerdomme mensen die in Wilders een groot leider zien. Het is ook gevaarlijk dat de media en een deel van de achterban van andere partijen PVV aanhangers naar de mond praten. Wilders kan compleet geen organisatie aansturen. Al tien jaar faalt hij daarin, omdat hij nooit verder komt als zijn grijs gedraaid plaat. Het zijn altijd de simpele riedeltjes, maar van een organisatie opbouwen heeft hij nooit kennis gehad. Of van zelfs maar de simpelste vorm van mensen kennis. De groep mentaal verdwaalden die op Wilders stemde was gelukkig kleiner als ik verwacht had, maar het blijft een probleem. Dat mensen zo erg vertrouwen op zwakzinnige types zoals Wilders. Ik vind dat hoe erg je zorgen of problemen ook zijn dat je wel heel, heel, heel erg laag moet zakken, wil je je stem verkwisten aan een blonde xenofoob als Wilders. Het ontbreekt dit soort mensen aan elke elementaire vorm van mensen kennis. Dat Wilders zou falen kon je al in 2004 zien aankomen. We moeten deze mensen echt eens gaan voorlichten. Hun geschiedenisles gaan geven, want het is echt gevaarlijk dat een bepaalde groep mensen zo gevaarlijke figuur als Wilders invloed en macht geven.

Piet de Geus
Piet de Geus30 jan. 2018 - 16:51

Het begint te lijken op de hoogtijdagen van de LPF.

Het zwarte Schaap
Het zwarte Schaap30 jan. 2018 - 15:29

En een partij met de naam OPA wil ook nog jonge kiezers trekken??

Rechtse   Bal
Rechtse Bal30 jan. 2018 - 9:19

dit is wel het resultaat van het zgn ''open , democratiesche , ieder-een-kans '' systeem van Nederland. De kramp dat minderheden boos worden. Dan krijg je dat er majeure beslissingen genomen gaan worden door lieden die alleen voor de koffie en portemonnaie de politiek ingaan.

sherrybaudet
sherrybaudet29 jan. 2018 - 23:07

Ik had deze kop leuker gevonden ;-) https://twitter.com/sherrybaudet/status/958107269828366336

Gare Raap
Gare Raap29 jan. 2018 - 21:08

Geheel in de geest van zeteldief Wilders toch?! Ik neem aan de veel respect krijgt in PVV kringen ivm dit handelen waarmee ze in de voetsporen treed van de veroordeelde racist Geert W himself.

chwiedijk
chwiedijk29 jan. 2018 - 20:22

De "P"VV heeft maar één lid die bij de oprichting van die beweging even voor twee meende te moeten tellen.

Cliff Clavin
Cliff Clavin29 jan. 2018 - 19:47

Hoe komt dit alles aan bij onze Geert, daar in Hongarijeland? - of wordt hem uit humane beweegredenen niets verteld?

Thuru
Thuru29 jan. 2018 - 18:18

Hoewel ik denk dat PVV nog vele jaren zal bestaan denk ik dat FvD de toekomst is. Al helemaal betreft gemeenteraad en provinciale staten. Natuurlijk zal PVV nog goed werk doen in de kamer en Europarlement.

Break on through
Break on through29 jan. 2018 - 18:13

De PVV valt nu snel volledig uit elkaar.... M'n opa, m'n opa, m'n opa... :)