Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Onduidelijkheid over lot Abaaoud

  •  
18-11-2015
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
saintdenis_300.jpg
Politieactie eindigt met acht arrestaties en minstens twee doden, openbaar aanklager kan niet bevestigen dat bedenker aanslagen Parijs zich onder de doden bevindt ... Eerder: Politie omsingelt appartement in Saint-Denis waar terroristen zich schuilhouden ... Meerdere agenten gewond geraakt
In de Parijse buitenwijk Saint-Denis is een grote politieactie gaande. Vijf verdachten van de terreuraanslag in Parijs zouden zich in een appartement bevinden. De politie heeft de woning omsingeld.
Laatste updates onderaan
Bij de actie van de Franse speciale eenheden zou al een dode zijn gevallen, dat meldt het Franse BFMTV. Ook zijn meerdere gewonden gevallen. Persbureau Reuters meldt dat het om Abdelhamid Abaaouad gaat, de meest gezochte terrorist van België.
Update 7.40 uur: De belegering van het appartement is al zo’n drie uur gaande. Op live-beelden van onder andere Sky News zijn voortdurende schoten en meerdere explosies te horen. Ook het Franse leger is nu aanwezig in Saint-Denis. Radiostation Europe1 meldt dat er een vrouw is gearresteerd. Zij zou een bomgordel hebben gedragen, maar heeft deze niet af kunnen laten gaan. 
Update 7.50 uur: Het lijkt erop dat met een serie explosies een einde is gekomen aan de belegering van het appartement. Diverse Franse media maken melding van twee arrestaties en drie doden. Hun identiteit is vooralsnog niet bekend. 
Update 7.55 uur: Europe1 en Sky News melden dat de vrouw de bomgordel wel degelijk heeft laten exploderen, hierbij is zij om het leven gekomen. Bij het begin van de politieacties is een toevallige voorbijganger dodelijk geraakt. Een van de andere vermoedelijke terroristen is door een sluipschutter van de politie uitgeschakeld. Twee mensen zijn gearresteerd.
Update 8.05 uur: De actie is nog niet voorbij. Ten minste één terrorist bevindt zich nog altijd in het appartement. Alle omwonenden zijn geëvacueerd, alle andere bewoners van Saint-Denis mogen hun woning niet uit. 
Update 9.15 uur: Het Openbaar Ministerie in Parijs heeft een verklaring uitgegeven over de politieactie in Saint-Denis. Daarbij is bevestigd dat de eerder genoemde vrouw zichzelf inderdaad heeft opgeblazen. Drie mensen die aanwezig waren in het appartement zijn gearresteerd, ook zijn een man en vrouw die zich in de buurt van het appartement bevonden opgepakt. 
Update 11.40 uur: De Franse politie heeft tot nu toe zeven mensen gearresteerd. Onder hen is ook de verhuurder van het appartement in Saint-Denis dat door de politie werd omsingeld. De verhuurder heeft kort voor zijn arrestatie aan The Guardian laten weten dat hem door een kennis slechts is gevraagd het appartement tijdelijk te verhuren aan twee personen. Daar heeft hij als vriendendienst gehoor aan geven, zo zegt de man die verder nergens van op de hoogte zou zijn geweest.  Persbureau Reuters meldt dat met de laatste arrestaties een eind is gekomen aan de politieactie. Of Abdelhamid Abaaouad, die ervan verdacht wordt de architect van de aanslagen te zijn geweest, ook onder de arrestanten is, is door de autoriteiten niet bekend gemaakt.
RTEmagicC_mohamedk.jpg
Update 14.50: De politie heeft inmiddels een foto vrijgegeven van één van de mogelijke daders. Mohamed K. zou zich in België bevinden en wordt ervan verdacht de explosieven en onstekingsmechanismen voor de aanslagen in Parijs te hebben geleverd.
Update 17.30 uur: Salah en Brahim Abdeslam de broers die beiden betrokken waren bij de terreuraanslagen in Parijs, zouden maanden geleden al door de Belgische politie zijn verhoord. Dat bevestigt het federaal parket na een bericht op de nieuwssite Politico. Het verhoor vond plaats nadat Brahim terugkwam uit Turkije, waar hij tevergeefs had geprobeerd Syrië binnen te komen. Brahim blies zichzelf afgelopen vrijdag op bij de aanslagen in Parijs, Salah is nog voortvluchtig.
Update 18.50 uur:  De bedenker van de aanslagen in Parijs, Abdelhamid Abaaoud, zou zijn gedood bij de antiterreuractie in Saint-Denis. Dat melden diverse media, waaronder het Belgische  VTM  en the Washington Post op basis van eigen bronnen bij de veileigheidsdiensten. Abdelhamid Abaaoud was de meest gezochte man in Europa en  zou ook de leider zijn van de terreurcel die de mislukte aanslag plande in Verviers. Abaaoud kon ontkomen en vluchtte naar Syrië, waar hij mogelijk het bevel zou hebben gekregen om de aanslagen in Parijs te organiseren.
Update 19.20 uur: De Franse openbaar aanklager heeft op een persconferentie gezegd dat met de antiterreuractie in Saint-Denis voorkomen werd dat er nieuwe aanslagen konden worden uitgevoerd door de groep terroristen die zich daar ophield. Een mobiele telefoon met daarop een bericht van de terroristenleider, gevonden in een vuilnisbak buiten het Bataclan concertgebouw, zou naar hen hebben geleid. Bij de actie werden in toaal acht mensen gearresteerd, over hun identiteit wil de openbaar aanklager nog niets loslaten. Hij heeft wel gezegd dat Abdelhamid Abaaoud, de bedenker van de aanslagen in Parijs, niet tot de arrestanten behoort. Dat meldt Reuters.
21.30 uur:   Een Joodse geschiedenisleraar is woensdag door drie personen met een mes in arm en been gestoken. De aanvallers zouden duidelijk gemaakt hebben IS-aanhangers te zijn. De docent is buiten levensgevaar. De aanvallers zouden anti-semitische leuzen tegen de Joodse leraar hebben geroepen alvorens hem in arm en been te steken.
Dit bericht wordt aangevuld.

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (52)

rbakels
rbakels18 nov. 2015 - 6:19

Die terroristen kan het niets schelen of ze gestraft worden. Integendeel, dat maakt ze tot helden en martelaars in hun gemeenschap. Het is veel belangrijker dat onze veiligheid wordt verbeterd, allereerst door betere samenwerking geheime diensten, en uiteindelijk door de oorzaken van terrorisme weg te nemen. Ik hoorde dat slechts 7% van de terroristische organisaties met geweld tot zwijgen wordt gebracht.

TruusBeek
TruusBeek18 nov. 2015 - 6:19

Het wordt druk in de islamitisch hel

Taljaard
Taljaard18 nov. 2015 - 6:19

Het kan zo maar zijn dat IS nu banger moet zijn voor de Fransen dan voor de Russen. Want die hebben de neiging om zeer stevig door te pakken en in te grijpen wanneer zij dit nodig achten en het genoeg vinden. Zij hebben de Franse haan op de staart getrapt en zullen de consequenties daarvan ondervinden. https://youtu.be/hF9cF3eOQDA

JStokx
JStokx18 nov. 2015 - 6:19

Wat voor bloemen hadden die speciale eenheden bij zich?

Armagaddon
Armagaddon18 nov. 2015 - 6:19

>>> Citaat: 'Terroristen omsingeld'.....Politieactie eindigt met zeven arrestaties en minstens twee doden ... Eerder: Politie omsingelt appartement in Saint-Denis waar terroristen zich schuilhouden. >>> Félicitations et chapeau de très haut....Marianne.. Marianne (embleem) - Wikipedia https://nl.wikipedia.org/wiki/Marianne_(embleem) Marianne is een nationaal symbool van Frankrijk. Ze bekleedt een ereplaats in stadhuizen en rechtbanken. Ze symboliseert de 'Triomf van de Republiek' de ... ‎Geschiedenis

meijerlahn
meijerlahn18 nov. 2015 - 6:19

Zo werd Molenbeek jihadgetto Molenbeek kon de basis van islamitische terroristen worden door haar infrastructuur en door de onbestuurbaarheid en wegkijkcultuur van België. Ik heb gezien hoe de jihadi dresscode in Molenbeek opmars maakte, alcohol nagenoeg verbannen werd, er steeds meer islamitische boekhandeltjes kwamen en het onmogelijk werd een fatsoenlijke krant te kopen. http://www.volkskrant.nl/opinie/zo-werd-molenbeek-jihadgetto~a4189728/ Teun Voeten is cultureel antropoloog en oorlogsfotograaf en woonde van 2005 tot 2014 in Molenbeek

msj_meijerink
msj_meijerink18 nov. 2015 - 6:19

Ruim 50 jaar Frans wanbeleid aangaande de pied noirs wil men kennelijk in een actie wegvegen? Een beetje erg ambitieus van François.

1 Reactie
FlaviusBelisarius
FlaviusBelisarius18 nov. 2015 - 6:19

Dat u het heeft over de Pieds-Noirs, is volgens mij een aanwijzing dat u niet precies weet waar dit over gaat. De Pieds-Noirs waren Fransen die tijdens het koloniale tijdperk in Noord-Afrika woonden maar na de onafhankelijkheid van die landen terugkeerden naar Frankrijk. Als het over de buitenwijken gaat, dan hebben we het niet over Pieds-Noirs, maar over Maghrébins - mensen uit Noord-Afrika die zich in Frankrijk hebben gevestigd. In Frankrijk zijn dat vooral Algerijnen, maar ook Marokkanen en Tunesiërs.

zweistein
zweistein18 nov. 2015 - 6:19

Het is absurd dat wij hebben toegestaan dat hele wijken (banlieus) zich buiten de wet hebben geplaatst. In feite is het gewoon veroverd gebied. En dan komt er een moment dat je die wijken met militaire middelen moet terugveroveren. Als Assad dit doet, komen we met het opgeheven vingertje. Maar als Hollande dit doet, krijgt hij applaus. Meten met twee maten.

2 Reacties
ArnoldX
ArnoldX18 nov. 2015 - 6:19

Jaja, jaren van socialistisch gepamper leiden nu tot dit mooie resultaat !

FlaviusBelisarius
FlaviusBelisarius18 nov. 2015 - 6:19

Er zullen mensen zijn die uw idee (dat deze wijken ooit met militair geweld heroverd moeten worden) gek vinden. Maar eind deze zomer, op 27 augustus dit jaar, schreef de Britse krant The Telegraph op basis van een bron binnen de Franse veiligheidsdiensten: "The army has made contingency plans for the “reappropriation of national territory”, meaning to win back control of neighbourhoods where the population become hostile to the security forces and where guns are easily obtainable". In hetzelfde artikel werd overigens gewaarschuwd voor een "9/11-style attack".

[verwijderd]
[verwijderd]18 nov. 2015 - 6:19

Voor wie diepere achtergrond informatie wil zien over het hele gebeuren van de laatste dagen dan de massa media tonen aan de oppervlakte, en een meer intellectuele benadering voorstaat, zie bovenste video: Corbett Report: "The Paris Terror Attacks: An Open Source Investigation" https://www.corbettreport.com/ Vanuit Parijs journalist Gearoid O Colmain: "Political author Gearoid O Colmain discusses the Paris attacks with RT International" https://www.youtube.com/watch?v=L7GAbVhjTSw

4 Reacties
Robert Follon
Robert Follon18 nov. 2015 - 6:19

Als "intellectueel" betekent dat je snel 3 rollen aluminiumfolie bij de Blokker moet gaan inslaan: dan is het een uiterst intellectuele benadering....

Blisss
Blisss18 nov. 2015 - 6:19

Inderdaad Lode, mooi bijdrage. Wordt tijd dat nederland wakker wordt. Bij deze wat deze "vrienden" van ons nog meer op hun kerfstok hebben. https://www.youtube.com/watch?v=wkaX5n3pfZE https://www.youtube.com/watch?v=nu2QqxpYcvA#t=279

DitBenIk2
DitBenIk218 nov. 2015 - 6:19

Wat een bullshit dat colbertt verhaal. 1) Nurturing ISIS??? Er worden miljarden besteed aan het bombarderen van IS, dus dat slaat werkelijk nergens op. 2) Amend constitution: De Etat d'urgence geeft al deze bevoegdheden al sinds de oorlog in Algerije. De constitutie wordt zeer waarschijnlijk niet veranderd. Hij roept wat, maar heeft geen idee waar hij het over heeft.

nielss2
nielss218 nov. 2015 - 6:19

lodewijk, is het nou weer de schuld van de vs. en wie weet het dan het beste, rusland??? waarom nou altijd zo anti amerika, dat hoeft toch niet.

[verwijderd]
[verwijderd]18 nov. 2015 - 6:19

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
TruusBeek
TruusBeek18 nov. 2015 - 6:19

Gisteren ging de aandacht naar een taartje ipv een vermeende bomaanslag, dus het valt wel mee.

[verwijderd]
[verwijderd]18 nov. 2015 - 6:19

Het meest beroerde is dat 'men' niet meer weet welke orthodoxe moslim wel en welke niet te vertrouwen is.

3 Reacties
dino_radja
dino_radja18 nov. 2015 - 6:19

een beetje als iedereen dus.

Opperrechter
Opperrechter18 nov. 2015 - 6:19

Ik zou op 'zeker' gaan.

Nuanimo
Nuanimo18 nov. 2015 - 6:19

Dat hebben we nog nooit geweten en dat zullen we waarschijnlijk ook nooit weten.

nielss2
nielss218 nov. 2015 - 6:19

ik had toch een beetje moeite met die mevrouw met de niqaab. gewoon gevoelsmatig... dat mag toch.... we leven in frankrijk, niet in de mahrebbb

3 Reacties
SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch18 nov. 2015 - 6:19

Ach gevoelsmatig mag dat best. Niemand die je dat ontzegd. Of het enig hout snijdt is natuurlijk twijfelachtig. Btw ik woon in Nederland en niet in Frankrijk. Dat 'we' is dus in ieder geval niet op mij van toepassing.

JoopSchouten2014
JoopSchouten201418 nov. 2015 - 6:19

Ik zie overal hoofddoekkies en vind het reuze vermakelijk.: http://www.atria.nl/atria/content/238288/divers_getooid : )

JoopR2
JoopR218 nov. 2015 - 6:19

Bij mijn weten zijn nikaabs verboden in Frankrijk. Waarom werd die vrouw niet gearresteerd?

[verwijderd]
[verwijderd]18 nov. 2015 - 6:19

Intussen nu ook grote bommenwerpers ingezet tegen IS: "Russia’s long-range bombers start hitting ISIS targets in Syria (FIRST VIDEO)" https://www.rt.com/news/322455-russia-strategic-bombers-syria/

1 Reactie
PimmetjeforAlways
PimmetjeforAlways18 nov. 2015 - 6:19

Inclusief kruisraketten, die de Russen nu inzetten.

Mandara
Mandara18 nov. 2015 - 6:19

Let maar op, binnen de korste keren kakelt men dat deze mannen verward zij en die zo flink en principieel zijn en een beoogd doel na te streven dat overigens 'niets met de Islam' te maken heeft.

4 Reacties
SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch18 nov. 2015 - 6:19

Ben ze 4 dagen na de aanslag nog niet tegengekomen. Maar ik ga ervan uit dat indien ze komen, jij ze meteen zal plaatsen hier.

arieroos
arieroos18 nov. 2015 - 6:19

[Let maar op, binnen de korste keren kakelt men dat deze mannen verward zij en die zo flink en principieel zijn en een beoogd doel na te streven dat overigens 'niets met de Islam' te maken heeft.] Aha. En ga jij toegeven dat je er volkomen naast zat als dat niet zo blijkt te zijn ?

Nuanimo
Nuanimo18 nov. 2015 - 6:19

Net als alle aanslagen die niet in de naam van de islam gepleegd worden, hebben deze aanslagen ook te maken met de islam, lijkt mij.

Opinius
Opinius18 nov. 2015 - 6:19

dat heeft het ook niet,. het is een krankjorem zieke uitwas de IS,. van : en dat mag jezelf invullen . het gaat hier gvd niet om hun krankjoremheid te legaliseren, het gaat om waar die gvd vandaan komt! daar! daar is het te doen! die vraag! en wie deze krankjoremheid voedt! daar gaat (weer) het over. een kardinale vraag die onbeantwoord is blijven liggen,. na de krankjoremheid van W II,.Tot nu ! waar buren van elkaar toen vijanden werden, joden die tigg jaren naast cristenen in europa leefden denk gvd toch eens een keer na .

Zjenny
Zjenny18 nov. 2015 - 6:19

Ook een getrainde politiehond heeft het leven gelaten.

2 Reacties
Taljaard
Taljaard18 nov. 2015 - 6:19

@godzilla Ils est tombe' sur la champ d'honneur. Vraag mij af of die islamisten echt wel beseffen wat zij nu op zichzelf hebben losgelaten. Oublier jamais.....

Opinius
Opinius18 nov. 2015 - 6:19

De afgetrainde hond zijn dood is wellicht gelijk aan afgetrainde ernstig verdwaalde adolecente europese staatsburgers die zich voor hun weerzinwekkende opleiding zich bij de IS aansloten , uit : ... vul maar in. een afgetrainde hond wil geen hero zijn,hij wil enkel gedienstig zijn aan zijn trainers ,pleasen ..uit zijn onwetendheid damp zijn tong en dwalen zijn onrustige ogen niet wetend voor het doel waartoe hij beloond wordt in zijn training,en zijn inzet . kortom het is het drama van : ... ik vind geen passend woord daar voor . en daaruit lopen tranen .

CarelDeGroot
CarelDeGroot18 nov. 2015 - 6:19

Dit zijn lone wolfs. Ja, het zijn er veel, en met de dag lijken het er meer te zijn, maar het blijven lone wolfs, en je mag een religie dus niet over één kam scheren. Er zitten vast ook cultuurverrijkende vluchtelingen tussen, daar ga ik tenminste wel van uit. Niet te vlug oordelen!

4 Reacties
DitBenIk2
DitBenIk218 nov. 2015 - 6:19

Lone wolfs? Het waren drie gecoordineerde teams met een teamleider die de actie vanuit Saint Denis leidde. De teamleider zelf staat hoog in de hierarchie van IS als verantwoordelijke voor francophone strijders.

arieroos
arieroos18 nov. 2015 - 6:19

[Dit zijn lone wolfs. ] Denk je nu echt dat mensen zijn die deze sneue poging tot stroman serieus nemen ?

RoBru
RoBru18 nov. 2015 - 6:19

Één baksteen door de ruit van een moskee en Wilders heeft zijn bruinhemden op pad gestuurd, als ik de reacties hier mag geloven. Dat werkt dus niet andersom?

rechtselul
rechtselul18 nov. 2015 - 6:19

"Dit zijn lone wolfs." Dit waren goed georganiseerde aanvallen waarbij er daders vanuit allerlei verschillende landen samenkwamen om te moorden. Geen lone wolfs dus. "Ja, het zijn er veel, en met de dag lijken het er meer te zijn, maar het blijven lone wolfs, en je mag een religie dus niet over één kam scheren." Al vanaf het jaar 632 vechten de moslims tegen alles en iedereen die niet tot de islam bekeerd is om zo hun territorium uit te breiden. Het heeft wel degelijk met de islam te maken. "Er zitten vast ook cultuurverrijkende vluchtelingen tussen, daar ga ik tenminste wel van uit. Niet te vlug oordelen!" Dat de meeste hier komen met de beste bedoeling en iedere intentie om er iets goeds van te maken twijfel ik niet aan. Probleem is wel dat ze door uiteenlopende redenen niet goed kunnen meekomen in de westerse samenleving. Dat geeft uiteraard de nodige frustraties en daar volgen dan weer de vele problemen uit. Ben ik overigens nog wel benieuwd hoe cultuurverrijking er in uw ogen uitziet. Wat leveren deze verrijkers ons dan op wat we anders niet zouden hebben maar wel zouden missen?

Meta Foor
Meta Foor18 nov. 2015 - 6:19

het staat als een paal boven water dat de omgeving en moskee de plannen van deze knapen kenden ; onderdeel van het voorkomen van de terroroistische aanvallen is ook deze omgeving aan te pakken dmv voorlichting en infiltratie. Nog meer geld pompen in dergelijke wijken is gedoemd tot mislukken (zie ook de ideeen van Vogelaar). Terugsturen is enige overgebleven optie.

2 Reacties
arieroos
arieroos18 nov. 2015 - 6:19

[het staat als een paal boven water dat de omgeving en moskee de plannen van deze knapen kenden] Aha. Waarom, eigenlijk ?

denmol
denmol18 nov. 2015 - 6:19

"Terugsturen is enige overgebleven optie." Waarnaartoe, het zijn vaak derde generatie Franse staatsburgers waar je het over hebt.

Buzzer
Buzzer18 nov. 2015 - 6:19

De Islamitische broeders hebben blijkbaar niet genoeg aan Allah om hun laffe wandaden te durven begaan en moeten zich volpompen met drugs, wel een vervolg op hun vroegere leven, de meesten waren al dieven en drugsgebruikers.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen18 nov. 2015 - 6:19

Een beproefd hulpmiddel dat al millennia bekend is en gebruikt wordt door deelnemers aan extreem geweld. Zo werd bijvoorbeeld tijdens WOII door alle partijen op grote schaal meth amphetamine gebruikt.

kapitanlaipose
kapitanlaipose18 nov. 2015 - 6:19

De islam een achterlijke cultuur? Een beetje bomaanslagen met bomgordels plegen. Een beschaafd land slacht onschuldige burgers af aan de hand van drones.

3 Reacties
RoBru
RoBru18 nov. 2015 - 6:19

Onsmakelijke vergelijking: Drones en bommen kunnen onschuldigen raken, zeker als daders zich ophouden tussen onschuldigen. Terroristen bij een popconcert of in een restaurant kunnen geen schuldigen vinden.

PimmetjeforAlways
PimmetjeforAlways18 nov. 2015 - 6:19

Krankzinnige vergelijking. Je slaat de plank volledig mis. Ik neem aan, dat je dat intussen zelf ook wel door hebt.

Robert Follon
Robert Follon18 nov. 2015 - 6:19

Het gaat niet om de vergelijking (waarbij het "anti Westerse" deel van de reageerders staat te klappen en het meer gematigde het een beetje raar betoog vindt)... Ook de Islam als cultuur (waar er "religie" had moeten staan) staat bij deze aanslagen niet ter discussie. Niet alles is te verklaren als "een logische reactie op het doen en laten van ons hier in het Westen". Het gaat erom dat zoiets stellen er weinig toe doet; de aanslagen in Frankrijk waren geen "vergelding" voor burgerslachtoffers door drone-aanvallen in het Midden-Oosten. En ze waren evenmin ingegeven door een afgewezen gevoel van Moslimjongeren uit Molenbeek (of waar dan ook). Abdelhamid Abaaoud wilde vergelding voor de aanvallen op IS (en als er één club is die weinig opheeft met een mensenleven) en zelf ongestoord kunnen doorgaan met zijn terreur en moordpartijen. De familie Abaaoud zou hier op het schild kunnen worden gehezen als "Marokkaanse Success story" (eigen zaak, eigen onroerend goed, succes in hun wijk, seculier en goed geintegreerd). Sterker nog: zijn eigen ouders verklaarden eerder dit jaar dat ze waren opgelucht toen er - onterechte - geruchten langskwamen dat Abdelhamid Abaaoud was omgekomen. Parijs lijkt dus weinig met drones te maken te hebben; eerder met een moordlustige malloot.

TomPoes2
TomPoes218 nov. 2015 - 6:19

"De islam een achterlijke cultuur? Een beetje bomaanslagen met bomgordels plegen. Een beschaafd land slacht onschuldige burgers af aan de hand van drones." Dat zijn gevaarlijke opmerkingen Kapitan, want er zijn altijd van die mensen, die dat niet willen zien als een protest tegen het vermoorden van mensen met drones, of een waarschuwing tegen de blowback, -de gevolgen die dat hier kan hebben, maar dat "onsmakelijk noemen", of je zelfs verwijten dat je een laffe "terrorisme-apologeet" bent. En het is weer bijna net als vroeger. toen je iemand maar "communist" hoefde te noemen, om te zorgen dat ze werden genoteerd in het boekje van de AIVD, omdat ze met een "Ban de Bom" teken liepen, je weet wel, zo'n soort Eifeltoren... De grens tussen een vredesactivist en een landverrader is maar heel dun, in de ogen van fascisten.

1 Reactie
Robert Follon
Robert Follon18 nov. 2015 - 6:19

{er zijn altijd van die mensen, die dat niet willen zien als een protest tegen het vermoorden van mensen met drones] Al zou het een protest geweest zijn tegen burgerslachtoffers bij drone-aanvallen (wat het dus niet is), is dan een kalashnikov en bomgordel het geschikte protestmiddel? [een waarschuwing tegen de blowback, -de gevolgen die dat hier kan hebben] Wat de blowback van de aanvallen in Parijs is, voelen ze nu eerder in Raqqa... Nadat Raqqa al mocht voelen hoeveel goeds en mooise ze van IS te verwachten hadden.