Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Omstreden Amerikaanse anti-piraterijwetten van de baan

  •  
20-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_SOPA_PIPA300.jpg
SOPA en PIPA ingetrokken na brede protesten van internetbedrijven en -gebruikers. Wetten zouden neerkomen op internetcensuur
In de Verenigde Staten zijn de omstreden wetsvoorstellen SOPA en PIPA voorlopig van de baan, meldt de LA Times. De initiatiefnemers hebben hun voorstellen ingetrokken nadat de afgelopen week een breed protest op gang van gekomen onder internetbedrijven en -gebruikers. Online encyclopedie Wikipedia ging bijvoorbeeld 24 uur lang op zwart. SOPA en PIPA waren in naam bedoeld om het illegaal kopiëren van muziek en beeldmateriaal tegen te gaan, maar komen neer op internetcensuur. De initiatiefnemers willen hun voorstellen nog aanpassen.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (15)

msj_meijerink
msj_meijerink20 jan. 2012 - 20:16

Goh, weer zo'n halfproduct door de Yanken te vroeg gelanceerd. Daar hebben ze vaker last van! De bluf van het geld verliest weer van de rechtmatigheid.

KK1962
KK196220 jan. 2012 - 20:16

klinkt als een of andere geslachtsziekte.... weg met die rare afkortingen

BartBrrr
BartBrrr20 jan. 2012 - 20:16

Angstwekkend die jaren van belagingen al steeds.Lijkt er op dat ze ook nog alle tijd van wetgevers met prio op maken?

ockham
ockham20 jan. 2012 - 20:16

Nu gaan ze hetzelfde op een andere manier proberen. Het laatste wat de VS kan hebben is een vrije discussie op internet.

kees1311
kees131120 jan. 2012 - 20:16

Eerst bieden de voorstanders van deze wetten ons van alles aan om te downloaden en dan omdat ze ook belangen in andere partijen hebben willen ze een wet die het tegengaat om de software waar ze al miljarden aan verdient hebben tegen tegaan How low can you go.En dan weer een domme reactie van die sarkozy voor de verandering dat hij het wetvoostel steunt omdat het crimineel is, wat een gek, de criminelen die ook in het gevang moeten en die de hardwerkende mensen hebben leeggezogen zijn de bankiers laat die flapdrol daar eens wat van zeggen.

eeweew
eeweew20 jan. 2012 - 20:16

Overigens ben ik nu serieus van plan om niets meer te doen waardoor de bedrijven die SOPA supporten geld krijgen. En let op, daar valt niet alleen onder dat je niets meer bij ze koopt, je moet ook hun YouTube videos niet bekijken.

eeweew
eeweew20 jan. 2012 - 20:16

http://thedailywtf.com/Articles/Support-The-Daily-WTF-in-Supporting-the-Support-SOPA-Movement.aspx Deze is wel goed.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen20 jan. 2012 - 20:16

De kop is fout, zou moeten zijn [Omstreden Amerikaanse anti-piraterijwetten over de verkiezingen heengetild] De behandeling van de wetten is uitgesteld, daarmee zijn ze zeker niet van de baan.

MichelReiziger
MichelReiziger20 jan. 2012 - 20:16

Dat dacht ik al, dat wordt aanpassen en dan zonder al te veel problemen nogmaals doorvoeren, dan over een paar jaar als het is ingeburgerd nogmaals aanpassen naar vergelijkbaar idee zoals het er nu niet door komt.

2 Reacties
eeweew
eeweew20 jan. 2012 - 20:16

Dat denk ik niet hoor. Er is nu zoveel aandacht voor geweest dat ook de aangepaste vormen aandacht krijgen. Het protest is gemobiliseerd en de gemiddelde mens weet van het probleem, dit lukt ze niet nog een keer. Ondertussen moeten we geld geld geven aan digitale burgerrechtenorganisaties. BoF wist mij gisteren op twitter te vertellen dat eff (https://www.eff.org/) de beste Amerikaanse organisatie is.

eeweew
eeweew20 jan. 2012 - 20:16

Vergeet trouwens ook niet dat deze twee voorstellen al afgezwakte versies waren.

MadPride
MadPride20 jan. 2012 - 20:16

Ach, slechts een "stay of execution", lijkt me. Van uitstel komt in dit geval zeker geen afstel. "Leuker" verpakt zullen we deze wetgeving ongetwijfeld terugzien. En men wacht nu ongetwijfeld op de onvermijdelijke Republikein in het Witte Huis en die zal er, nu president Obama zich openlijk van een voorname geldschieter (de entertainment industrie) lijkt te hebben afgekeerd, zeker ook wel komen...

1 Reactie
eeweew
eeweew20 jan. 2012 - 20:16

Nog een reden om de entertainment industrie te boycotten. Door alles illegaal te downloaden red je het internet:P

[verwijderd]
[verwijderd]20 jan. 2012 - 20:16

Ja, veel protesten maar er ook even bij vermelden dat oa het Witte Huis, de onkraakbare web van de FBI, Justitie en nog andere belangrijke webs zijn plat gegooid door Anonymous. http://www.publico.es/culturas/417803/anonymous-responde-con-ataques-al-cierre-de-megaupload http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Smb-cFSDXrw De informatici kunnen de wereld stil leggen, het zijn er veel en vergeven niet :)

1 Reactie
eeweew
eeweew20 jan. 2012 - 20:16

Dat is de zaak megaupload die ze toch wel op een heel naar tijdstip geplant hebben. Ik krijg overigens de indruk dat er meer aan de hand is in de zaak megaupload. Met alleen de DMCA gaan ze dit namelijk niet winnen, Megaupload voldeed aan takedown requestst. Dus met de argumentatie die er nu in de media is kan de FBI op dezelfde manier bijvoorbeeld Youtube offline halen, er is totaal geen verschil. Ik vrees dus dat in dit geval persoonlijke verdenkingen op de personen achter deze site zijn. Dat ze meer hebben gedaan dan die website onderhouden. Als dit niet het geval is kan deze zaak namelijk geen kans hebben. Ik wacht overigens ook op de rechtzaak van de eerste mensen die grote schade hebben geleden omdat ze hun data kwijt zijn, kan interessant worden. Ik heb altijd gevonden dat die hackersgroeperingen de boel alleen maar erger maken. Maar als het zo moet mogen ze van mij hun gang gaan.