Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

OESO: Overheden moeten steun aan boeren minderen

  •  
21-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Boeren_300.jpg
Rapport: Overheidssubsidie stimuleert duurzame productiviteit niet
Overheden moeten hun steun aan agrariërs herzien. Dat schrijft de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) vandaag in een nieuw rapport. Daarin staat dat boeren wereldwijd gemiddeld 18 procent van hun inkomsten kregen van hun overheid. Dat percentage was nog nooit zo hoog.
De OESO wil dat overheden hun bedragen aan agrariërs flink gaat inperken. De subsidie zou de duurzame voedselproductie en handel verstoren. De bezuiniging kan worden doorgevoerd omdat boeren nu hoge prijzen krijgen voor hun oogsten. Wanneer boeren minder subsidie krijgen worden ze volgens de OESO meer gestimuleerd om duurzaam de produceren.
In de Europese Unie is gemiddels 22 procent van het inkomen van de boeren afkomstig van hun overheid. De Verenigde Staten (9 procent) en Australië (3 procent) is die subsidie erg laag. Uitschieters zijn Japan met 49 procent en Noorwegen met 60 procent.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.