Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Remkes: boerencrisis reikt veel verder dan stikstof

Bemiddelaar noemt eerste overleg zonder protestboeren "buitengewoon constructief"
Joop

Nu ook strafrechtelijk onderzoek naar Goldman Sachs

  •  
30-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-goldman_sachs_300.jpg
Justitie onderzoekt fraude met hypotheken
De Amerikaanse justitie is een onderzoek gestart naar de vraag of de bank fraude heeft gepleegd bij het afsluiten van hypotheken.
Dat meldt de Volkskrant. Het onderzoek volgt op de civiele zaak die beurswaakhond SEC onlangs tegen Goldman Sachs aanspande over hetzelfde onderwerp. De bank zou voor zijn klanten hebben verzwegen dat een hedgefund speculeerde op waardedaling van de hypotheken.

Meer over:

economie, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Maarten1984
Maarten198430 apr. 2010 - 8:35

De materie is zo complex, eigenlijk zou iedereen het complete verhoor moeten kijken. - Dat kunt u doen door op onderstaande link te klikken: http://cspan.org/search.aspx?For=goldman%20sachs Het derde zoekresultaat behelst het complete verhoor. Tip: Sla genoeg popcorn, cola en tissues in. Alle verhoren bijeen genomen nemen meer dan 6 (!) uur in beslag.

Joeri2
Joeri230 apr. 2010 - 8:35

Wat levert een wereld crisis in gang zetten met persoonlijke winst van zo'n 20 miljoen nou voor 'n straf op? 6 maanden voorwaardelijk? Maar gelukkig is in zo'n gevang, mocht je daar komen, dan wel je privacy beschermt, meer dan in zomaar een winkel als de v&d bijvoorbeeld.

vanessa2
vanessa230 apr. 2010 - 8:35

We hebben toegekeken hoe dit soort mensen alle gevoel van verantwoordelijkheid voor de wereld om hen heeft verloren. Dat geldt voor dit schoelje, voor de bankiers in Nederland, voor het genie bij Toyota die geld weer voor veiligheid heeft gesteld, maar ook voor de bedrijven in Nederland die liever een blik Polen opentrekken dan onze uit de WAO en WIA gezette mensen weer aan een baan helpen. En helaas ook voor de idiote politici die arbeid in rechteloze ZZP hebben ondergebracht, de AOW kapot gaan scheuren, en de sociaal democratie langzaam de nek omdraaien. Geld en vreten, daar gaat het om. Net als kinderen vroeger in de zandbak: gewoon wie het hardste met zand kan smijten.

karuna2
karuna230 apr. 2010 - 8:35

Een strafrechtelijk onderzoek lijkt me volledig op zijn plaats. Het gaat niets opleveren want ik begrijp weliswaar niet hoe ze het precies flikken, maar één ding is me duidelijk, ze hebben gebruik gemaakt van het gebrek aan wetten of ze weten te omzeilen met maar één doel: zoveel mogelijk geld verdienen. Daar zit de klant alleen maar in als bijproduct, dat is er gewoon fout aan. Een strafrechtelijk onderzoek is dan ook in dit geval uitsluitend bedoeld om uiting te geven aan het protest, maar dat protest verdienen ze te volle, die "goden ' van de financiële wereld. Jammer dat er maar zo weinig dat protest voelen, want er zijn er veel meer die het zouden móeten voelen. Tot Bush aan toe.

[verwijderd]
[verwijderd]30 apr. 2010 - 8:35

Goed zo.!

1 Reactie
listvanderede
listvanderede30 apr. 2010 - 8:35

Symptoombestrijding...