Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Noord-Korea viert feest

  •  
10-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Westerse journalisten mogen het land in voor optreden toekomstige president
Noord-Korea heeft zichzelf opengesteld voor journalisten. NOS correspondent Wouter Zwart lukte het om twee visa te krijgen; één voor zichzelf en één voor zijn cameraman. Het land viert vandaag het 65-jarig bestaan van de communistische partij.
Het was Nederland niet eerder gelukt om via een live satellietverbinding contact te leggen met een correspondent in Noord-Korea. Het land houdt gewoonlijk haar grenzen gesloten voor journalisten.
De tijdelijke openstelling van de grenzen van Noord-Korea komt waarschijnlijk door het optreden van van de toekomstige president Kim Jong-un en de viering van het 65-jarige bestaan van de communistische partij.
Zaterdag maakte de ‘kroonprins’ zijn diplomatieke debuut. Hij werd ingezet bij het onthaal van officieel buitenlands bezoek. Ook heeft hij samen met een hoge Chinese functionaris een grote openbare dansvoorstelling bijgewoond.
Analisten denken dat Kim Jong-un wordt klaargestoomd om zijn zieke vader op te volgen.

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Rondeboer
Rondeboer10 okt. 2010 - 6:35

Ik denk dat niet iedereen feest viert in Noord-Korea. Of het moeten de honderduizenden in heropvoedingskampen zijn, die voor het eerst een fatsoenlijke maaltijd krijgen.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai10 okt. 2010 - 6:35

Denk dat de aandacht die dit tuig krijgt niet wenselijk is, we kunnen beter het verzet in dat soort landen helpen dan een beetje aandacht schenken aan deze ondemocratische onderdrukkers. Jammer deze aandacht.

cmore
cmore10 okt. 2010 - 6:35

De verschillen tussen Noord en Zuid-Korea tonen de ideologische verschillen aan tussen links en Rechts. Dat was altijd al zo. Zie Cuba, DDR, Cambodja, USSR etc etc etc

patrick3
patrick310 okt. 2010 - 6:35

En als die westerse journalisten hem niet herkennen...(u kent het cliche)...zoek gewoon naar het enige volgevreten harses dat erbij zit. Dat is hem.

HenkJansen2
HenkJansen210 okt. 2010 - 6:35

Noord-Korea heeft de ultieme vorm van het "socialisme". Het is maar dat u het weet.

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil10 okt. 2010 - 6:35

Noord-Korea heeft helemaal niets socialistisch want dan weet u niet wat socialisme inhoudt. Noord-Korea is een van de meest zieke dictaturen en het is dat ze geen olie hebben want anders was de VS dat land al lang binnen gevallen.