Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Noodkreet: minder regels, meer mens

  •  
09-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Brigitte_af.jpeg
Vader slaat alarm in boek: strikte regelgeving zorgt voor problemen bij gehandicapten
Starre regels zorgen er voor dat er weinig erkenning en empathie is voor mensen die hulpbehoevend zijn. Zij stuiten volgens Guido Bindels – vader van de gehandicapte Brigitte – op onnodig regelgeving die hun functioneren dwarsboomt.
In zijn boek Brigitte  beschrijft Bindels de kafkaëske toestanden waar zijn gehandicapte dochter concreet mee te maken krijgt. Hij verklaart tegen de regionale zender RTV Rijnmond: 
Binnenkort moet ik haar paspoort gaan vernieuwen. De foto voor dat identiteitsbewijs is een ramp, want ze mag niet lachen, maar als ik een foto van haar maak, krijg ik de mooiste lach van de wereld. Dus daar krijgen we weer problemen mee.
Bindels hoopt dat er in de toekomst meer oog is voor de menselijke maat.

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Armagaddon
Armagaddon9 apr. 2015 - 10:05

>>> De grootste handicap in het politieke- en overheids denken, is een eerder psychologische handicap en zelfoverschatting en onvoldoende IQ en EQ in evenwicht aanwezig is. >>> Hetgeen uitgedacht wordt de objectief ultieme waarheid en gang van zaken moet zijn ( zien toch nog de debacles : Bulgaren fraude en PGB uitbetalingen..!! )..en niet met het voornaamste rekening wil houden dat er gerede en gerechtvaardigde uitzonderingen daarop zouden moeten kunnen accepteren..)

[verwijderd]
[verwijderd]9 apr. 2015 - 10:05

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
CharlesdeValois
CharlesdeValois9 apr. 2015 - 10:05

Zie ik een contradictie in je reactie? Aan de ene kant pleit je voor minder regels, maar aan de andere kant verwijt je dat men een topsalaris aan zichzelf geeft?