Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Geweldsorgie van agrarische testosteronbommen bij huis minister

Politie staat machteloos tegenover overmacht fundamentalistische boeren
Joop

Nieuwerwets zwijmelen met Disney

  •  
31-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
waltdisney.jpg
De korte animatiefilm Paperman is meer dan alleen een mooi verhaal
In de wereld van animatie volgt de ene uitvinding op de andere. De kijker is immers kritisch en wil keer op keer een wow-moment beleven. Een klein innovatief team bij Walt Disney Animation Studios ontwikkelde een nieuwe baanbrekende techniek waarbij handgetekende animaties en computer gegenereerde animaties vloeiend en naadloos in elkaar kunnen overgaan. Het resultaat is verbluffend. En het verhaal van Paperman is ook best lief. Kijk en geniet.

Meer over:

nieuws, lekker

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

JacquesDanzig
JacquesDanzig31 jan. 2013 - 10:00

Inderdaad een prachtige "short", die IMHO eenduidig bewijst, dat Disney (niet alleen Disney|Pixar) zowel technisch als creatief nog altijd bij de absolute top van de animatiewereld behoort (ook al doen sommige producties anders vermoeden). Een zogeheten "breakdown" van het technische vernuft kan men overigens hier - http://www.itsartmag.com/features/paperman-breakdown/#.UQpOPjXz2jb - vinden.

cranberry12
cranberry1231 jan. 2013 - 10:00

Alsof je verdrinkt in een bad vol honing.

ColorHugo949
ColorHugo94931 jan. 2013 - 10:00

Vriendelijk zoete animatie. Techniek is naadloos. Daardoor haast te saai en voorspelbaar. In animatie kan technisch bijna alles. Veel amerikaanse animatie bedrijven proberen zo gelikt mogelijk te werken. Perspektief, 3 D ,achtervolgingen heel uitgewerkte achtergronden en tekstuur en belichting, afijn erg op effecten. Zitten natuurlijk wel hoogstaandjes tussen. Geef mij maar Europese animatie zoals "Les Triplette de Belleville" uit 2003. Zie trailer hieronder. http://www.youtube.com/watch?v=Npro9kjyaJk&feature=youtube_gdata_player

Lucyfer
Lucyfer31 jan. 2013 - 10:00

Héérlijk!

kalmpjes
kalmpjes31 jan. 2013 - 10:00

Het mist naar mijn mening, zoals het gros van de recente producten uit de Disney stallen, karakter.