Joop

Nederlandse IS'ers willen terug

  •  
05-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1500-pixels-190305-IS

Meer over:

cartoon, is
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Alexandros des Burgus
Alexandros des Burgus5 mrt. 2019 - 20:08

Ik vind het best vreemd dat er geen internationaal tribunaal wordt opgezet om ISIS-jihadisten te bestraffen naar het model van de Neurenbergse processen. De verdachten hebben in ieder geval al wel alvast de "Wir haben es nicht gewußt"-houding aangenomen. Ze hebben een bijzonder inhumaan land opgezet, de internationale coalitie was het daar niet mee eens, ze hebben ertegen gevochten vanuit verschillende fronten en nu is het volledig gecapituleerd. Ieder land heeft er baat bij dat de leiders van Islamitische Staat keihard wordt aangepakt, maar dan wordt er vervolgens niet samengewerkt in de hoop dat het Koerdische Rojava het gratis en voor niets het oplost. Wat een zwaktebod van ons. Het Westen kan toch beter?

Peterrr2
Peterrr25 mrt. 2019 - 13:51

Ik hoop dat ze wegblijven. Met hun denkbeelden passen ze niet meer in onze maatschappij. Terughalen is vragen om problemen en die vrouw heeft al helemaal niets met Nederland te maken, dus geen enkele reden te bedenken om haar hier naartoe te halen.

Japie3
Japie35 mrt. 2019 - 10:33

Wat is dat toch, het mededogen van Nederlanders om die oorlogsmisdadigers terug te nemen? Slavenhandel, massamoord, gijzeling, zijn begrippen die zo naar boven borrelen. Laat ze berecht worden in de landen waar ze hun misdaden hebben begaan. Wij hebben andere prioriteiten dan op te draaien voor vervolging, detentie en re-integratie.

Thomas Toverbal
Thomas Toverbal5 mrt. 2019 - 9:49

Het zal zeker geen liefde voor ons land, de normen en waarden, zoals het respect voor ieders vrijheden, geaardheid, en overtuiging zijn, die hen drijft maar niets anders dan het eigenbelang van iedere willekeurige pleger van ernstige misdrijven in een buitenland wat er hardere repercussies op heeft staan. Ze hebben als Nederlander dan ook in geen geval meer recht op een reis terug dan een willekeurige smokkelaar van harddrugs, een moordenaar, etc. in een ander land.

Phil2
Phil25 mrt. 2019 - 9:44

Misschien kunnen we (net zoals we met de Turken tot een afspraak zijn gekomen over de opvang van vluchtelingen) Isis strijders door de Koerden laten interneren tegen een hele royale beloning. Wellicht is het op termijn DE gemeenschappelijke deler waarin Turken en Koerden elkander kunnen vinden. Hierheen halen zie ik niet zitten. Dan zit je na gevangenis straffen met het probleem van een bijna onmogelijke resocialisatie en jarenlange monitoring. Vergeet niet, dat we hier met ‘spijtoptanten’ te maken hebben die eieren voor hun geld hopen te kiezen omdat hun kalifaat weggevaagd is. Waar eindelijk ook eens aandacht voor moet komen is dat Isis een ideologie lijkt… maar eerder een smoes was om de meest wanstaltige wreedheden te begaan en terreur over anderen uit te oefenen. Religie heeft het vermogen om geweten uit te schakelen waar dat (latent) aanwezig was. Waar geweten vanaf het begin afwezig was… is het letterlijk een gebed zonder eind om mensen tot inkeer te brengen. M.a.w. er zou meer onderzoek moeten komen naar het sociopathische karakter van mensen die voor Isis opteerden. Daarmee laat ik ook een opening. Zou er één of andere nog niet 'uitgevonden' methodiek zijn om sociopathie te genezen, dan zouden deze individuen wel kunnen terugkeren. Wel met gevangenisstraf. Want het punitieve moeten we niet uit het oog verliezen. Overigens is een straf van 6 jaar, met de kans om na 4 jaar al op straat te staan, ridicuul.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai5 mrt. 2019 - 9:30

Wel opvallend dat ze naar Nederland terug willen met hun vuurwapen, en met volledige gezichtsbedekking.