Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Mijn ander Nederland

  •  
19-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
achterwerk_2_300.jpg

[Video] Bezoekers aan de manifestatie van afgelopen zondag delen hun blik op Nederland

Op de manifestatie ‘Een ander Nederland’ vroegen wij de bezoekers om met hun achterwerk in de kast te kruipen en ons kort te vertellen wat zij anders zouden willen in Nederland.
Bezoekers, onder wie Job Cohen, Emile Roemer en Ronald Plasterk, schetsen gezamenlijk het Nederland dat hen voor ogen staat.

Meer over:

politiek, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (27)

tomarisal
tomarisal19 jan. 2011 - 13:36

..dus toche één GROTE POPPENKAST....

Naamhiero
Naamhiero19 jan. 2011 - 13:36

Grappig om te zien. Die 'uit de kast komer' van het COC zou ik graag de hand schudden! Geniet, inderdaad, van de individuele verschillen.

HugoSpanje
HugoSpanje19 jan. 2011 - 13:36

Deze is ook wel de moeite waard ..... ergens bij 4:00 http://www.youtube.com/watch?v=YEb7JBYI_5U

Cogitoergosum7398
Cogitoergosum739819 jan. 2011 - 13:36

Onder een vertoon van durf gaat grote angst schuil

Pjotrs
Pjotrs19 jan. 2011 - 13:36

Jetta: "Ik ben voor een warmer Nederland." Nou, die krijgt haar zin want qua opwarming van de aarde zitten we wel goed met dit kabinet.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa19 jan. 2011 - 13:36

Een gezonde aanpak voor een ''Ander Nederland'' moet bij de echte matschappelijke problemen beginnen en bestrijden van symboolpolitiek door de tweedehands politici.

Stolichnaya
Stolichnaya19 jan. 2011 - 13:36

Ik vind het een beetje jammer dat bij de montage de reacties die kritisch waren over de bijeenkomst naar achteren zijn geplaatst. Waar ik oorspronkelijk zat met mijn eigen reactie, was na Job Cohen. Dat weet ik nog goed, gezien hij bijgestaan werd door een horde fotografen en andere journalistieke gevallen. Mijn reactie en die van de dames na mij staan mijns inziens bewust op 38 minuut 30 en verder, zodat ze waarschijnlijk niet gezien gaan worden door de mainstream. Het vervelende aan deze bijeenkomst vond ik dus dat er weinig inspraak was voor de mensen zelf; het debat werd eigenlijk alleen op het podium gevoerd. Op een gegeven moment dacht ik dat ik het toch mis had; iemand uit de zaal gaf een reactie tijdens het debat over het milieu. Dat bleek echter de voorvrouw van Greenpeace te zijn, ook een grote naam dus. Ik denk dat dit überhaupt een PvdA-probleem is; men probeert heel sociaal en betrokken over te komen, maar handelt slechts top-down en praat alleen met burgers wanneer er wat te halen valt; bij verkiezingen bijvoorbeeld (ineens stond Plasterk voor de UvA toen het bijna 9 juni was! Waar is hij normaal?). Aan de hele indeling van het programma te zien leek het ook een pure propagandastunt voor de PvdA, want Job Cohen was bewust als laatste spreker geplaatst, zodat hij zou blijven hangen bij de mensen; Emile Roemer juist als eerste van de lijsttrekkers, omdat van Emile op het moment meer te vrezen valt qua stemmen wegtrekken dan mevrouw Sap, die nu voor het volk nog zo goed als onbekend is. Ik moet bekennen dat ik, als politicoloog in opleiding, haar zelfs nog nooit heb zien of horen spreken en dat dit dus mijn eerste ervaring met haar was (ha ha). Begrijp mij overigens niet verkeerd; ik sta positief tegenover meer samenwerking tussen de linkse partijen en bijeenkomsten waar gepoogd wordt om die samenwerking te bevorderen. Betrek de burger hier echter ook bij en sta open voor kritiek. En bovenal; maak er geen reclamestunt van voor je eigen partij, PvdA!

jvanarkel
jvanarkel19 jan. 2011 - 13:36

Goh en nog geen week later hebben we dus al dat de SP als partij niet samen wil, ondanks de aanwezigheid van de Fractieleider, dat alleen de PvdA en GL lijst verbindingen aan gaan, maar dat dat al weer onder druk staat door de fenomenale uitlatingen van H Timmermans, dat de PvdA niets moet doen met communisten, en dat de partij dit ook al zo ziet sinds in ieder geval 2006. Echt polderen is niet de manier om verder te komen :)

Gerald2
Gerald219 jan. 2011 - 13:36

Heel mooi idee: Max Havelaar opium in plaats van de synthetische drugs!

daniel565
daniel56519 jan. 2011 - 13:36

We hebben toch al (dankzij links) een ander Nederland.

1 Reactie
bobbono
bobbono19 jan. 2011 - 13:36

het cda is niet echt links geloof ik & daar hebben toch echt veel aan te danken het afgelopen decenium......

peterh2
peterh219 jan. 2011 - 13:36

Toen ik Job Cohen op de telegraafsite in een poppenkast zag zitten dacht ik eerst aan trieste photoshop, puur alleen om hem te beschadigen. groot was dan ook mijn verbazing toen bleek dat hij zelf echt in die poppenkast was gaan zitten... Als je nu echt jezelf als alternatief voor Rutte wil presenteren dan is toch de uitstraling van een staatsman wel het eerste begin, iemand die je naast Cameron, Obama, Merkel en Sarkozy ziet staan. Niet iemand in een poppenkast, welke PR goeroe heeft dit verzonnen? Dit is volgens mij de foto die ik het meest ben tegengekomen op diverse sites... Maar verder wel een grappig filmpje dit hoor :-)

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten19 jan. 2011 - 13:36

Ach ja, .... 'de uitstraling'. Als 'we' het daarvan moeten hebben....

Yggdrasil
Yggdrasil19 jan. 2011 - 13:36

http://www.nieuwsblad.be/Assets/Images_Upload/2010/06/09/fuckdrugs.jpg.h170.jpg.280.jpg http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:aeEJQ6C8ZBmlBM:http://www.utnieuws.utwente.nl/new/fotodb/2006/21/normaal_rutte.jpg&t=1 Tsja

[verwijderd]
[verwijderd]19 jan. 2011 - 13:36

Zeer toepasselijk die poppekast. Hoe krijgt "links" het toch steeds weer voorelkaar om haar eigen glazen in te gooien ? Prem R. formuleerde het deze week perfect, hij vroeg tijdens Premtime waarom de geïnterviewde toch zo bang was dat zijn Nederland verloren zou gaan. De geïnterviewde, in zijn verwarring, gaf hierop het totaal verkeerde antwoord. Ik (60) zou het juiste antwoord ook niet weten, maar als ik door de Vierambachtstraat in Rotterdam loop, de buurt waar mijn oma woonde en ik tot mijn dertigste heel vaak kwam, schieten de tranen mij in de ogen. Ik kom er dan ook niet meer. Prem is een aardige man maar hij heeft absoluut geen idee waar hij het over heeft.

1 Reactie
b-man
b-man19 jan. 2011 - 13:36

"Ik (60) zou het juiste antwoord ook niet weten" U weet overduidelijk het antwoord best: u bent bang dat uw Nederland verloren gaat omdat u allemaal allochtonen in de Vierambachtstraat ziet.

JoopSchouten
JoopSchouten19 jan. 2011 - 13:36

Je boodschap was duidelijk Gerald ! Alle Rijke Rufters nog aan toe... : ))))) ... Hoorde net bij DWDD dat deze poppenkast als 'infantiel' kan worden beschouwd (...). Ik vond het een kinderachtig van deze critici maar te blijven 'hameren' op deze - in hun ogen - 'ongelukkig' gekozen setting. Over de inhoud - van wat er hier gezegd werd - wordt minder uitvoerig gesproken.... Er zijn dus mensen die de 'poppenkast' van de machtsdenkers' in de realiteit kritiekloos accepteren, en de 'spiegel' die hier wordt voorgehouden niet zien, kunnen zien, of willen zien. (Over infantiel gesproken.)

1 Reactie
Gerald2
Gerald219 jan. 2011 - 13:36

Moest je eens weten, Joop, zat te beven als een rietje. Zal wel plankenkoorts zijn.

clara51
clara5119 jan. 2011 - 13:36

"Komt er zo'n meisje van de VPRO en dat zegt: meneer Cohen u moet nog even in Achterwerk in de kast, en dan doét zo'n man het gewoon", smaalde vanavond een journalist van de NRC bij De Wereld Draait Door (VARA). Meisje van de VPRO? Als ik me niet vergis werd zondag de hele manifestatie opgenomen en op internet gezet door ... de VARA. Een kwartier na het lachen gieren en brullen om die achterlijke Job Cohen luisteren Van Nieuwkerk en Beau van Erven geschokt naar de ouders van een zwaar gehandicapt kind. Zij raken door het beleid van het nieuwe kabinet in drie jaar hun volledige persoonsgebonden budget kwijt en zullen dan niet meer zelf voor hun kind kunnen zorgen. "Ik schaam me echt dood", zegt Beau. Van Nieuwkerk kijkt functioneel geschokt. "Het is maar goed dat echt heel veel mensen nu kijken en uw verhaal horen", zegt hij tegen de ouders. Het zou zomaar kunnen dat het voor het perspectief van die ouders gunstiger zou zijn geweest als de heren een kwartier daarvoor niet de PvdA publiekelijk zo te kakken hadden gezet. En niet eens om wat Cohen zegt of wil. Want dat is voor een programma als De Wereld Draait Door niet zo interessant. Allemaal VARA.

3 Reacties
clara51
clara5119 jan. 2011 - 13:36

["Op de manifestatie 'Een ander Nederland' vroegen wij de bezoekers om met hun achterwerk in de kast te kruipen en ons kort te vertellen wat zij anders zouden willen in Nederland."] Nog even voor mijn informatie een vraag aan de VARA: was die Achterwerk in de kast nou een initiatief van de PvdA of van de VARA zelf? In de tekst onder de video staat: "vroegen wij". Is die "wij" de VARA?

Yggdrasil
Yggdrasil19 jan. 2011 - 13:36

Allemaal VARA. ================= De VARA is me nog net links genoeg en daarom zit ik ook hier. DWDD is echter zijn doel voorbij geschoten want als ik je commentaar zo lees dan wordt er ook bij DWDD links geridiculiseerd en het is jammer dat DWDD zo afhankelijk is geworden van de kijkcijfers, trouwens dit geldt voor de gehele publieke omroep, zo afhankelijk dat men in bepaalde gevallen de eigen wortels, de eigen roots vergeet en van enigszins links enigszins rechts wordt. Omdat ik al tijden de cultuur mis bij de DWDD kijk ik al een poosje niet meer, het werd me te plat. Zoals zoveel dingen bij de publieke omroep mij te plat worden.

Pjotrs
Pjotrs19 jan. 2011 - 13:36

"Meisje van de VPRO?" Die poppenkast is afgekeken van een VPRO-programma, dus zo gek is die associatie toch niet? En natuurlijk is het lachen, gieren, brullen als Cohen in zo'n poppenkast stapt. Net zoals het lachen, gieren, brullen is als Balkenende onderuit gaat als hij op een step stapt. Het is gewoon kolderiek dom. En de politieke kleur van de politicus die zo'n blunder begaat doet er niet toe. De tijd dat er alleen om politieke tegenstanders gelachen mag worden is voorbij sinds Van Dam en Nagel niet meer over de programma's gaan.

[verwijderd]
[verwijderd]19 jan. 2011 - 13:36

Wiens idee is het om Cohen vanuit een poppenkast het volk toe te spreken? Dit beeld zal ooit eens tegen hem gebruikt worden. Ik heb het eventjes uitgetypt wat onze grote, inspirerende leider ons, vanuit zijn poppenkast, ons medegedeeld heeft op 11:09. JC, onze Verbinder, Groot Vat van Wijsheid, Bestuurlijke Topper. Laten wij laven aan de kleine stukjes wijsheid die de Grote Geest, die JC is, ons toewerpt. Laten wij zijn visioenen en vergezichten rustig tot onze ziel bezinken Hieronder kunt u. JC’s wijze woorden tot u nemen: “Mijn naam is … Job Cohen. En wat wil ik met Nederland? Ik wil een Nederland waar mensen met elkaar samen werken, waar mensen de kans hebben om ook individueel het beste uit zich zelf te halen. Een land waar het onderwijs heel erg goed is. Een land waar mensen samen er voor zorgen dat onze economie sterk is. En dat moet ook, want we hebben internationaal enorm veel concurrentie. En alleen door dat samen goed aan te pakken op alle mogelijke manieren, met onderwijs, met een goed milieu, met werk voor iedereen , alleen op die manier gaan we dat redden. Dat is mijn Nederland, dat is het Nederland waar in het eerlijker toegaat dan nu. En ik roep iedereen op om daaraan mee te werken.”

1 Reactie
Gerald2
Gerald219 jan. 2011 - 13:36

U heeft anders wel de moeite genomen om Job's bijdrage integraal in uw commentaar te vermelden. Dank daarvoor! En ik ben niet bang dat het tegen ons gebruikt wordt. Ik ben sowieso niet snel bang!

Centurion2
Centurion219 jan. 2011 - 13:36

Ik begrijp heel die manifestatie niet. Nederland heeft met haar stem gesproken en heeft gekozen voor een rechts. Niet voor links. Men waardeert het kabinet met een stijging in niets betekenende peilingen. Wat dan wel weer zoveel zegt, dat die hele manifestatie nergens op slaat.

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten19 jan. 2011 - 13:36

Suffie ! De meeste stemmers hebben niet eens uit willen zoeken wat de werkelijke effecten zijn van dit type bezuinigingen. Partijprogramma's worden amper gelezen !

Yggdrasil
Yggdrasil19 jan. 2011 - 13:36

Ik begrijp heel die manifestatie niet. Nederland heeft met haar stem gesproken en heeft gekozen voor een rechts. =============== Als er ook maar enig recht was gedaan aan de verkiezingsuitslag dan had er nu een midden-kabinet gezeten. Voor dit rechtse minderheidskabinet met gedoogsteun van de xenofobe PVV heeft werkelijk niemand gekozen.