Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Meer meisjes drinken zich het ziekenhuis in

  •  
16-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
alcohol300_04.jpg
'Ouders laten drinken oogluikend toe'
Het aantal kinderen dat in het ziekenhuis belandt met een alcoholvergiftiging is vorig jaar gestegen ondanks het verhogen van de alcoholleeftijd. Er werden 783 kinderen opgenomen vanwege drankinname, 545 daarvan hadden een alcoholvergiftiging, een stijging van 25% ten opzichte van het jaar ervoor. In Utrecht was er zelfs sprake van een verdubbeling van het aantal opnames.
Het verrast ons dat de leeftijdscategorie van 13- en 14-jarigen er zo uitspringt. Het aandeel van 16- en 17-jarigen daalde juist een beetje.
Van der Lely denkt dat ouders een belangrijke rol hebben in de signalering. 
We denken dat alcoholgebruik door kinderen nog steeds oogluikend wordt toegestaan door ouders. Ook op straat drinken met vrienden kunnen we ons voorstellen.

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Rode druppel
Rode druppel16 feb. 2015 - 8:58

Van mij mogen mijn 3 dochters alcohol nuttigen. Alleen thuis , zolang ze geen 18 zijn. En natuurlijk met mate. Ik vindt de leeftijdsverhoging naar 18 jaar, onzin. Zelf mochten we ook met 16 jaar in een cafe alcohol drinken. Hoe meer je het verbiedt, hoe aantrekkelijker het wordt. Of bent u niet jong geweest ?

minten
minten16 feb. 2015 - 8:58

wat is er leuker en stoerder,om iets te doen wat niet mag,en tegen elkaar opzuipen wie het meest opkan,dat is al net zo oud als dat er alcohol is, krijgen de jongeren in de kroeg geen alcohol,een bepaalt pilletje met cola licht en je bent dan net zo vrolijk als met tien pilsjes,en ook zonder alcohol gaat er een x% jongeren het helaas niet redden,als ouder kun je misschien wel wat bijsturen,maar dan rest alleen nog maar hopen,maar alle bestwillende ouders,zoek tijdig hulp,die is er nu nog voldoende in Nederland,en zet de schaamte maar effe weg in de verzwijgkast,en red je kind voor die verslavigs hel,

Blisss
Blisss16 feb. 2015 - 8:58

Alcohol is een gelegaliseerde softdrug. Maar het mag in ons niet opkomen dat Heiniken een gelegaliseerde drugsdealer is; die overigens tennistoernooien sponsort:))

Jantje68
Jantje6816 feb. 2015 - 8:58

Wat volstrekt onderbelicht is in die hele comazuipen onder jongeren dat dit PUUR en ALLEEEN door likeur drankjes komt en niet door bier. Vandaar ook het hoge aantal slachtoffers onder meisjes. Ik heb nog nooit iemand in mijn jeugd zichzelf in coma zien drinken met bier. Voor je dat stadium bereikt hebt ben je al lang misselijk. Maar likeur kun je eindeloos blijven drinken zonder dat je ‘vol’ raakt. Het beid zou zich ook veel meer daar op moeten gaan richten .