Joop

Meer afdelingen PvdD stoppen campagne uit protest tegen Thieme

  •  
21-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
thieme_300_02.jpg
Na Zeeland nu ook Noord-Holland in verzet tegen kandidatenlijst
De afdeling Noord-Holland van de Partij voor de Dieren heeft de verkiezingscampagne stil gelegd uit protest tegen het besluit om Kamerlid Esther Ouwehand af te voeren van de kandidatenlijst.
Tegenover het ANP verklaart statenlid Peter van Poelgeest:
,,,Ik heb er nooit iets van gemerkt dat Esther Ouwehand niet goed zou functioneren in de Tweede Kamer.’ We willen dit als signaal afgeven richting het bestuur. Het is een besluit dat echt niet wordt begrepen. Het bestuur moet maar eens met een goede uitleg komen.”
RTL Nieuws  (video) meldt dat het besluit om Ouwehand van de kandidatenlijst te ruimen is genomen door Marianne Thieme. Het zou reeds lang niet boteren tussen hen in de tweekoppige fractie. Eerder al kwam de afdeling Zeeland in verzet tegen het besluit.
Lees ook op Joop: Partij voor de Dieren voert felle interne strijd
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

politiek, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

heggenland
heggenland21 apr. 2010 - 5:47

Hopelijk wordt dit het einde van een overbodige club. Op het CDA na houden alle partijen zich bezig met het dierenwelzijn.

valsgeld
valsgeld21 apr. 2010 - 5:47

Compromis-vaardig of niet dat is de vraag die er beantwoord gaat worden.

harry12345
harry1234521 apr. 2010 - 5:47

Ik ga Animal Farm weer eens herlezen...

leftyloosyrightytighty
leftyloosyrightytighty21 apr. 2010 - 5:47

Het echte gezicht achter dat poeslieve masker wordt al duidelijker. Hun religie houdt veel mensen weg bij de PvdD - ik betwijfel daarom of het hun echt om de dieren gaat

Simbro
Simbro21 apr. 2010 - 5:47

Tweespalt in een politieke partij draait altijd uit op zetelverlies. Je zou verwachten, dat politici er alles aan doen om een interne strijd te vermijden. Als dat niet lukt, dus als zij niet in staat zijn meningsverschillen te overbruggen, zijn het geen goede politici. Een soort zelfreinigend vermogen dus eigenlijk. Het is niet alleen jammer voor de dieren, maar ook voor de mensen, gezien de negatieve effecten van de bio-industrie voor de gezondheid, zoals de verspreiding van resistente bacteriën. Andere politieke partijen zijn pas meer aandacht gaan besteden aan de dieren, nadat de PvdD op het toneel verscheen. Misschien had er een zetel meer in gezeten op 9 juni, nu denk ik, dat het er een minder wordt. Jammer !

Bernie2
Bernie221 apr. 2010 - 5:47

Thieme hangt een nogal zware religie aan waardoor zij zich als zondig bijproduct ziet van een millennia-oud bijbels & vleeslijk pretmoment. En dat trekt natuurlijk een zware wissel op haar actuele leiderschap. Volgens die religie zit het 'm trouwens in de zevende dag. Dus even geduld nog...

1 Reactie
Samanya
Samanya21 apr. 2010 - 5:47

Leuk opgeschreven Bernie, maar het slaat natuurlijk nergens op.

gijsvanraalte
gijsvanraalte21 apr. 2010 - 5:47

Ik vind deze berichtgeving iets wat summier en tendentieus. Daarom lijkt mij een verhaal met meer achtergrond informatie meer op z'n plaats.

1 Reactie
JanVG2
JanVG221 apr. 2010 - 5:47

Iedereen zit te wachten op dat verhaal, maar Thieme wil het niet vertellen!!