Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Marokko biedt verkrachter geen uitvlucht meer

  •  
23-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Moroccangirl_300.jpg
Regering schrapt wet waarin staat dat een verkrachter zijn straf ontloopt als hij met zijn slachtoffer trouwt
In Marokko kunnen verkrachters hun straf niet meer ontlopen door met hun slachtoffer te trouwen. De Marokkaanse regering schrapt een wet waarin die regel is opgenomen.
Vorig jaar kwam de wet ter discussie nadat het 16-jarige meisje Amina op advies van de rechter met haar verkrachter trouwde. Na het huwelijk pleegde het meisje zelfmoord.
Na haar dood ontstond een hevige discussie over de de wet. De regering kondigt nu strengere straffen aan voor seksmisdrijven. De verkrachter van een minderjarige krijgt nu 30 jaar cel. Maar ook een exhibitionist kan maximaal 20 jaar krijgen.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

eeweew
eeweew23 jan. 2013 - 15:54

Dus verkrachting binnen een huwelijk is/was toegestaan?

elise1964
elise196423 jan. 2013 - 15:54

Maar die wet, dat je iemand mag vermoorden en daarna met het lijk mag trouwen, die is er nog wel?

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa23 jan. 2013 - 15:54

Gisteren in het Marokkaanse TV nieuws. Een 15 jarige meisje, op de school ging zij even naar de toilet, ineens ging de deur van de Toilet voor haar neus open en meteen weer dicht, haar leraar die meteen begon wild haar kleding uit te doen en met geweld heeft haar verkracht en zei tegen haar:'' als jij verder vertelt, ga ik je moeder doden''. Het meisje kon het niet zo laten en heeft alles verteld aan haar moeder die liep meteen naar de politie, de leraar is nu zoek. Wat ik erg vond en vind nog steeds is wat de hoogopgeleide mooie moeder en zo te zien zij heeft genoeg geld en goede leven en hele mooie huis, zei gisteren op TV: '' Ik stuur mijn dochter niet meer naar school, ook mijn zoon van 8 niet meer, ze zitten gewoon thuis, ik heb geen vertrouwen meer in het leven hier, afgelopen, wij gaan ons zich hier isoleren van de wereld, als men de school en leraren niet meer kan vertrouwen, wie moet ik nog vertrouwen? jullie moeten ons vertellen dat wij in een ''Zoo'' wonen en niet in een gewoon land zoals iedereen op aard, wij moeten leren blaffen en bijten, in plaats van praten en lachen, het is een grote menselijke wilde bos, ik weet het, nu pas, ik stop hier mee, ik geef het op, ik ben verdrietig en komt nooit goed met mij, ik weet het al''.

Michiel Online
Michiel Online23 jan. 2013 - 15:54

Goed bezig!

Reinhard6
Reinhard623 jan. 2013 - 15:54

Waar zouden ze die wet gehaald hebben? Deuteronomium 22:28, 29 "28 Als iemand betrapt wordt met een meisje, een maagd die nog vrij is, 29 dan moet de man die zich aan het meisje heeft VERGREPEN vijftig sjekel zilver aan haar vader betalen. Bovendien moet hij met haar trouwen en zolang hij leeft mag hij niet van haar scheiden, omdat hij haar onteerd heeft."

1 Reactie
Nikos2
Nikos223 jan. 2013 - 15:54

Ja die moslims ook altijd. Ohnee wacht dit zijn onze joods-christelijke "normen en waarden".

hphilippens
hphilippens23 jan. 2013 - 15:54

Dat past in de ontwikkelingen. Ik hoor via de Marokkaanse die ik als vrijwilliger-coach assisteer met haar Nederlands inburgeringsexamen hoe haar uit Marokko afkomstige kennissen niet alleen in Nederland vrouwen stimuleren om voor hun rechten opkomen, maar ook dat ze een voortdurende invloed hebben op hun kennissen en familieleden in Marokko. Ze verzet zich tegen de fanatiekelingen in bv Mali die zich islamisten noemen. En in dit verband is ook wel aardig om op te merken dat een van de schreeuwlelijken die het Powned programma Echte Jannen brengen (die andere schreeuwt en is ook nog lelijk) tot de ontdekking was gekomen in gesprekken met oorspronkelijk Marokkaanse nederlanders (journalisten, vrouwen, een taxichauffeur) hoe die moderne westerse opvattingen erop na houden. Hij liet duidelijk merken dat de ander, Jan Roos, niet van dit soort geluiden gediend was, maar hij was toch tot deze conclusies gekomen. De koning van Marokko staat bekend als een man met ruimere opvattingen (waarin hij ook gesteund wordt door zijn vrouw die wetenschappelijk gevormd is). Daarom verbazen deze signalen me niets. Het lijkt er ook op of de Proleet Van Venlo ook begint te beseffen dat hij met zijn vertekenende praatjes geen aanhang meer wint. Tegelijk is een goede ontwikkeling dat de fanatieke voorstanders van schelden en tieren op moslims nu ook steeds meer het lid op de neus krijgen nu steeds meer algemeen in Nederland dat soort overspannen gedrag afgekeurd wordt. Tenslotte is een goede ontwikkeling dat vooral jongeren ook Powned nu wel 'gezien' hebben. Ik las vandaag interviewtjes waarin ze dat verklaarden dat dat soort gedoe nu wel over was. Laten we dan ook hier niet meteen negatief reageren en deze ontwikkeling in Marokko die er op wijst dat gezonde opvattingen ook in Marokko steeds verder doorgaan. Overigens ben ik van mening dat toerisme vanuit het Westen zegenrijk kan zijn in gebieden waar bekrompen opvattingen leven. Het zal fanatici niet bekeren, maar er vormt zich een grote middengroep van burgers die zien dat het anders kan.

1 Reactie
ElKlaasTasso
ElKlaasTasso23 jan. 2013 - 15:54

Ze hebben wel bijna 1000 jaar lang de tijd gehad om te bedenken: hoe zou het eigenlijk voor de vrouw zijn om met haar verkrachter te trouwen? Iedereen die die gedachte eens onderzoekt zal de wet als krankzinnig afdoen (tenzij je vrouwen niet belangrijk vind).. maar het is in ieder geval vooruitgang!

[verwijderd]
[verwijderd]23 jan. 2013 - 15:54

een klein lichtpuntje.

2 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa23 jan. 2013 - 15:54

Te zacht uitgedrukt deze keer. Hoe kan dat nou? ben anders gewend van u!!

hphilippens
hphilippens23 jan. 2013 - 15:54

Truus Kom naar huus, want de PPVers staan op springen