Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Vollenbroek: ‘Boeren hebben een punt, Schiphol moet ook halveren’

Luchthaven heeft geen natuurvergunning... ‘Reizigers vertrekken nu van een illegaal opererend Schiphol’
Joop

Mark Zuckerberg lanceert politieke beweging

  •  
11-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mark.jpg
Waarom niet? Facebook-directeur start samen met anderen uit Silicon Valley Fwd.us (lees: forward us)
Mark Zuckerberg, de directeur van het sociale medium Facebook is samen met anderen uit Silicon Valley een politieke beweging begonnen. De naam: Fwd.us. De lancering kondigde hij aan in een artikel in The Washington Post.
Fwd.us is ambitieus. De beweging wil een herziening van het Amerikaanse immigratiebeleid, wil stimulering van het onderwijs en de bevordering van investeringen in wetenschappelijk onderzoek. Zuckerberg wil onder meer dat getalenteerde en geschoolde immigranten kans maken op een Amerikaanse staatsburgerschap.
Volgens de 28-jarige (niet-afgestudeerde) Harvard-alumnus is Fwd.us erop gericht om ‘de kenniseconomie op te bouwen die de VS nodig hebben om meer banen, innovatie en investeringen te garanderen’. Zuckerberg heeft een hoger niveau van het onderwijs voor ogen en een grotere focus op het leren over wetenschap, technologie, techniek en wiskunde.
Onder hen die achter de beweging staan zijn onder meer LinkedIn-baas Reid Hoffman, durfkapitalisten John Doerr en Jim Breyer, en Ruchi Sanghvi van Dropbox, tevens de eerste vrouwelijke techneut bij Facebook.
Op de site van The Washington Post verklaart Zuckerberg:
Als leiders van een industrie die heeft geprofiteerd van deze economische verschuiving, zijn wij van mening dat we een verantwoordelijkheid hebben om samen te werken en ervoor te zorgen dat alle leden van onze samenleving profiteren van de moderne kenniseconomie.
cc-foto: JD Lasica

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

harryo2
harryo211 apr. 2013 - 16:57

Non-nieuws!

politiekistuig
politiekistuig11 apr. 2013 - 16:57

Amerika is gelukkig nogal conservatief, dus dat gaat niks worden. Mark moet lekker aandeeltjes verkopen als hij nog een paar knaken wil overhouden , geeft gezichtsboek nog hooguit drie jaar dan zit het vol met opa's en oma's en is voor jongeren de lol eraf,dan gaat het hard en is het met een jaar kapot.

toshiba
toshiba11 apr. 2013 - 16:57

Dit is zijn tweede poging. De vorige is een stille dood gestorven.

adriek
adriek11 apr. 2013 - 16:57

Mark for president? In the US is alles te koop tenslotte...

JanB2
JanB211 apr. 2013 - 16:57

Zodra durfkapitalisten in het spel zijn haak ik meteen af. Dit wordt gewoon het zoveelste verneukmachien.

MichelReiziger
MichelReiziger11 apr. 2013 - 16:57

@Jan B, do 11 april 2013 23:01 Kennis is macht, wat Zuckerberg eigenljk aangeeft is dat 'hij' wil dat de VS. de knowledge war gaat winnen. En om kennis (waaronder noodzakelijk onderzoek) betaalbaar te houden heb je veel heel heel veel kapitaal nodig. Niet alleen ook om kennis te genereren maar ook om aan te trekken en te behouden. Bill Gates richt zich meer op technologische en sociale verbeteringen wereldwijd, Zuckerberg richt zich op de VS met maar 1 doel om de VS aan de top te houden. Als geen ander weet hij wat de wetenschappelijke en technologische dreigingen zijn voor de VS.

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder11 apr. 2013 - 16:57

Vaak is heel veel geld niet genoeg.

KoningPruts
KoningPruts11 apr. 2013 - 16:57

Mooi principe gericht op de jonge generatie. Minder bureaucratie, meer gebruik van kennis. Wij sturen Ivo Opstelten naar een "topoverleg" om te discussiëren over Cybercrime en veiligheid. Kenniseconomie, yeah right. We kunnen er nog wat van leren.

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder11 apr. 2013 - 16:57

Iedereen die over zoveel informatie van burgers beschikt als het bedrijf van Mark Zuckerberg kan de wereld regeren.

Lucyfer
Lucyfer11 apr. 2013 - 16:57

Voor diegenen die schrikken van het woord durf: Niet elke durf-investeerder is erop uit om alleen voor zichzelf geld te verdienen. Neem Warren Buffet. Zij zijn ook nodig om nieuwe dingen van de grond te krijgen. Je kunt nog zulke goeie ideën hebben, maar je hebt daar echt wel geld voor nodig. Zelfs al werk je in een garage (vooral populair wegens de enorm hoge huren). Waar Zuckerberg zelf politiek staat is voor mij niet duidelijk, ik begreep van vrienden in Silicon Valley dat hij de laatste republikeinse presidentskandidaat steunde. Behalve immigranten voor de kenniseconomie hebben zij ze ook nodig voor de laagst betaalde banen. Loop een WallMart binnen en geen enkele kassière spreekt goed Engels, je hoort er elk mogelijk accent van over de hele wereld. Verstaan ze me niet? ligt niet aan mij;-))) Maar zonder gekheid: niet alleen de getalenteerde en geschoolde immigrant moet recht hebben op een Amerikaans staatsburgerschap, ook de vrouw die Mark's vuile onderbroeken van de grond raapt en wast.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger11 apr. 2013 - 16:57

Zoals de Washington Post al laatst aangaf in een prima artikel, de war on knowledge is begonnen. En types als Zuckerberg zien letterlijk waar de enorme toename aan kennis en kennisverbreding aan het onstaan is, dat zijn, dat is niet in de VS of Europe. Als je dat als gevaar ziet, ja dan heb je in landen als VS veel kaptiaal nodig om daar een antwoord tegenover te zetten.