Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Kroes werd niet afgescheept

  •  
28-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Neelie_Kroes_EU_01.jpg
'Digitale Agenda is een post voor de toekomst'
Eurocommissaris Neelie Kroes heeft zeer bewust voor haar nieuwe portefeuille Digitale Agenda (Telecom & ICT) gekozen. Dat zegt ze in een interview met De Telegraaf.
VVD’er Kroes weerlegt in De Telegraaf de kritiek dat haar nieuwe post te licht zou zijn en dus een kwestie van slecht Nederlands lobbywerk.
In het gesprek met commissievoorzitter Barroso mocht ik kiezen. Dat heb ik uiteraard overlegd met premier Balkenende en daar is dit uitgekomen. De portefeuille is mogelijk creatiever en gaat tot in de haarvaten van de samenleving. Echt een post voor de toekomst.”

Meer over:

wereld, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

JoopSchouten
JoopSchouten28 dec. 2009 - 10:52

Lekker dan. Een neoliberaal die grote macht krijgt om tot in de haarvaatjes van de samenleving haar macht uit te oefenen. Big Sister.

Vulpen2
Vulpen228 dec. 2009 - 10:52

Neelie Kroes doet er verstandig aan. Zij beseft, ondanks vele andere politici, wel degelijk dat de IT-insdustrie gestimuleerd moet worden. Hoe afhankelijk zijn wij wel niet geworden door de moderne communicatiemiddelen, in het bijzonder de digitale snelweg? Zonder internet, weten velen nu al niet eens meer hoe zij hun tijd moeten verdrijven, of hoe zij inkomsten moeten verwezenlijken.

hetklopt
hetklopt28 dec. 2009 - 10:52

Maar wat vindt onze koningin van deze keuze voor vluchtige oppervlakkige contactportefeuille?

emmerthe
emmerthe28 dec. 2009 - 10:52

Gewoon een doekje voor het bloeden. Alsof ze zo'n top vrouw is. Zeker vergeten het debacle van de Betuwe lijn, waarvoor ook zij voor de miljarden-verspilling en de vervuiling van het landschap verantwoordelijk is. Verder is ze fervent neoliberaal/consens politica en wat die politiek voor ellende gebracht heeft hebben we het afgelopen jaar wel gezien en de grootste ellende moet nog komen.

Marie-Bernadette
Marie-Bernadette28 dec. 2009 - 10:52

Nou gelukkig dan maar.............dat Mevrouw Kroes niet werd afgescheept!

doeidoei
doeidoei28 dec. 2009 - 10:52

De eerste die mevrouw Kroes afscheept moet nog geboren worden. Zij maakt hiervan binnen de kortste keren een strategisch onderwerp, waar alle grote partijen zich nog eens achter de oren krabben.

[verwijderd]
[verwijderd]28 dec. 2009 - 10:52

nelie kroes is zowiezo niet goed voor europa omdat ze een vvder is!!! bovedien slaat dat haarvaatjes vehaal zowiezo helemaal nerges op!!

1 Reactie
Douwedv
Douwedv28 dec. 2009 - 10:52

omdat ze een vvd-er is ze niet geschikt? Mijn god wat een "uitstekende" argumentatie......... Verder zal het me roesten of mevrouw Kroes al dan niet is afgescheept, het lijkt me dat ze prima zichzelf kan redden.

[verwijderd]
[verwijderd]28 dec. 2009 - 10:52

Mevrouw Kroes is immers ook nederlander van het jaar.... Begrijp niet zo goed wat mensen zo ideaal vinden aan deze vrouw, ze is een ongekozen Kommisar van een bureaucratische, ondemocratische Uberoverheid. Het enige wat ze zichtbaar gedaan heeft is Microsoft een hoge boete gegeven. Ik kan me inderdaad voorstellen dat de verstokte linkse nederlanders het geweldig vinden als een groot bedrijf boetes krijgt, of dit nou op rationele economische theorie is gebaseerd doet er voor hen niet toe.

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten28 dec. 2009 - 10:52

De spijker op z'n kop John. (Je ziet, ik ben niet verstokt en zeker niet in alle gevallen tegen 'rechts'. Wat dat ook moge betekenen.) Gegroet rechtse rakker. :-)

Klaas2
Klaas228 dec. 2009 - 10:52

---"Het enige wat ze zichtbaar gedaan heeft is Microsoft een hoge boete gegeven."---- Jij weet er niet zoveel van, dat blijkt uit jouw woordje "enige" Kroes heeft veel gedaan, staatssteun aan bedrijven verboden in verband met oneerlijke concurrentie, fusies gereguleerd om markt-overwicht door een partij te voorkomen, ze heeft pal gestaan voor open standaarden,..... Bedrijven die met haar te maken hadden, Sony, BMG, ABN/Amro, Apple, Oracle, Orange, T-Mobile, Microsoft, ING, Postbank, het is een greep..... Talloze zaken, het is werkelijk spijtig dat je je zo koud uitlaat over iemand die zo hard gewerkt heeft, en waar de Europese gemeenschap en haar burgers nog jarenlang van zullen profiteren. Maar ik begrijp ook wel dat niet iedereen in staat is om goed in te schatten wat haar werk betekent, alleen al omdat ze denken dat Kroes alleen met Microsoft bezig was, omdat dat sappig nieuws was voor de media.