Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kritiek op Rutte neemt toe

  •  
11-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
123 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
'Minister-president is onzichtbaar en toont geen leiderschap'
Rutte doet het als minister-president niet al te best. Dat vinden met name de oppositie partijen in de Tweede Kamer. Zo zou hij ondanks de crisis in Europa te weinig leiderschap tonen. Terwijl andere Europese leiders halsoverkop hun vakantie afbreken voor spoedberaad, waagt Rutte een dansje op het festival Dance Valley.
Volgende week moet de premier op het matje komen in de Tweede Kamer om uitleg te geven over de gigantische miskleun die hij maakte na de reddingsoperatie voor Griekenland.
D66-leider Alexander Pechtold over Rutte:
Ik mis het gevoel van leiderschap en urgentie. We staan waarschijnlijk voor een zware dip. Dan verwacht ik van de minister-president dat hij er staat, dat hij op televisie verschijnt en uitlegt wat er aan de hand is.
Ook PvdA-voorman Job Cohen hekelt het ‘in alle toonaarden zwijgen’ van de premier. GroenLinks Kamerlid Braakhuis stelt het wat poëtischer: “Om ons heen woedt een brand, maar we zien alleen een premier die zich vermaakt op festival Dance Valley.”
De coalitiepartijen staan nog steeds achter de premier. Volgens VVD-Kamerlid Neppérus zou de premier ‘als het nodig was geweest, absoluut terugkomen van vakantie’. Alleen de PVV heeft inhoudelijke kritiek op de minister-president.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.