Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kansloze kandidaat sputtert over 'SP-imago' Hans Spekman

  •  
05-12-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
00mdh2.jpg
Succesvol Tweede Kamerlid en oud-gemeentebestuurder zou te links zijn om partijvoorzitter van de PvdA te worden
Een echte strijd lijkt het niet te gaan worden. Toch wil kandidaat-PvdA voorzitter René Kronenberg nog even zijn ei kwijt. Hij vindt favoriet Hans Spekman te links. Hij verwacht dat de toekomstige partijvoorzitter zeker op het vlak van veiligheid en economie, de speerpunten van het kabinet, een liberaal geluid laat horen.
Spekman heeft de steun van PvdA-leider Job Cohen en de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher, de gedoodverfde opvolger van Cohen. Spekman wil uit de Kamer om als partijvoorzitter de PvdA weer op de rails te zetten. Zijn concurrent, de Rotterdamse deelgemeentebestuurder Kronenberg, vindt dat Spekman vooral in de Kamer moet blijven: 
Spekman is links, SP’ers noemen hem hun zestiende SP’er in de Kamer. Daar is niks mee, maar dat is niet het juiste profiel voor een PvdA-voorzitter. Met een linkse voorzitter voelen andere sociaal-democraten zich buitengesloten […] Hij moet in de fractie blijven en zijn politieke zichtbaarheid gebruiken om verandering te bewerkstelligen”, zegt hij in de Volkskrant.
Klinkklare onzin zegt Spekman: 
Ja, ik heb de portefeuille armoedebestrijding, en ja, ik huil niet mee met iedereen die zegt dat uitkeringsgerechtigden lui zijn. Maar als wethouder Sociale Zaken in Utrecht was ik streng voor wie onterecht een uitkering had. Ik was gespitst op een sterk fraudebeleid.
PvdA’ers kunnen vanaf donderdag stemmen op de opvolger van Lilianne Ploumen, die in januari haar functie neerlegt. De stemming duurt tot en met 16 december en de uitslag wordt 21 december bekend gemaakt. Volkskrant: Concurrent: Spekman is ‘te SP’ als gezicht PvdA Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.