Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kabinet wil horecasluiting en geen amateursport meer in groepsverband

  •  
12-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
hugodejongemondkapje

© Den Haag, 12 oktober 2020 - Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) na afloop van een ministersoverleg op het ministerie van Algemene Zaken op het Binnenhof over d

Om het aantal coronabesmettingen terug te dringen zal het kabinet dinsdag bekendmaken dat amateurs niet meer in groepsverband mogen sporten. Ook wordt de toegestane groepsgrootte kleiner. Dat meldt de NOS op gezag van Haagse bronnen.
"In binnenruimtes zoals theaters en winkels mogen nog maximaal 30 mensen zijn. Tot nu toe golden er uitzonderingen, maar die komen te vervallen. Buiten mogen nog groepjes van vier samenkomen. Ook denkt het kabinet eraan reizen met het openbaar vervoer alleen nog toe te staan als het strikt noodzakelijk is."
Volgens de NOS zal het kabinet ook extra maatregelen voor de horeca nemen, al is nog onduidelijk hoe die eruit gaan zien. Volgens het AD ligt een volledige sluiting van de horeca weer op tafel. Die sluiting zou twee weken gaan duren.
Eerder op maandag waarschuwde minister Hugo de Jonge al dat “we ons schrap hebben te zetten”. Dinsdagavond om 19.00 uur maken De Jonge en premier Mark Rutte de nieuwe maatregelen bekend.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.