Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

John Oliver over de idiote, ongelofelijke ondergang van Donald Trump

  •  
22-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
John Oliver kan er niet meer bij. Er gebeurde de afgelopen week zoveel krankzinnigs op het Witte Huis dat het nog amper is bij te houden. Hij spreekt van ‘stomme Watergate’ omdat de stupide acties elkaar in hoog tempo opvolgen. Op zondag heb je geen idee meer met wat voor opzienbarende onthullingen de maandag begon omdat er de dagen daarop een tsunami aan huiveringwekkende schandalen, verbijsterende ontwikkelingen en complete flaters volgde. Ter illustratie laat hij een fragment zien van de immer koelbloedige CNN-presentator Anderson Cooper die het geklets van een Trump-apolgeet niet meer trekt en er uit flapt dat zijn gast het nog zou verdedigen als Trump op zijn bureau zou schijten.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (22)

Cliff Clavin
Cliff Clavin23 mei 2017 - 8:37

De gebeurtenissen aan de oppervlakte, op het toneel, die buitelen over elkaar heen. Aldus is het doen en laten van de Amerikaanse regering een doorlopende reality-serie geworden, die elke dag miljarden kijkers trekt. Waardoor de reëel aangerichte ellende van dit schertskabinet ondergronds blijft. En dat is geen soap, dat is immens triest.

1 Reactie
johannn2
johannn223 mei 2017 - 11:30

Cliff, En ik kan met maar niet los maken van de gedachte, dat hij een narcist is die altijd het koffertje met de 'rode knop' binnen handbereik heeft. Als hij er genoeg van heeft of moet aftreden, dan zou hij weleens de grootst mogelijk zelfmoord bomber kunnen worden. Als hij wordt afgewezen, dan gaat de hele wereld met hem mee. Heel narcistisch. .

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer222 mei 2017 - 20:28

Begint John Oliver nou ook al in die impeachment sprookjes te geloven? Hij lijkt foxnews wel met het birthcertificate schandaal van Obama.

6 Reacties
Klaas Vaak2
Klaas Vaak223 mei 2017 - 1:48

Ach, het leven is soms net een sprookje, dus voor de supporters van de US of A er is nog geen reden om alle hoop te laten varen. Maar van mij mag hij blijven zitten: een clown als president van de VS, -ik heb zelden zo gelachen. Ik ben benieuwd hoeveel het zijn kiezers gaat kosten, voordat ze weer van hem af zijn. Als je ziet in wat voor bochten ze zich allemaal moeten wringen om elke onnavolgbare stupiditeit te verklaren tot de daad van een ondoorgrondelijk genie dan hebben ze hun geloofwaardigheid nu al verspeeld.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer223 mei 2017 - 9:50

@ klaas "Ik ben benieuwd hoeveel het zijn kiezers gaat kosten" Niet iedereen kiest de politieke partij die hem/haar persoonlijk het meeste oplevert. Sommige mensen hebben ook nog principes.

johannn2
johannn223 mei 2017 - 10:49

Bruggenbouwer 23 mei 2017 at 11:50 Zoals ? In dit geval ? .

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer223 mei 2017 - 13:46

@ johann Als je nu nog steeds een uitleg nodig hebt waarom men op Trump stemde dan is er niet veel hoop.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak223 mei 2017 - 14:11

Zijn Nederlandse supporters hebben vooralsnog en zo lang het niet verschrikkelijk uit de hand loopt, het grote voordeel dat ze alleen maar hun geloofwaardigheid verspelen. Maar het schijnt dat velen van hen daar niet mee zitten, gezien het grote aantal trollen uit die hoek. De rest vraagt zich waarschijnlijk af waar het over gaat.

johannn2
johannn224 mei 2017 - 13:26

Bruggenbouwer 23 mei 2017 at 15:46 Je had het niet over de redenen, maar over hun principes. Ben m.n. daar heel benieuwd naar. .

rbakels
rbakels22 mei 2017 - 16:11

Misschien moeten we blij zijn met de complete afgang van Trump want als hij zou meevallen dan zou hij nog veel langer blijven zitten. Nu ligt een impeachment voor het grijpen. Is er geen politieke meerderheid voor een gewone afzetting? Dan biedt de Amerikaanse Grondwet nog een ontsnappingsmogelijkheid door Trump voor gek te verklaren. Een president die gek geworden is kan ook zonder meerderheid worden afgezet Boze tongen beweren dat Trump zelf op afzetten aanstuurt omdat hij helemaal geen president wilde worden, maar alleen aan zijn internationale naamsbekendheid wilde werken. Door het geklungel vande Democraten met ijskonijn Hillary werd hij per ongeluk toch president, hoe komt hij daar van af? Enfin, na Trump krijgen we de zwaar gristelijke Pence. Dat lijkt me een ontzettend saaie man. Een groter contrast in nauwelijks denkbaar.

6 Reacties
Luisje
Luisje22 mei 2017 - 19:32

Lijkt me beter als hij over 4 jaar herkozen wordt. Als het met nitwits als Obama kan moet Trump het zeker kunnen.

Karingin
Karingin22 mei 2017 - 20:56

Pence is ook best gevaarlijk, misschien nog wel meer. Hij heeft enge ideeën maar weet ondertussen wel beter de weg in het politieke landschap dan Trump. @Luisje: vertel dan eens, wat voor goede dingen heeft de man tot nu toe gedaan, welke beloftes is hij nagekomen, en wat verwacht je nog voor goeds in de toekomst?

Grietje Krimei
Grietje Krimei22 mei 2017 - 21:49

Trump, zo schreef de New York Times, is zo incompetent dat-ie zijn eigen incompetentie niet in de gaten heeft. En zo is het: volledig wereldvreemd, mesjogge, malloot, krankjorum. Men denkt aan de brave soldaat Švejk, aan Kafka, aan Forrest Gump, Billy Pilgrim, etc ... maar zie: weer overtreft de werkelijk de kunst met speels gemak: een kind, een oranje baby regeert.

Grietje Krimei
Grietje Krimei22 mei 2017 - 21:50

..werkelijkheid...

ratio2
ratio223 mei 2017 - 9:27

"Is er geen politieke meerderheid voor een gewone afzetting? Dan biedt de Amerikaanse Grondwet nog een ontsnappingsmogelijkheid door Trump voor gek te verklaren. Een president die gek geworden is kan ook zonder meerderheid worden afgezet" Hierin vergis je je. Ja, het kabinet kan de president tijdelijk afzetten, maar de president kan daartegen in beroep gaan bij Congress en dan moet Congress met een grote (2/3e) meerderheid besluiten om de President inderdaad zijn macht te ontnemen anders krijgt hij zijn positie weer terug. Bron: sectie 4 van het 25e amendement op de Amerikaanse grondwet: Section 4. Whenever the Vice President and a majority of either the principal officers of the executive departments or of such other body as Congress may by law provide, transmit to the President pro tempore of the Senate and the Speaker of the House of Representatives their written declaration that the President is unable to discharge the powers and duties of his office, the Vice President shall immediately assume the powers and duties of the office as Acting President. Thereafter, when the President transmits to the President pro tempore of the Senate and the Speaker of the House of Representatives his written declaration that no inability exists, he shall resume the powers and duties of his office unless the Vice President and a majority of either the principal officers of the executive department or of such other body as Congress may by law provide, transmit within four days to the President pro tempore of the Senate and the Speaker of the House of Representatives their written declaration that the President is unable to discharge the powers and duties of his office. Thereupon Congress shall decide the issue, assembling within forty-eight hours for that purpose if not in session. If the Congress, within twenty-one days after receipt of the latter written declaration, or, if Congress is not in session, within twenty-one days after Congress is required to assemble, determines by two-thirds vote of both Houses that the President is unable to discharge the powers and duties of his office, the Vice President shall continue to discharge the same as Acting President; otherwise, the President shall resume the powers and duties of his office.[3]

johannn2
johannn223 mei 2017 - 10:54

Grietje Krimei 22 mei 2017 at 23:49 "Trump, zo schreef de New York Times, is zo incompetent dat-ie zijn eigen incompetentie niet in de gaten heeft." Zó incompetent dat het bij het incontinente af is. .

Meta Foor3
Meta Foor322 mei 2017 - 15:32

never a dull moment , en de media blazen elk facet op tot het belachelijk lijkt. Wacht maar tot Trump na zijn Oost-reis nog even Haiti of een ander eiland aandoet; geheid een Nobelprijs zodat hij niet onderdoet voor Obama (alles is immers te koop)

RobSon2
RobSon222 mei 2017 - 14:07

Wat moet die man als Trump geen president meer is. Dan is 50% van zijn programma-onderwerpen verdwenen.

Luisje
Luisje22 mei 2017 - 14:01

John Oliver, de man Trump uitdaagde om kandidaat te worden voor de republikeinen omdat hij 100% zeker was dat het hem nooit zou lukken om president te worden. En hij verzekerde Trump dat hij een check zou sturen om de campagne te financieren. https://www.youtube.com/watch?v=wo9o9-_VNqc Bijna aan het eind zegt hij dat hijzelf een idioot is. Wie neemt zo iemand nu serieus als het gaat om zijn kennis van zaken. Het is een komediant meer niet.

3 Reacties
Bickle
Bickle22 mei 2017 - 18:10

[Wie neemt zo iemand nu serieus als het gaat om zijn kennis van zaken. Het is een komediant meer niet]... ik dacht toch echt even dat je het (ook) over Donald Trump had.

Karingin
Karingin22 mei 2017 - 20:46

Nou neem maar wel serieus, hij pakt echte misstanden aan en komt met gedegen achtergrondinformatie. Dat hij daarbij de absurditeit vergroot lijkt me logisch, wegens hilariteit.

Luisje
Luisje22 mei 2017 - 22:34

Zijn voorspellend vermogen is nul.Zijn analyses zijn kul. Hij is wel grappig maar dat is dan ook alles. Het klinkt allemaal een beetje als Gordon en Geer die samen iets serieus proberen te doen. Lukt ook niet maar wordt wel grappig gevonden.