Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Je bent mooier dan je denkt

  •  
17-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Beauty300.jpg
Forensisch tekenaar confronteert mensen met hun schoonheid
Veel mensen zouden best wat aan het eigen lichaam willen veranderen. Wat grotere borsten, vollere lippen, een kleinere neus etc. In een filmpje dat in opdracht is gemaakt van een bekende cosmetica-producent, maakt de Amerikaanse Gil Zamora (forensisch tekenaar) twee sketches van verschillende mensen. De eerste versie is gebaseerd op hoe de mensen zichzelf beschrijven, de andere op basis van een ooggetuigenverslag. En wat blijkt? Beauty is in the eye of the beholder. Kijk zelf!

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

Tom Meijer
Tom Meijer17 apr. 2013 - 15:32

ontroerend

lembeck
lembeck17 apr. 2013 - 15:32

Heel mooi.... Zou het ook wel willen proberen.

[verwijderd]
[verwijderd]17 apr. 2013 - 15:32

Apart, maar gelijkenis op basis van een oggetuigenverslag, of het nu van jezelf of van een ander komt, lijkt me toch nauwelijks een portret te noemen. Het is een beetje aslof ik iemand tegenkom die nog geen woord of klank geuit heeft en dan zou zeggen "wat heb je een mooie stem" omdat ze dat van zichzelf ooit in een artikel schreef of zo. Het filmpje begint met een korte blik op een meisje dat gaat zitten waarbij onmiddellijk opvalt de kapotgescheurde pantyhose. Een modeverschijnsel net als die kapotgeknipte spijkerbroeten die ons al jarenlang teisteren. Wat ik me altijd bij dat soort dingen afvraag is wat het over je zlfbeeld zegt dat je mooie dingen stuk moet maken "om erbij te horen". En dan natuurlijk de vraag "waarbij?" Bij het almaas stijgend leger van dak- en thuislozen in de VS dat het geld niet heeft om iets moois te kopen misschien? Overigens, de in de film voorkomende mensen zijn op geen enkele manier lelijk of afstotend, in tegendeel. Ik vraag me af hoe de film was overgekomen als een obesitas of anorexia patiënt als object was gekozen. Of hadden we dan toch anders gereageerd?

1 Reactie
Nachtegaaltje
Nachtegaaltje17 apr. 2013 - 15:32

Betekenis ' portret ' por·tret (het; o; meervoud: portretten) 1 geschilderde, getekende of gefotografeerde afbeelding van een mens 2 beschrijving, uitbeelding met woorden 3 persoon: wat een vervelend portret 1 is van toepassing op de tekeningen die Gil Zamora maakt en 3 is van toepassing op mensen die een ontroerend filmpje weten te voorzien van azijnzure commentaren.