Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jack de Vries viert kerstmis in Uruzgan

  •  
26-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
84 keer bekeken
  •  
koning_300_01.jpg
'Militairen verrichten goed werk, ondanks discussie'
CDA-staatssecretaris Jack de Vries van Defensie heeft de kerstdagen doorgebracht bij de Nederlandse militairen in Afghanistan. Ook commandant der strijdkrachten Peter van Uhm en commandant van de Marechaussee Dick van Putten waren met kerst in Uruzgan.
De Vries arriveerde in Kamp Holland met een reusachtige kerstkaart vol handtekeningen. “Een blijk van steun en waardering vanuit Nederland voor uw inzet hier ver van huis”, aldus de staatssecretaris. Verder zei hij :
Door uw aanwezigheid zijn in Uruzgan meer scholen geopend, gaan meer meisjes naar school, is de gezondheidszorg verbeterd en is ook het aantal getrainde Afghaanse militairen en politieagenten toegenomen. Los van alle discussie zet u dit goede werk in ieder geval tot ver in 2010 voort.
RTEmagicC_ANP-jackdevries-uruzgan-kerst-300px.jpg
Het kabinet hoopt volgende maand een besluit te nemen over een eventuele verlengde bijdrage aan de VN-troepenmacht in Afghanistan. Premier Balkenende nam daarop daags voor kerst alvast een voorschot in De Telegraaf:
Ik heb geconstateerd dat de PvdA op het partijcongres heeft gezegd: ‘We verlaten Uruzgan.’ Er is niet gezegd: ‘We verlaten Afghanistan.’ Dat neem ik waar en in het kabinet moeten we daar het debat over voeren. (…) Het kabinet heeft gezegd: we gaan weg als leidende natie uit Uruzgan.”
Het is sterk de vraag of de PvdA er hetzelfde over denkt als de premier. Die discussie gaat na het kerstreces in alle hevigheid uitgevochten worden.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.