Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Italië economisch onder toezicht IMF

  •  
04-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_ChristineLagarde_IMF_300.jpg
Update: Franse president Sarkozy bevestigt toezicht. Naar verluid ook EU betrokken bij toezicht op Italiaanse economische hervormingen
Het Internationaal Monetair Fonds gaat toezicht houden op de economische hervormingen in Italië. BNR meldt op basis van berichten van persbureau Reuters dat Italië hiermee instemt.
Update 16.00
De Franse president Nicolas Sarkozy heeft bevestigd dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) toezicht gaat houden op de begrotings- en bezuinigingsplannen van Italië. Dat deed Sarkozy vandaag op de G20-top in Cannes, zo meldt de Volkskrant. Eerder rees onduidelijkheid over de controle door IMF in Italië. Zo meldde persbureau AFP dat Italië niet had ingestemd met het plan. AFP zei zich te baseren op verschillende Europese bronnen. Maar de Italiaanse premier Silvio Berlusconi verwelkomt de kwartaalrapportage door het IMF over de voortgang van de Italiaanse economische hervormingen. Volgens de premier heeft het IMF Italië ook financiële hulp aangeboden, maar heeft zijn regering die afgewezen.
BNR meldde ook dat de Europese Unie waarschijnlijk betrokken zal worden bij het toezicht. Zowel het IMF als de EU zouden hun resultaten afzonderlijk gaan rapporteren.
Foto-cc: IMF

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.