Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Israël werft 10.000 propaganda-agenten in Europa

  •  
28-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
israelvlag_300.jpg
Extreem-rechtse minister van Buitenlandse Zaken wil publieke opinie manipuleren
Israëlische ambassades in tien Europese landen hebben de opdrahct gekregen ieder duizend burgers te werven die in het publieke debat het beleid van de joodse staat gaan verdedigen. De actie is onderdeel van een nieuw pr-offensief om verdere afbreuk van het imago tegen te gaan.
Volgens The Guardian, die de hand wist te leggen op de vertrouwelijke informatie, heeft de extreemrechtse minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman opdracht gegeven tot het opmerkelijke initiatief. De te werven burgers worden ‘bondgenoten’ genoemd die het beleid actief moeten gaan promoten in de media en tijdens debatten. Gedacht wordt aan journalisten, academici en studenten. Of de ‘bondgenoten’ betaald krijgen voor hun werkzaamheden is onduidelijk.
Het gaat om tien Europese landen waaronder het Verenigd Koninkrijk. Of Nederland er ook onder valt is onbekend. Daarnaast krijgen ambassades in Londen, Parijs, Berlijn, Madrid en Rome extra geld om lobbyïsten en pr-mensen in te huren. Die moeten naast promotiewerk ook de aandacht vestigen op onderwerpen die Israël graag op de politieke agenda ziet zoals de mensenrechtenschendingen in de Arabische wereld en Iran.
cc-foto: David Ortmann

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (41)

Robe Spierre
Robe Spierre24 jan. 2016 - 14:09

Te gek, zou ik graag willen doen! Het enige beschaafde land in het Midden-Oosten. Ik wil het ook wel gratis doen, maar liever betaald... De schoorsteen moet tenslotte ook roken. Ik schap dat anti-Joodse geluid hier op Joop niet zo. Is er hier IEMAND die liever in 1 van de omringende landen zou wonen (eerlijk nu....)?

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat28 nov. 2010 - 15:59

Gaan ze ook verklaringen van goed gedrag vragen?

KuBa612
KuBa61228 nov. 2010 - 15:59

"Of Nederland er ook onder valt is onbekend." Wilders, punt.

Tulay2
Tulay228 nov. 2010 - 15:59

Werving in Nederland is volstrekt overbodig want naast Geert Wilders is http://christenenvoorisrael.nl/ actief. Harry Kei-tal, de Israelische ambassadeur, bezoekt ze jaarlijks in Nijkerk. Een graag geziene gast aldaar is ook ene Wiesje de Lange wier boekjes gretig aftrek vinden. Wiesje bepleit "Er is geen oplossing dan de totale vernietiging van dat volk. Het is ook de enige oplossing voor dat volk zelf dat enkel via vernietiging kan worden gespaard voor de zonden die het obsessief blijft begaan in deze wereld. De enige barmhartigheid aangaande Amalek is deze vernietiging." Erfdeel en oogappel , Uitgeverij Kok, Kampen, 2008, blz 69. Dat wordt nog wat met zulke vrienden.

GSIII
GSIII28 nov. 2010 - 15:59

En er is nog genoeg werk te verrichten gezien de comments hier.

MrOoijer
MrOoijer28 nov. 2010 - 15:59

"Of de 'bondgenoten' betaald krijgen voor hun werkzaamheden is onduidelijk." Alsof dat uitmaakt. Er zijn genoeg van zichzelf overtuigde lobbyisten te vinden. Een leuk cadeau zoals de Israelische vlag voor je werkkamer werkt ook veel beter.

TomHendriks
TomHendriks28 nov. 2010 - 15:59

Mensenrechtenschendingen in de Arabische wereld en Iran lijkt mij een uiterst belangrijk onderwerp voor de internationale agenda.

DerdeOog2
DerdeOog228 nov. 2010 - 15:59

Ah, nou... en 'we' waren bang dat de PVV zijn kieslijsten voor de Statenverkiezingen niet vol kon krijgen ...

PeerJawel
PeerJawel28 nov. 2010 - 15:59

Hoezo 10 000? Hier in Nederland alleen heeft ie er al 1,5 miljoen. Als je op Geert W. hebt gestemd heb je pro-israël gestemd. Simpel. Is ie nog niet weg?

JustMatthias
JustMatthias28 nov. 2010 - 15:59

Ik stel voor dat Wilders die kant opgaat, met medeneming van zijn fractie.

ValsPlat
ValsPlat28 nov. 2010 - 15:59

1000 propaganda-agenten in Nederland is veel te weinig om het beleid van Israël recht te praten.

ErnsTT2
ErnsTT228 nov. 2010 - 15:59

Ze hebben zelfs een aantal politieke partijen opgezet met medewerking van de Pro-Israel facties van de liberalen en Christen democraten. Het is ook niet van niks dat de voor 30% uit Zionisten bestaande IFA organisatie van WIlders, IFA heet. Israeli Freedom Association

[verwijderd]
[verwijderd]28 nov. 2010 - 15:59

Mij hoeven ze in ieder geval niet te overtuigen. Lol er zal wel weer iemand zeggen dat Wilders de propaganda agent is hier. Europa moet Israel steunen en niet de barbaarse 1slamietische landen.

1 Reactie
KuBa612
KuBa61228 nov. 2010 - 15:59

Demagogie. Niemand die beweert dat barbaarse Islamitische landen gesteund dienen te worden. De juiste stelling is dat in ieder geval niet die partij gesteund moet worden die het internationaal recht aan haar laars lapt.

[verwijderd]
[verwijderd]28 nov. 2010 - 15:59

doet niet iedereen dat als dat propaganda is is deze site dat dan ook niet propaganda is alleen gevaarlijk als je het niet herkent

1 Reactie
KuBa612
KuBa61228 nov. 2010 - 15:59

"propaganda is alleen gevaarlijk als je het niet herkent" Inderdaad. Met de VARA (Joop) weet je waar je aan toe bent. Wat Lieberman echter wil zijn propaganda-AGENTEN, juist om de propaganda onherkenbaar te maken.

[verwijderd]
[verwijderd]28 nov. 2010 - 15:59

Hier in Nederland heeft Lieberman al een vooruitgeschoven post met de naam Wilders in de regering zitten. Die 1000 propaganda-agenten heeft ie hier niet meer nodig.

1 Reactie
Amarinde
Amarinde28 nov. 2010 - 15:59

Klopt maar de 1,5 miljoen PVV stemmers hebben geen weet van waar de loyaliteit van Wilders ligt. Zodra die stemmers dat in de gaten krijgen zullen ze naar alle waarschijnlijkheid afhaken. Dat er ontkenningen komen van Wilders betrokkenheid bij Lieberman is te verwachten. De meeste PVV-ers willen niet veel weten en ontkennen alles vanuit hun onderbuik. Feit is wel dat Wilders in 2007 al openlijk heeft toegegeven lid te zijn van de Lieberman beweging die een Etnisch Gezuiverde Joodse Staat na streeft die Groot Israël zal zijn. Deze loopt dan van de Nijl tot de Eufraat. Maar goed de PVV-er die deze berichtgeving niet gevolgd heeft zal het blijven ontkennen, loopgraven effect.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos28 nov. 2010 - 15:59

Dit bewijst eens temeer dat Israel een legitimiteitsprobleem heeft, anders hoef je dit natuurlijk niet te doen.

2 Reacties
JAWEH
JAWEH28 nov. 2010 - 15:59

Meer een imago probleem denk ik..

JAWEH
JAWEH28 nov. 2010 - 15:59

Nou, Als dit bericht zojuist is geplaatst , dan kan het niet anders of Likud Nederland zal zich zometeen melden om de boel even te verdedigen/ We hebben em al een tijdje niet gezien in deze contreien dus kom er maar in Likud. Dit is overigens oud nieuws. Er circuleren volgens mij al complete handleidingen op campussen in de USA waarin precies staat hoe je het beleid van Israel kunt verdedigen naar andersdenkenden. Een PVV versie is uiteraard al in de maak...

leeuw2
leeuw228 nov. 2010 - 15:59

Het zou mij ook niks verbazen als Wilders op de loonlijst van de Mossad staat. Hij is mij een beetje te verdacht anti islamitisch.

2 Reacties
TheoJ2
TheoJ228 nov. 2010 - 15:59

Helaas zijn sommigen al zo diep gezonken dat ze iedereen die anti-islamitisch is verdacht vinden. Type McCarthy.

robheus2
robheus228 nov. 2010 - 15:59

"Het zou mij ook niks verbazen als Wilders op de loonlijst van de Mossad staat. Hij is mij een beetje te verdacht anti islamitisch." Spreekt voor zich. Hij is zo druk bezig om andere mensen van dubbele nationaliteiten te beschuldigen, daar steekt altijd iets achter. Zelf is hij meer loyaal aan Israel en het zionisme dan dat hij loyaal is aan Nederland. Een paspoort zegt niets over iemands loyaliteit. NSBers hadden ook maar 1 paspoort, maar waren wel landverraders. Wat wél iets zegt over je loyaliteit is als je elke week op een ambassade vertoeft en de buitenlandse politiek van dat lan verwoord. Als wat GW zegt moet je omdraaien, dan komt je achter de waarheid. Wij worden niet bedreigd door "de islam" het is eerder zo dat de VS en Israel aanvalsplannen hebben om moslim staten te bedreigen. Iran met name. GW probeert ons klaar te stomen voor de oorlog tegen "de Islam". Een volgende stap in de strijd om de wereldheerschappij. Het amerikaanse imperialisme is inmiddels zo failliet dat ze geen kant meer uitkunnen, en dus op oorlogspad zullen gaan.

Yggdrasil
Yggdrasil28 nov. 2010 - 15:59

Israël is een terroristische staat die als beleid heeft om zoveel mogelijk Palestijnen om zeep te helpen en te voorkomen dat de Palestijnen ooit een eigen staat zullen worden en aan dat beeld gaan 10.000 mensen echt niets veranderen. En nee, Nederland is daar niet bij, Israël heeft daarvoor Wilders al ingehuurd.

1 Reactie
Mijzelf2
Mijzelf228 nov. 2010 - 15:59

Israël is een terroristische staat die --------------------------------------------------------- Leiderschapstraining Palestijnse veiligheidsdiensten Nederland levert sinds afgelopen januari een bijdrage aan de training van de Palestijnse veiligheidsdiensten. Op verzoek van Buitenlandse Zaken levert Defensie twee officieren voor de United States Security Coordinator, een missie die het functioneren van de veiligheidsdiensten in de Palestijnse gebieden naar een hoger niveau moet tillen. Luitenant-kolonel Ton van Mastrigt leverde als luchtmachtofficier op deze plek zijn 'bescheiden' bijdrage. U roept maar en weet echt helemaal niks

TheoJ2
TheoJ228 nov. 2010 - 15:59

Het wordt hoog tijd dat ook de aandacht wordt gevestigd op de mensenrechtenschendingen in de Arabische wereld en Iran. Men zou haast gaan denken dat alleen Israël mensenrechten schendt.

1 Reactie
Klaas2
Klaas228 nov. 2010 - 15:59

---[Het wordt hoog tijd dat ook de aandacht wordt gevestigd op de Mensenrechtenschendingen in de Arabische wereld en Iran.]--- Die zijn we helemaal vergeten. Dom dom dom. ---[Men zou haast gaan denken dat alleen Israël mensenrechten schendt. ]--- Welke mensen rechten schendt Israël volgens jou.

[verwijderd]
[verwijderd]28 nov. 2010 - 15:59

Waar kan ik me aanmelden?

2 Reacties
JandeBoer2
JandeBoer228 nov. 2010 - 15:59

Gewoon, lid van de PVV worden, Peet.

Makaveli2
Makaveli228 nov. 2010 - 15:59

90cm aan de achter kant van je hoofd naar beneden, daar kan je aanmelden.

JandeBoer2
JandeBoer228 nov. 2010 - 15:59

"10.000 burgers werven die in het publieke debat het beleid van de joodse staat gaan verdedigen" Hmm, wat zou de reactie zijn geweest als het Arabische landen waren geweest die 10.000 burgers zouden gaan werven om in het publieke debat de waarde van de islam zouden verdedigen. Dán zou de Tweede Kamer te klein zijn, onder aanvoering van de Blonde Leider. Als het misdadige Israël het doet, blijft het een bericht in de marge :$

1 Reactie
TheoJ2
TheoJ228 nov. 2010 - 15:59

[wat zou de reactie zijn geweest als het Arabische landen waren geweest die 10.000 burgers zouden gaan werven om in het publieke debat de waarde van de islam zouden verdedigen.] Dat wer5k doet het OIC, Jan. En met veel succes. Deze club richt zich niet op burgers maar op politici. Bij de VN hebben ze al een groot draagvlak geregeld voor de belangen van de islam.

Bernie2
Bernie228 nov. 2010 - 15:59

Die Lieberman. Deze voormalige nachtclub-uitsmijter ligt onder vuur bij de Israëlische justitie voor onder meer fraude en omkoping. En als regeringsfunctionaris wil hij Palestijnse leden van de Knesset voor het vuurpeloton zetten en Israël verder zuiveren van arabieren. Ook had hij graag een atoombom op Gaza willen gooien tijdens Israëls laatste oorlog met dit concentratiekamp. Kortom, Lieberman had zomaar een PVV'er kunnen zijn. Geert Wilders heeft het niet van een vreemd. Zijn innige en regelmatige knuffelpartijen met juist deze man levert op zijn minst een opvallend kopieergedrag op. Lieberman wil dus een charmeoffensief starten. Welke aspecten van Israël wil deze rechtsextremist graag wereldwijd voor het voetlicht brengen? Het goedpraten van het schaamteloos stelen van Arabisch land dat categorisch wordt volgebouwd met complete nederzettingen? Illegaal en tegen een interessante serie NAVO-resoluties in. Of het creëren van een heus concentratiekamp voor ongewenste Palestijnen? De apartheidsmuur misschien? In Europa kan de man man met de snelle opkomst van extreemrechts in de politiek wel aardig terecht, Nederland voorop. Zou Harry Mens het voortouw nemen?

1 Reactie
Bernie2
Bernie228 nov. 2010 - 15:59

*NAVO-resoluties moet natuurlijk zijn: VN-resoluties.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa28 nov. 2010 - 15:59

Noem mij één beschaafde Westerse land die geen propaganda agenten in het buitenland kent? Ik ken geen één land, u wel?

3 Reacties
Bernie2
Bernie228 nov. 2010 - 15:59

Als er vandaag de dag een begrip ernstig onderhevig is aan schommelende dagwaarden en devaluaties, is het wel "beschaving". Binnenkort in Nederland dankzij PVC voor het hoogste btw-tarief de deur uit. En nee, ik ken geen enkel beschaafd Westers land Mostafa. Ook geen beschaafd niet-Westerse land trouwens.

ErnsTT2
ErnsTT228 nov. 2010 - 15:59

Luxemburg?

merl2010
merl201028 nov. 2010 - 15:59

en niet geronseld om staatspropaganda en leugens te verkopen. Zij zouden zich er ook niet voor lenen. Voor Israël is dit blijkens dit artikel heel anders. Het gebruikt hiervoor wereldwijd de locale joodse organisaties die het zionisme steunen en fervent verdedigen, wat in feite voor vrijwel het hele joodse establishment het geval is. Er is weliswaar een kleine, dappere en zeer belangrijke groep van joodse organisaties en individuen die strijdt voor een rechtvaardige oplossing voor het Israëlisch- Palestijnse conflict, maar zij worden door het zionistische establishment keihard weggezet als verraders van het joodse volk en als joodse zelfhaters. Denk bijvoorbeeld aan historicus Norman Finkelstein, die zelfs zijn baan aan de universiteit verloor als gevolg van een McCarthiaanse hetze door de zionistische zeloten onder leiding van de aartsleugenaar en Israël apologeet Allan Derschowitz en ex Bushwoordvoerder Douglas Feith. Dankzij het feit dat vele landen een zionistisch joodse gemeenschap kennen, is Israël nu al verzekerd van een wereldwijd netwerk van fanatieke propagandisten en lobbyisten voor de zionistische zaak. Het gaat hier in totaal enkele miljoenen feitelijke en potentiële Israël activisten. Het door de Israëlische regering gewenste aantal van 10.000 propagandistische agenten van het zionisme wordt in Europa nu al gehaald. Het zou de moeite lonen een website te openen waarop de namen van deze mensen voor iedereen toegankelijk zijn. Het wordt gezien de Israëlische plannen hoogst opportuun ons te beschermen tegen deze vijfde colonne die in dienst van een vreemde mogendheid de Nederlandse belangen in de wereld te grabbel gooit.

a.doorgeest
a.doorgeest28 nov. 2010 - 15:59

't Zal niet meevallen om wereldwijd nog 10.000 mensen te vinden die enig enthousiasme voor het huidige Israël kunnen opbrengen... Maar goed, je kunt een poging wagen...

1 Reactie
merl2010
merl201028 nov. 2010 - 15:59

Daar vergis je je in. In werkelijkheid is het vrijwel het gehele joodse establishment zionist. Wat erger is, de hele Nederlandse regeringscoalitie laat zich door deze lobby gijzelen. Nederland is niet bereid welke politieke of andere druk dan ook toe te passen als reactie op de misdaden van zionistisch Israel. Een bewijs daarvoor is het verwerpen door Verhagen, van het Goldstone Rapport over de oorlogsmisdaden gepleegd bij de aanval op Gaza verwierp namens de Nederlandse regering. De hele wereld accepteerde dit zeer zorgvuldige VN rapport. Maar Nederland niet, samen met de VS en of all people Berlusconi van Italië. Joodse en andere fellowtravellers met de staat Israel, die sinds zijn stichting (en daarvoor in zijn proto stadium) bewijst volstrekt lak te hebben aan het internationaal recht en de VN, voor zover dit geschonden wordt door deze zionistische schurkenstaat. Maar zodra die zelfde VN en het internationaal recht in een actuele kwestie wel aan Israels wensen voldoen, wordt hier ongeremd een beroep op gedaan. Denk hierbij aan de verdeling door de VN van Palestina tegen de wens van de hele Arabisch/Islamitische wereld en de daarop volgende stichting van Israel onder auspicien van de VN in 1948, waarop men zich met graagte beroept.