Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Islamfobie is gecreëerde Amerikaanse 'bubble'

  •  
29-08-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
GroundZero_demo_300.jpg
Angst voor islam en macht voor conservatieve politici wordt gevoed met miljoenen dollars
Zeven grote Amerikaanse organisaties staken dit decennium bijna 30 miljoen euro in anti-islamlobbies. Dat blijkt uit een conclusie van het Center for American Progress (CAP) op basis van onderzoek. Volgens deze denktank bevordert een groep Amerikaanse stichtingen de angst voor de islam. Zo zorgen zij er voor dat staten islamitische of buitenlandse wetten zouden tegenhouden en steunden zij protesten tegen de ‘Ground Zero-moskee’.
Uit het onderzoek van CAP blijkt ook dat de macht van conservatieve politici en anti-moslimretoriek wordt bevorderd, schrijft Trouw. De denktank, links georiënteerd en pro-Obama, noemt de betrokkenen bij de organisaties en de geldstromen een ‘fictieve dreiging’.
Onderzoeker Wajahat Ali zegt in The Guardian dat de organisaties angst en terrorisme gebruiken voor hun ‘haatagenda’:
Gezonde meningsverschillen zijn belangrijk voor het maatschappelijk debat. Maar de figuren in dit rapport hebben duidelijk bijgedragen aan giftige extremistische gedachten.
De meeste geldschieters zijn liefdadigheidsinstellingen die hun donaties liever stilhouden. Ali spreekt over een ‘islamofobe netwerk’ dat geregisseerd wordt door invloedrijke individuen en denktanks. Zij zouden het ontvangen geld uit donaties gebruiken om opzettelijk de sharia verkeerd te definiëren.
Dat de afkeer van moslims een hype is geworden komt doordat bepaalde media de propaganda van deze organisatie verspreidde, stelt CAP. In de genoemde medialijst noemen zij onder andere televisiezender Fox News en islamofobe blogs. Hun verspreide ideeën zouden opgepikt worden door politici als Tea Party presidentskandidate Michele Bachmann die op politieke wijze een anti-sharia campagne voerde. 
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (49)

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos29 aug. 2011 - 14:40

Gelukkig hebben wij dat soort islamofobe mislukkelingen niet in Nederland.

wowiemina
wowiemina29 aug. 2011 - 14:40

Religie blijft een curieus fenomeen. Het brengt zowel mensen samen als het uiteen drijven van hele volksstammen. Grappig dat er zoveel commotie bestaat rondom de Islam, terwijl het Katholicisme er net zoveel pap van lust. Met hun hiërarchie en ketterij praktijken, niet te vergeten de dagelijkse pedofiele praktijken. En wat te denken van de enorme rijkdom en geld die ze in hun kerken en kathedralen steken? Vrouwen mogen de pil niet gebruiken, mensen in Afrika mogen geen condooms gebruiken. Abortus is uit den boze en ga zo maar door. Ik veroordeel geen enkel geloof, maar hypocrisie is naar mijn mening wel een feit rondom dit soort onderwerpen.

addystoker
addystoker29 aug. 2011 - 14:40

wel grappig dat men wil uitrekenen hoeveel geld er gaat zitten in het verspreiden van de islamfobie, is net zulke onzin als het willen uitrekenen wat integratie kost voor de Nationale huishouding.

Tealc2
Tealc229 aug. 2011 - 14:40

Kan niet zeggen dat ik verrast ben... http://www.youtube.com/watch?v=GtjzKdiMDds

Bernie2
Bernie229 aug. 2011 - 14:40

Wij wisten het toch al? Maar in een federatie waar democratische waarden grof geschonden worden door agressieve raids van heads of industrie op de Senaat, om zo de burger geknecht en de bankrekening gespekt te houden, kan ook hierover gespeeld worden met feiten.

JanJansen17
JanJansen1729 aug. 2011 - 14:40

Er moet nu maar eens haast gemaakt worden met het verzoek tot transparantie van de sponsering van de PVV. Graag nog voordat het Islamdebat gaat plaatsvinden

Zjenny
Zjenny29 aug. 2011 - 14:40

Hou jij ze arm dan hou ik ze dom. Dit is zo waar. zo waar.

Lejoo
Lejoo29 aug. 2011 - 14:40

Peet Van Velzen, Dit gaat toch over Amerikaanse burgers en hoe zij zich daar gedragen. Zij zijn toch niet verantwoordelijk voor gekken in Tora Bora? Zijn alle anti-Islamiseringsaanhangers verantwoordelijk voor Breivik's gedrag in Noorwegen?

RikMin
RikMin29 aug. 2011 - 14:40

Het anti-communisme was ook zo'n gecreëerde Amerikaanse 'bubble'. Het belachelijk maken van de Sovjet Unie werd ook gevoed met miljoenen dollars. Ook sociaal-democraten geloofde die dingen die 'verteld' werden over Lenin of Stalin.

Lejoo
Lejoo29 aug. 2011 - 14:40

Lodewijk Langeweg, Iedereen mag een hekel hebben aan de Islam, het Christedom, het Judeaiisme of Lodewijk Langeweg. Het wordt een kwalijke zaak, wanneer er doelbewust op valse gronden demagogie en haatzaaien wordt bedreven met als doel om te demoniseren, criminaliseren, stigmatiseren en uit te sluiten.

Lejoo
Lejoo29 aug. 2011 - 14:40

Frank Stootman, Zo komen misverstanden in de wereld. Je spreekt over de onjuiste persoon. Een andere imam staat achter het initiatief van de 'Ground Zero' moskee. Namelijk, Feisal Abdul Rauf. http://www.time.com/time/nation/article/0,8599,2008432,00.html

Lejoo
Lejoo29 aug. 2011 - 14:40

Frank Stootman, Een uitzending van de IKON. LUX: De wereld tien jaar na 9/11, Wolven in schaapskleren? Met het echtpaar Daisy Khan en imam Feisal Abdul Rauf. http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1107990-wolven-in-schaapskleren

lancelot2
lancelot229 aug. 2011 - 14:40

De brengers van de waarheid worden altijd al verketterd door lieden met oogkleppen op. Zie hier in Nederland en de US. De bange honden geven zich al over voor ze geslagen worden. Hoe noemt men zulke..............

4 Reacties
Jan Jansen2
Jan Jansen229 aug. 2011 - 14:40

"Hoe noemt men zulke.............." Ze noemen zichzelf meestal "het geweten" of "de waarheid".

ElChe
ElChe29 aug. 2011 - 14:40

Dus jij gelooft je eigen leugens en creeert je eigen fobie om te denken dat je de waarheid spreekt?

harryo2
harryo229 aug. 2011 - 14:40

-- ...brengers van de waarheid worden altijd al verketterd...-- Dat lijkt me in de meeste gevallen dus ook meer dan terecht.

denmol
denmol29 aug. 2011 - 14:40

Mensen die in een psychose zitten denken per definitie dat ze de waarheid spreken en zijn wie ze zeggen te zijn. Mijn ervaring is dat het geen zin heeft zo iemand tegen te spreken want dat kan contraproductief uitpakken.

[verwijderd]
[verwijderd]29 aug. 2011 - 14:40

In democratenfobie worden miljarden geinvesteerd. Zo ook in republiekijnenfobie. Zo werkt het systeem in de VS. Politieke partijen, kandidaten en lobbygroepen krijgen geen overheidssubsidie.

3 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten29 aug. 2011 - 14:40

Hou het even bij dit onderwerp. Of denk je de aandacht zo af te leiden?

JoopSchouten
JoopSchouten29 aug. 2011 - 14:40

Hoe zit het met wilders' geldschieters?

Yggdrasil
Yggdrasil29 aug. 2011 - 14:40

U probeert zoals gewoonlijk de aandacht weer af te leiden. Maar wat vindt u er nou van dat u als erkend Islamofoob gewoon gefopt bent. Ergo, er bestaat helemaal geen Islam-probleem, dat moet voor u toch een enorme teleurstelling zijn. Islamofobie is gewoon pure marketing.

EpiktKtistec
EpiktKtistec29 aug. 2011 - 14:40

"Islamfobie is gecreëerde Amerikaanse 'bubble'" Dus islamofobie bestaat helemaal niet maar is een bedenksel van derden? Als je dat hier in ander threads durfde te beweren kon dat alleen maar op grote verontwaardiging rekenen.

2 Reacties
JanJansen17
JanJansen1729 aug. 2011 - 14:40

""Dus islamofobie bestaat helemaal niet maar is een bedenksel van derden? Als je dat hier in ander threads durfde te beweren kon dat alleen maar op grote verontwaardiging rekenen. "" U ziet uzelf als een intelligent persoon? Reageert u daar dan ook naar....

harryo2
harryo229 aug. 2011 - 14:40

Heb jij dan ooit zoiets willen beweren, maar durfde je het niet want niet PC?

Lejoo
Lejoo29 aug. 2011 - 14:40

Hier volgt een staaltje demagogie van de bovenste plank, waarmee hele volksstammen inmiddels zijn gehersenspoeld. Een fragment van Cicero. Vervang het woord Catilina naar keuze door: 1) linkse verrader, 2) allochtoon of 3) Islam (c.q. moslim). Het vaderland vraagt je dringend weg te gaan Nu is het het vaderland, de gemeenschappelijke moeder van ons allen, dat allang oordeelt dat jij op niets anders zit te broeden dan op zijn eigen ondergang: zul jij van dit vaderland noch het gezag vrezen noch gevolg geven aan het oordeel, noch voor het geweld heel bang worden? Dit vaderland wendt zich tot jou, Catilina, en spreekt om zo te zeggen 'zwijgend': 'Er is nu al vele jaren lang geen enkele misdaad voorgekomen behalve door jou, geen enkele wandaad zonder jou; voor jou alleen is het vermoorden van vele burgers, voor jou de kwelling en plundering van bondgenoten ongestraft en vrij van vervolging geweest; jij bent in staat geweest om niet alleen de wetten en gerechtelijke onderzoeken aan je laars te lappen, maar ook om ze te saboteren en te torpederen. Die vroegere daden heb ik, hoewel ze ondraaglijk waren, dan toch, voor zover ik kon, verdragen; nu echter is het niet langer te verdragen, dat ik geheel in angst zit wegens jou alleen, dat bij het minste gerucht Catilina gevreesd wordt, er geen enkel plan tegen mij opgevat kan worden, dat losstaat van jouw misdadigheid. Ga daarom weg en ontneem mij deze angst: als die angst echt is, om te vermijden dat ik overweldigd word, maar als die ongegrond is, om ervoor te zorgen, dat ik eindelijk eens ophoud bang te zijn.

1 Reactie
Bakoe
Bakoe29 aug. 2011 - 14:40

Een mooie historie, ik heb me even ingelezen. Dank. Maar ook toepasbaar op het hedendaagse wegzetten van vermeende tegenstanders als populisten.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa29 aug. 2011 - 14:40

Zo meteen vervangt China Amerika en hebben wij geen gezeik meer, de gratis olie die Amerika van de moslims jaren lang heeft gekregen gaat naar China. Amerika bestaat straks alleen uit de voedselbanken en bedelaars.

2 Reacties
bakkwast
bakkwast29 aug. 2011 - 14:40

amerika? oja die hebben ons bevrijd in 1945!

krid58
krid5829 aug. 2011 - 14:40

hebben ze ook geen 'last' meer van imigranten, die kijken wel uit nog langer naar dat vervallen deel te emigreren

[verwijderd]
[verwijderd]29 aug. 2011 - 14:40

Onderzoeker Wajahat Ali zegt.... Juist.

2 Reacties
harryo2
harryo229 aug. 2011 - 14:40

Die naam doet je een lichtje opgaan, heb ik de indruk: de onderzoeker is vooringenomen en bijgevolg kan zijn rapport naar het ronde archief worden verwezen... Ja toch?

Bobby Byrd
Bobby Byrd29 aug. 2011 - 14:40

Semolina Pilchard zegt .... Juist.

tabby2
tabby229 aug. 2011 - 14:40

Onbegrijpelijk dat nu de politiek blijkbaar niet in staat is de financiën van Wilders te onderzoeken, het journaille dit niet oppakt. Ook al het slachtoffer van de zelfcencuur ?

1 Reactie
krid58
krid5829 aug. 2011 - 14:40

ja je zegt dit nu wel, maar je moet toch eens met voorbeelden komen van "de linkse kerk" waaruit blijkt dat zij geen problemen hebben met "de ideologie van haat". En dan bedoel ik een wat serieuzer voorbeeld dan Job Cohen die het oke vindt dat een paar straatcoaches geen hand willen geven aan vrouwen. Van der Laan (ook linkse kerk) stelt zich heel anders op in zulke kwesties.

[verwijderd]
[verwijderd]29 aug. 2011 - 14:40

Islamofobie is een term die door de OIC is geintroduceerd om daarmee via de VN islamkritiek verboden te maken. De OIC is de club van islamitische landen die net zoals de Nazi's de universele rechten van de mens niet onderschrijven. De linkse kerk heeft geen enkele moeite met een ideologie die de universele rechten van de mens niet onderschrijft en noemt de critici net als hun Arabische broeders ook islamofoob. Dat bekt namelijk zo lekker weg.. net als fascist en nazi.... welterusten linkse kerk.

2 Reacties
Heileeuw
Heileeuw29 aug. 2011 - 14:40

Soms zijn jouw bijdragen, alhoewel meestal onzinnig, maar best leuk

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos29 aug. 2011 - 14:40

Oh, mensenrechten...tja...dan vind je vast ook dat we moeten stoppen met kleding kopen uit China en olie uit het Midden-oosten?

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai29 aug. 2011 - 14:40

Wajahat Ali is a Muslim American of Pakistani descent. He is a playwright, essayist, humorist, and Attorney at Law, whose work, “The Domestic Crusaders” is the first major play about Muslim Americans living in a post 9-11 America, and was published by McSweeney's in 2011. His blog is at http://goatmilk.wordpress.com/. Tja zo'n onderzoeker helpt niet echt qua objectiviteit. Maar van mij mag hij schrijven wat hij wil. De mannen waar het om gaat hebben er weinig boodschap aan. Is treurig voor meisjes die naar school willen, vrouwen die iets meer willen hebben dan een verrot aanrecht. Die misschien wel uit vrije wil een partner zouden willen kiezen. Die niet staan te wachten om gestenigd te worden als ze niet wensen te trouwen met zo'n haat-baard van pakweg 40 jaar ouder. En drie kinderen misschien wel voldoende vinden. En als de haat-baarden lekker in het zadel zitten en de Islamitische wetgeving volledig tot zijn recht komt worden we ook vergast door beelden van gegeselde mensen en publiekelijke ophanging. O ja het afsnijden van lichaamsdelen en gezichtsverminking is ook iets waar de slimme haat-baarden goed in zijn. En de baard-mannen die de zelfde haat religie in het westen preken kunnen dan refereren aan de heer Wajahat Ali die het heeft over de westerse haat-agenda. Ben atheïst en begin een beetje moe te worden van al die geloofsgekken die om het hardst brullen dat ze wat woord aangedaan. Religie, welke dan ook heeft een fors bloedspoor en daarin hebben recentelijk de moslims een leuke voorsprong. Volgend keer weer eens een ander clubje. Nogmaals dank voor het objectieve onderzoek helpt beslist!

2 Reacties
Lejoo
Lejoo29 aug. 2011 - 14:40

Hoe onafhankelijk en betrouwbaar ben jij zelf? Hebben atheiisten geen bloed aan hun handen door de historie heen?

denmol
denmol29 aug. 2011 - 14:40

De mans afkomst hoeft geen belemmering te zijn om in staat te zijn valide onderzoek te doen. Hetgeen jij over hem te melden hebt zegt niets over de validiteit van zijn onderzoek. Als jij je grieven over religie en islam in het bijzonder wil uiten dan lijkt mij dat hier misplaatst temeer daar je niet hebt aangetoond dat deze onderzoeker zich niet aan de spelregels, van het correct uitvoeren van onderzoek, heeft gehouden. De onderzoeker linken aan de uitwassen van religie, zonder dat je hebt aangetoond dat zijn onderzoek niet deugt, vind ik kwalijk en verwerpelijk meneer de Torenkraai

[verwijderd]
[verwijderd]29 aug. 2011 - 14:40

Kijk gewoon hoe het de Boeddhisten in Afghanistan is vergaan toen de moslims daar kwamen. Of hoe het de Christenen in Egypte is vergaan toen de moslims daar kwamen. Of hoe het homo's vergaat in Pakistan. Zijn al deze mensen ook islamofoob?

2 Reacties
mindnot
mindnot29 aug. 2011 - 14:40

De Arabische bezetting van Egypte riep onder de bevolking niet meer weerstand op dan de Byzantijnse, van wie de Arabieren de macht overnamen. In tegenstelling tot de Byzantijnen, deden de Arabieren geen pogingen de bevolking tot hun religie te bekeren, wat hun populariteit ten goede kwam. De islam hielden ze, als kleine bezettende elite, voor zichzelf. Waar het zowel de Byzantijnen als de Arabieren om ging, natuurlijk, was zoveel mogelijk belasting heffen. Daar kwamen de Egyptenaren niet onder uit, bij geen van beiden.

JoopSchouten
JoopSchouten29 aug. 2011 - 14:40

Nu wel. Wat is je punt?

Dewik2011
Dewik201129 aug. 2011 - 14:40

Amerikanen zitten achter iedere bubble: housing bubble, beurs bubbles, vorige week nog de opgeblazen Irene bubbel. Dat amerikaanse lobbiegroepen anti- moslim propoganda doen is niet neuw. Het is ook niet nieuw dat saoudi arabie pro-islam propoganda financierd middels moskeen, koranscholen etc. Daar zit heel wat meer geld in. So....Whats the news?

1 Reactie
pietdevries2
pietdevries229 aug. 2011 - 14:40

Saudië Arabië is een VS vazalstaat. Dat is dat land al sinds Ickes eind 1944 de oliedeal sloot, begin 1945 ontmoette Roosevelt de Saudische koning op de kruiser Quincy op de Bittermeren bij het Suez kanaal. Recent sloegen Saudische troepen de vrijheidsbeweging in Bahrein neer, Bahrein is het VS militaire hoofdkwartier in het Midden Oosten. Er kan dus geen Saudische Islamitische propaganda zijn. Dat in de VS op grote schaal anti Islam propaganda wordt bedreven is natuurlijk zo, Bernard Lewis is de grote anti Islam historicus, AEI huurde Hirsi Ali in. Dit zal wel niet de censuur hier passeren, maar wie zich in 11 sept heeft verdiept weet dat dat de meest effectieve anti Islam propaganda was. Dan is er natuurlijk de vraag waarom die propaganda ? Het antwoord is heel simpel: olie en Israel.

[verwijderd]
[verwijderd]29 aug. 2011 - 14:40

Twee simpele vraagjes: waarom zou iemand geen hekel mogen hebben aan de Islam en alles wat die geloofsideologie met zich mee brengt aan onwenselijks. En waarom zou iemand niet de Westerse normen en waarden zoals democratie, vrijheid van meningsuiting, en gelijke rechten voor iedereen moreel beter mogen vinden dan de opgelegde dwang, het totaal gebrek aan vrijheid van meningsuiting, en gelijke rechten voor iedereen zoals die in de Islam bestaan in de praktijk voor heel veel mensen? Ik zie niet in waarom niet.

1 Reactie
JanJansen17
JanJansen1729 aug. 2011 - 14:40

Als het allemaal zo simpel lag had u de vraag niet hoeven te stellen...

FrankS2
FrankS229 aug. 2011 - 14:40

Wat is er tegen een anti-shariabeweging als er ook een pro-shariabeweging is gefinancierd met buitenlands geld? ‘Ground Zero’ imam: invoering sharia noodzakelijk voor betere integratie http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/4446 Imam Abdallah Adhami van de omstreden moskee nabij Ground Zero verklaart in een gebed Allah’s heerschappij over het gehele universum: ‘echte moslims die in de hoogste regionen van het paradijs komen, zijn degenen die de ultieme prijs van het offer betalen om de sharia te verwezenlijken'. Adhami vindt dat mensen die de islam verlaten, gevangenisstraf verdienen. http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/4150 De meeste moslims in Amerika willen geen sharia-wetgeving, want het prima nu. http://people-press.org/2011/08/30/a-portrait-of-muslim-americans/?src=prc-headline

1 Reactie
Lejoo
Lejoo29 aug. 2011 - 14:40

Heeft de imam hiermee doelbewust op valse gronden demagogie en haatzaaien bedreven met als doel om een andere religie te schaden? Hij verheerlijkt wat zijn religie propageert. Net zoals alle andere religieuze voorgangers hun religie verheerlijken.