Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Internationale pro-Wilders demonstratie flopt

  •  
30-10-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
300_edl.jpg
Slechts handjevol betogers in Amsterdam
Wat een internationale demonstratie had moeten worden voor de zelfbenoemde Europese anti-islamleider Geert Wilders, werd ondanks een hausse aan publiciteit een van de sneuste vertoningen uit de recente geschiedenis.
Er waren beduidend meer journalisten dan demonstranten afgekomen op het evenement dat werd gehouden op een speciaal ingericht terrein in het Westelijk Havengebied. Hoewel het terrein plaats bood aan duizenden van de alleen al in Nederland 1,5 miljoen wonende Wilders-sympathisanten kwam er slechts een handjevol betogers opdagen.
De internationaal opgezette demonstratie die bedoeld was als ondersteuning van de PVV-leider vanwege het haatzaai-proces dat tegen hem werd gevoerd, was georganiseerd door de English Defence League. Deze Britse actiegroep wordt op zijn beurt weer gesteund door de Amerikaanse Pamela Geller, een van de sleutelfiguren in het internationale netwerk rond de PVV-leider.
Rond 16 uur vertrokken de demonstranten, geheel in PVV-stijl, woedend in een personenbusje. Een ruit van de geparkeerde toeristenauto bleek volgens Amsterdamse traditie te zijn ingeslagen.
Geert Wilders, die tijdens het debat over de regeringsverklaring nog vol lof sprak over politieke groeperingen die overal in Europa tegen moslims in actie komen, had overigens tevoren gesteld niet blij te zijn met de internationale steunbetuiging.
Niettemin identificeerden fanatieke PVV-aanhangers zich op Twitter met de EDL. Zo verspreidden ze een speciale oproep  omdat de EDL-leden bekend staan om hun veelvuldig gebruik van geweld:
SOS EDL: Don’t let you challenge, try to be patient, you can damaging the PVV by use of force Please RT #pvv
Een anti-PVV demonstratie bij de Dokwerker, het Amsterdamse symbool voor de strijd tegen discriminatie, trok juist opvallend veel publiek. Zo’n duizend mensen verzamelden zich.
Het AD schrijft:
Ook Jaap Hamburger van Een Ander Joods Geluid sprak de demonstranten toe. Hamburger had het vooral over PVV-leider Geert Wilders en vroeg zich gezien Wilders grote sympathie voor Israël af hoe loyaal de politicus eigenlijk is aan Nederland. Wilders, die hij ,,de blonde haat-imam uit Venlo” noemde, kan volgens Hamburger worden gezien als een zendeling die een eigen kerk heeft geschapen. ,,Hij is simplistisch, meer dan magere woorden en slogans heeft hij niet”. Maar: ,,Als we nu geen streep trekken, hebben we straks een nieuwe dokwerker nodig.”

Meer over:

politiek, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (83)

walter2
walter230 okt. 2010 - 13:38

Er waren naar schatting een kleine 200 Nederlandse en Britse journalisten bij de EDL demonstratie. De aanhang van EDL verliet het terrein in één personenbusje. Acties wanneer Ajax komt spelen in Engeland zijn al door de EDL aangekondigd, http://twitpic.com/3288hs en http://twitpic.com/328h3s

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa30 okt. 2010 - 13:38

Geachte mensen van ''Een Ander Joods geluid''', erg bedankt Broeders! Ik ben u zeer dankbaar, beste mensen.

MarcusLucas
MarcusLucas30 okt. 2010 - 13:38

Geflopt? Mooi zo.

walter2
walter230 okt. 2010 - 13:38

De teleurstelling is groot onder de EDL, maar het weerhoudt ze niet ervan te dreigen: "English Defence League (EDL) Ajax hooligans let into the EFI demo in Amsterdam to smash people & coaches!!!!!!! Maybe you want the full force of the EDL!!!!!(7)" http://www.facebook.com/English.Defence.League.EDL/posts/115060671890193

contra
contra30 okt. 2010 - 13:38

Humor om te lachen... Geenstijl-kop: Internationale anti-Wilders demonstratie flopt. Joop-kop: Internationale pro-Wilders demonstratie flopt. Check het zelf voor uw eigen grinnikmomentje.

Piranesi2
Piranesi230 okt. 2010 - 13:38

Uitnodiging R.S.V.PVV http://www.parool.nl/parool/nl/2848/FOTO/photoalbum/detail/1089/172092/0/Joep-Bertrams.dhtml

cmore
cmore30 okt. 2010 - 13:38

Als er 100.000 pro-Wilders demonstranten aanwezig waren geweest dan had men hier geschrokken gereageerd en hadden we de één na de andere Godwinn mogen aanschouwen. Echter, nu het blijkt om maar een handvol demonstranten te gaan lijkt de teleurstelling er van af te druipen. Naast de eerdere teleurstelling dat Wilders al eerder afstand genomen had van deze groepering. Het zit de linkse medemens gewoon even niet mee de laatste tijd. Verkiezingen verloren, rechts kabinet, Wilders (nog) niet veroordeeld, rechts stijgt in de peilingen en geen duizenden kaalkoppen die Wilders steunen....

krid58
krid5830 okt. 2010 - 13:38

Hey dat is grappig, GS heeft een bericht met precies dezelfde kop over de anti-demonstratie van NL-bekend kleur e.d. Beetje voorspelbaar allemaal... Ben wel klaar met die hele Wilders-discussie.

Pareto
Pareto30 okt. 2010 - 13:38

Hieruit kan ik dus de conclusie trekken dat mensen die PVV stemmen betere dingen te doen hadden ipv naar een demonstratie te gaan waarvan Wilders zei dat hij dat hij die niet steunde. Toch fijn om te weten... De anti-PVV demonstratie trok opvallend veel publiek zei u?

martijn0672
martijn067230 okt. 2010 - 13:38

Wat een hoop commentaar voor twee marginale gebeurtenissen van afgelopen weekend.

TheRealHandyman
TheRealHandyman30 okt. 2010 - 13:38

Dan is het meteen duidelijk dat het rechts extremisme idd bijna niet meer bestaat. Wilders heeft zelf te kennen gegeven niets met dit soort te maken willen hebben en zo denken zijn stemmers er duidelijk ook over. Dit was één van de laatste stuiptrekkingen nog van extreem rechts. Nu extreem links nog, maar zoals al duidelijk is gebleken is dat veel gevaarlijker en hartnekkiger dan extreem rechts.

[verwijderd]
[verwijderd]30 okt. 2010 - 13:38

Ghegheghe... Precies waarop ik hoopte. Vlaggetjes weer opvouwen, legerkistjes weer netjes gepoetst terug in de doos en op tijd weer thuis bij mamma voor een lekker kopje warme soep. "stel je voor: er komt een demonstratie en niemand gaat kijken" (vrij naar Loesje)

1 Reactie
Jeroenamsterdam2
Jeroenamsterdam230 okt. 2010 - 13:38

De gemiddelde 'demonstratie' van zowel links als edl achtige instanties krijgen naar mijn mening teveel media aandacht. Als het afweegt met het aantal mensen wat er bij betrokken is zou je behoudens de lokale media geen nieuws van hoeven maken.

[verwijderd]
[verwijderd]30 okt. 2010 - 13:38

Op zich best wel een vreemde hobby. Naar het buitenland gaan, daar een vlaggetje openvouwen en aan mensen laten zien. Dat doet me aan die jongen denken die op de vreemdste plekken in de wereld gaat staan dansen. En ergens doet het me ook aan potloodventers denken: "wil u mijn vlaggenstokje ook zien?"

2 Reacties
Pjotrs
Pjotrs30 okt. 2010 - 13:38

"Op zich best wel een vreemde hobby. Naar het buitenland gaan, daar een vlaggetje openvouwen en aan mensen laten zien" Ach, je hebt mensen die met dat doel naar de maan vliegen.

JeanneDarc
JeanneDarc30 okt. 2010 - 13:38

hahahha ...Vlaggenstokje :-) Die Aert toch

peterverkenst
peterverkenst30 okt. 2010 - 13:38

En weer schittert Nederland in de internationale media dankzij Wilders. Ik moet nog vaak denken aan de woorden van Bolkestein toen deze populistische ellende begon in 2001: we zouden een plee-figuur slaan. Hij heeft gelijk gekregen.

1 Reactie
grolschje2
grolschje230 okt. 2010 - 13:38

Internationale media whahaha. Kijk anders even op CNN, BBC, Al-Jazera. Succes met het vinden van nieuws over Nederland.

paradoxical
paradoxical30 okt. 2010 - 13:38

Ik vind dit echt ontzettend goedkoop. Is dit het soort berichtgeving waar je je achterban mee wilt overtuigen? Probeer eens objectief nieuws te verslaan, op deze manier is Joop.nl niets meer dan een linkse tegenhanger van Geenstijl, met als verschil dat men het hier wel serieus meent, en zonder enig greintje zelfspot. Het lijkt me duidelijk dat de PVV niets te maken wil hebben met deze groepering, net zoals linkse partijen niet van doen willen hebben met extreem linkse clubjes.

4 Reacties
peterverkenst
peterverkenst30 okt. 2010 - 13:38

Harry, je vergist je. De PVV zegt officieel dat ze er niets van willen weten maar in het geniep steunen ze die lui wel. Dat is hun tactiek. Ze komen er niet openlijk voor uit omdat ze bang zijn dat het stemmen kost. PVV'ers? Niet te vertrouwen. Nooit.

walter2
walter230 okt. 2010 - 13:38

Wilders beweert dat hij er niets mee te maken heeft, maar EDL duikt overal op waar hij spreekt, zoals in London, New York en Berlijn. Bovendien werden de eerste video's op de Geert Wilders International Freedom Alliance website aangeleverd door EDL leden. Wilders kan zich er wel verbaal van distantiëren, maar zeggen en doen is niet hetzelfde.

Joeri2
Joeri230 okt. 2010 - 13:38

extreem linkse clubjes welke dan? Noem er eens een. De pro roemer demonstratie? Schei toch uit. De volgende keer dat wilders het weer over die miljoenen aanhangers heeft moeten we toch maar even naar ditzielig groepje verwijzen.

karuna2
karuna230 okt. 2010 - 13:38

Waarschijnlijk wil Femke Halsema je wel even haar kroeldoek lenen zodat je kan huilie, huilie op de gang. Echt, zo is ze wel. Die doet daar niet kinderachtig over.

[verwijderd]
[verwijderd]30 okt. 2010 - 13:38

Ach, wat zielig voor die EDL-lers ... dat is nou jammer, toch. Dat moet haast wel " huilie huilie" zijn voor de PVV-aanhang, zo weinig interesse in hun Grote Geblondeerde Geert. En o, wat is de PVV báng! Te zien aan de tweet: SOS EDL: Don't let you challenge, try to be patient, you can damaging the PVV by use of force Please RT #pvv" Sneu! Maar wat echt goed en volkomen tegengesteld aan sneu is de anti-PVV-actie. Bravo mensen. De aanzet is gegeven! Nu doorgaan. Met a l l e weldenkende mensen graag! Laat je horen!

2 Reacties
Hucacim
Hucacim30 okt. 2010 - 13:38

Hé To, Volgens mij wil Geert zich niet inlaten met nazi's. Waren dat geen joden-haters? En Geert is nog wel zo'n grote vriend van Israel. Meer nederzettingen op Palestijns gebied moet kunnen volgens Geert. Volkomen logisch dat Wilders zich distantieerde van deze bijeenkomst en helaas nog geen bewijs dat PVV-aanhangers niet te porren zijn voor demo's.

andrewandersen
andrewandersen30 okt. 2010 - 13:38

alle weldenkende mensen... u rekent zichzelf daar ook toe?? zoiets noem je morele superieuriteit, een ziekte waar veel mensen hier aan lijden, zichzelf verheven voelen boven een ander

fokjemoeder
fokjemoeder30 okt. 2010 - 13:38

Of het nu linkse anarchisten zijn of rechtse xenofoben, waar de support voor dit soort aftakkingen afneemt wint de rest van NL. Geniet van het moment, want met 200 man pers die er hijgend bovenop zit zal het animo wel weer hoger zijn volgende keer.

1 Reactie
Qizilbash
Qizilbash30 okt. 2010 - 13:38

Wat is er mis met anarchisme?

Ginerted
Ginerted30 okt. 2010 - 13:38

De eerste poging van straattuig onze straten onveilig te maken onder Rutte I geflopt. Gefeliciteerd Mark, Maxime, (en Geert). Ook de moedige Eberhard van der Laan heeft weer laten zien welke kant de PvdA op moet. Dat heeft hij als een van de weinige PvdA-ers al eerder laten zien. Hulde. Nu de rest van het straattuig nog. Ik heb er alle vertrouwen in.

1 Reactie
Klaas2
Klaas230 okt. 2010 - 13:38

--[Ook de moedige Eberhard van der Laan heeft weer laten zien welke kant de PvdA op moet.]--- Denk je dat het aan van der Laan ligt dat er maar 20 mensen op te trommelen waren om voor Wilders te demonstreren? Een vreemde manier om een totaal gebrek aan opkomst te verklaren.

RondeWeerd
RondeWeerd30 okt. 2010 - 13:38

Is Jaap Hamburger van de pot gerukt? Zijn joodse medemensen moeten als het aan de islamitische wereld in het Midden-oosten ligt, zo snel mogelijk de Middellandse Zee worden ingedreven. En dan Wilders om zijn steun aan Israël bestempelen als blonde haat-imam? Tjonge tjonge......

3 Reacties
Qizilbash
Qizilbash30 okt. 2010 - 13:38

"DE islamitische wereld in het Midden-oosten"? Wie is dat? Onzin dat de hele islamitische wereld de joden in de zee wil drijven. Het is slechts de "Joodse, Zionistische staat Israel" die ze vernietigd willen zien. Van mij mogen de joden die er nu wonen er gewoon blijven. Alleen mag er geen beleid worden gevoerd waarin apartheid gebruikt wordt om voor eeuwig en altijd het Joodse ras, Joodse geloof, Joodse cultuur dominant te maken en te houden in Israel. Overal in de wereld komen en gaan volkeren, smelten volken samen en vormen nieuwe volken, veranderen religies en ideologieen. Waarom zou in Israel voor eeuwig en altijd de Joodse ras, geloof en cultuur dominant moeten blijven? Israel gaat deze strijd hoe dan ook verliezen. Dat moeten ze realiseren. Op dit moment groeit de Palestijns Israelische bevolking sneller dan de Joodse bevolking, ondanks Israel's pogingen om Joden naar Israel toe te lokken. Binnen een aantal decennia zullen ook binnen Israel de Palestijnen de meerderheid hebben. Wat gaat Israel dan doen om de baas te kunnen blijven? Om de positie van Joden, Joodse geloof, Joodse cultuur dominant te houden in een land waar ze een minderheid vormen? Stel dat de Palestijnse Israeliers (meerderheid) stemmen om de "law of return" af te schaffen omdat zij het niet gerechtvaardigd vinden dat wildvreemde mensen, die niets met Israel te maken hebben, zich wel in Israel kunnen vestigen omdat ze toevallig Jood zijn terwijl verdreven Palestijnen uit 1948 en hun kinderen niet mogen terugkeren. Ga je dan de democratie afschaffen? Stemrecht afpakken op basis van ras of religie? Wat ze dan ook gaan doen, het zal dan duidelijk worden dat zionisme niet veel verschilt van nazisme. In beide ideologieen is er sprake van een volk gebonden aan een heimat, dat volk is superieur/uitverkoren en moet puur blijven, vreemde elementen (rassen) moeten geweerd worden uit de heimat. Waarschijnlijk zal dan tegen die tijd de publieke opinie allang gewijzigd zijn en zal de VS misschien zelfs haar handen terugtrekken en Israel in de steek laten. Als het dan meer belang heeft bij een bondgenootschap met de rest van het Midden-Oosten. Als door jarenlange onderdrukking en verbieden van legitieme normale partijen de Palestijnen geradicaliseerd zijn in ondergrondse bewegingen, dan ziet het er slecht uit voor de Joden. Beste is dat de Israeliers beseffen dat Zionisme een verwerpelijke ondemocratische, discriminerende ideologie is. Een staat of twee staten oplossing maakt niet uit voor mij zolang er maar een grondwet komt naar Europees model en de apartheid afgeschaft wordt. Doe Judea en Samaria maar bij Israel voor mijn part. Uiteindelijk zal dan de Palestijnse en Joodse bevolking min of meer samensmelten denk ik, als Israel seculier is en alle bevolkingsgroepen gelijke rechten hebben. Judaisme, Islam, Christendom en andere geloven zullen denk ik in de komende eeuw marginaliseren.

Klaas2
Klaas230 okt. 2010 - 13:38

"de islamitische wereld in het Midden-oosten ligt|" De islamitische wereld bestaat niet, dat is een extreem rechtse fantasie. Hitler had het over "das Internationales Judentum", dat op het punt stond de wereld over te nemen. Precies hetzelfde verhaal.

misslobena
misslobena30 okt. 2010 - 13:38

De Joden zijn altijd veiliger geweest bij Arabieren-moslims dan bij de Westerling. Holocaust, Spaanse Inquisitie. Steeds vonden ze een veilige haven bij de moslims. Dus kom nu aub niet met die onzin aan alsof de Arabieren zo haatdragend zijn naar de Joden om de terreur van zionistische zijde te kunnen rechtvaardigen.

ZwareVanNelle
ZwareVanNelle30 okt. 2010 - 13:38

Houden zo. Wannabe voetbal hooligans en andere aandachtstrekkers uit Engeland hebben niets in Amsterdam te zoeken. Laat ze in Engeland maar de boel op stelten zetten, er is al genoeg gaande in Nederland om die mensen er ook nog bij te krijgen. Ik begrijp onderhand wel waarom Wilders niks met dat volk te maken wil hebben. Wat een zooitje ongeregeld.

1 Reactie
Charta46
Charta4630 okt. 2010 - 13:38

[..Ik begrijp onderhand wel waarom Wilders niks met dat volk te maken wil hebben. Wat een zooitje ongeregeld..] Dit soort volk wordt juist aangetrokken door de boodschap van haatzaaien door Wilders. Ze waren er ter ondersteuning van Wilders, dat zijn er gelukkig maar een handje vol.

marcooo2
marcooo230 okt. 2010 - 13:38

De anti Wilders demonstratie was nu ook niet om over naar huis te schrijven. Maar daar lees je grappig genoeg niets over op joop.nl.

1 Reactie
Jeroen de Glas
Jeroen de Glas30 okt. 2010 - 13:38

onzin. Ik was er. Ik zou het anders organiseren, maar de opkomst was ongeveer 700 a 800 man als ik conservatief schat. Das toch best aardig.

[verwijderd]
[verwijderd]30 okt. 2010 - 13:38

Toch jammer dat er dan wel 10 "linkse" tegendemonstranten zijn gearresteerd wegens openlijke geweldpleging en niet kunnen tonen van een ID.

1 Reactie
andrewandersen
andrewandersen30 okt. 2010 - 13:38

jammer dat er linkse betogers wegens openlijke geweldpleging zijn gearresteerd?? openlijke geweldpleging is strafbaar,toch? of merk ik hier een onderscheid: als het een rechtse betoger was,dan vond je het niet erg??

DikkieDik3
DikkieDik330 okt. 2010 - 13:38

En hoeveel kwamen er op de anti-Wilders demonstratie? Ah! Even veel! Iedereen blij nu...?

2 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman30 okt. 2010 - 13:38

Was het stukje hierboven te lang voor je? "Een anti-PVV demonstratie bij de Dokwerker, het Amsterdamse symbool voor de strijd tegen discriminatie, trok juist opvallend veel publiek. Zo'n duizend mensen verzamelden zich."

Jeroen de Glas
Jeroen de Glas30 okt. 2010 - 13:38

ik was bij de anti wilders demonstratie. Ongeveer 700 man. Das wel wat meer.

[verwijderd]
[verwijderd]30 okt. 2010 - 13:38

Leuk om te zien hoe het schorriemorrie van de F-side de eer van de linkse betogers heeft gered door de heren uit Engeland op duidelijke verstaanbare manier te vertellen dat ze beter ergens anders heen konden gaan,de beelden op tv doen de werkelijkheid geweld aan immers de jonge heren van vak 410 waren niet op rellen uit sterker nog op de website was duidelijk opgeroepen vreedzaam te demonstreren ,de politie ging echter al meteen over op geweld waarna het artikel noodweer uit zelfverdediging in ging. al met al een leuke middag met een paar oude vrienden . En wie zei dat voetbalsupporters geen binding hadden met de samenleving ,en alleen maar drugs gebruiken en geweld plegen,zo zie je maar weer.

1 Reactie
Pjotrs
Pjotrs30 okt. 2010 - 13:38

Maar gesus, wie waren het nou: de F-side of het mongolenvak (410, ook wel sfeervak)?

[verwijderd]
[verwijderd]30 okt. 2010 - 13:38

Het is natuurlijk verstandig om niet naar demonstraties te gaan die door "anderen" worden verstiert, beladen zijn. Met dreigementen en alles wat daar bij hoort, met geweld en rare contra demonstraties van de extreem linkse clubs. Maar hier is iets anders aan de hand, een duidelijke vingerwijzing. De aanhang van Wilders, inmiddels opgelopen tot 2 to 2,5 miljoen mensen, is verstandiger. Ook intelligenter, want men weet dat men veranderingen niet krijgt door geweld, door wilde demonstraties, dreigementen tegen extreem links, of met deze nare lieden op de vuist te gaan. De veranderingen worden bereikt , met verkiezingen, in het parlement, ook al zal het eerst gedogen zijn, maar het moment. HET moment, van regeren zal komen. Het betekend dat meedoen met zinloze demonstraties of contrademonstraties geen zoden aan de dijk zet. Het geeft een slecht naam, het geeft een naam van extreem. De kiezers van de PVV zijn volwassen en laten zich niet door anderen in de put trekken, of het nu extreem links of extreem rechts is. Het is goed om te zien, dat met een dergelijk electoraat het land goed te regeren zal zijn. Volwassen en met volwassen standpunten. Het is goed om te zien dat de aanhang van de PVV voor de democratie kiest om de gewenste veranderingen te bewerkstelligen. De PVV heeft de vitaliteit de levenslust de moed. Nederland gaat goed en hoopvolle tijden tegemoet.

4 Reacties
ElChe
ElChe30 okt. 2010 - 13:38

"De kiezers van de PVV zijn volwassen en laten zich niet door anderen in de put trekken, of het nu extreem links of extreem rechts is." Jij weet zelfs nog een paard aan 't lachen te krijgen.

Yggdrasil
Yggdrasil30 okt. 2010 - 13:38

De kiezers van de PVV zijn volwassen en laten zich niet door anderen in de put trekken, of het nu extreem links of extreem rechts is. ====================== Mooi. Ze zijn dus volwassen als ze dan ook nog even een schooldiploma halen dan kunnen ze ook nog aan het werk

Qizilbash
Qizilbash30 okt. 2010 - 13:38

Ik liep vandaag bij het naar mijn werk gaan via station Sloterdijk toevallig langs deze groep demonstreerders. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het wel iets meer was dan een handjevol. Het waren twee handjes vol. Het zou denk ik in drie grote personenbusjes passen. Ongeveer 50 mensen ofzo. Er liep voor elke demonstreerder minstens twee man politie mee. De meesten waren bedeesd kijkende onguur uitziende kaalkoppen plus drie Ajax supporters (die lopen toch met rood witte sjaaltjes enzo rond?). Waarschijnlijk hadden ze niet verwacht dat er zo'n lage opkomst zou zijn. Beetje dom (of juist slim) ook van de politie/burgemeester om het in Sloterdijk te houden, midden in Mokrije. Slotervaart, Slotermeer, Bos en Lommer en Geuzenveld, waar de meerderheid van de bevolking Marokkaan of Turk is, ligt binnen 5 min loopafstand. Binnen 5 minuten zou er dus mogelijk een Marokkaans/Turks knokploeg van minstens duizend man opgetrommeld kunnen worden. Zelfs de toevallig langslopende Marokkanen en Turken, die zich op dat moment op het station bevonden, waren in de meerderheid tegenover de demonstreerders. Er hebben zich desondanks totaal geen onregelmatigheden voorgedaan. Duidelijk dat er dus van een georganiseerde, gewelddadige islam in Nederland geen sprake is. Zelfs ik kon me inhouden om bij het voorbijlopen niet iets in de trant van "fascisten, racisten of idioten" te sissen tegen die idioten. ------------------------------------------------------------------ Bromberen: De aanhang van Wilders, inmiddels opgelopen tot 2 to 2,5 miljoen mensen, is verstandiger. Ook intelligenter, want men weet dat men veranderingen niet krijgt door geweld, door wilde demonstraties, dreigementen tegen extreem links, of met deze nare lieden op de vuist te gaan Antwoord: De aanhang van de profeet Mohammed, inmiddels opgelopen tot zo'n 900.000 mensen in Nederland, is verstandiger. Ook intelligenter, want men weet dat men veranderingen niet krijgt door geweld, door wilde demonstraties, dreigementen tegen extreem rechts of met deze nare lieden op de vuist te gaan. Sterker nog, de moslims hebben zelfs geen politieke ambities of de wens om welke verandering in de Nederlandse maatschappij dan ook teweeg te brengen vanuit de Islam zolang ze in hun persoonlijke levenssfeer maar godsdienstvrijheid hebben. Bromberen: De veranderingen worden bereikt, met verkiezingen, in het parlement, ook al zal het eerst gedogen zijn, maar het moment. HET moment, van regeren zal komen Antwoord: Moslims streven geen (islamitische) macht of veranderingen na in Nederland, hun politieke en economische belangen streven zij na in de reeds bestaande Nederlandse partijen zoals bijv PvdA, D66, SP en GroenLinks. Bromberen: Het betekend dat meedoen met zinloze demonstraties of contrademonstraties geen zoden aan de dijk zet. Het geeft een slecht naam, het geeft een naam van extreem Antwoord: Idem dito voor moslims, behalve dat betekend, betekent moet zijn. Bromberen: De kiezers van de PVV zijn volwassen en laten zich niet door anderen in de put trekken, of het nu extreem links of extreem rechts is. Antwoord: De moslims in Nederland zijn volwassen en laten zich niet door anderen in de put trekken, of het nu door haatzaaierige uitspraken van Wilders of door zielige filmpjes zoals Fitna is. Bromberen: Het is goed om te zien, dat met een dergelijk electoraat het land goed te regeren zal zijn. Volwassen en met volwassen standpunten. Antwoord: Het is goed om te zien, dat met een dergelijke seculiere gematigde islam in Nederland het land goed te regeren zal zijn. Aangezien er dus totaal geen gevaar voor islamisering is en de meeste problemen dus vooral voortkomen uit sociaal economische oorzaken, kunnen we de PVV opdoeken en met een socialere economische beleid het leeuwendeel van de problemen oplossen. Bromberen: Het is goed om te zien dat de aanhang van de PVV voor de democratie kiest om de gewenste veranderingen te bewerkstelligen. Antwoord: Het is goed om te zien dat de moslims totaal geen politieke ambities hebben als moslim, maar dat iedere moslim vanuit andere perspectieven en motieven zichzelf aansluit bij een van de Nederlandse politieke partijen Bromberen: De PVV heeft de vitaliteit de levenslust de moed. Nederland gaat goed en hoopvolle tijden tegemoet. Antwoord: De moslims hebben de vitaliteit, de jeugd, de levenslust en de moed om ondanks alles toch iets van hun leven te maken. Ondanks dat hun ouders en grootouders werden geselecteerd op het sterk zijn, gehoorzaam en juist niet hoogopgeleid zijn, heeft een groot deel van de moslimjeugd zich al uit die achterstandssituatie gewerkt. Als we de mogelijkheden bieden om ook jongeren uit minima gezinnen te laten studeren (studiefinanciering behouden), zal de rest van de moslimjongeren binnen nog een of twee generaties op hetzelfde niveau zijn als de autochtone jongeren. Een goed opgeleide grote jeugd is hard nodig om de vergrijzing in Nederland tegen te gaan. Enige wat er moet gebeuren is investeren in onderwijs en motiveren van de gehele jeugd om er het beste van te maken. Als je het onderwijs in orde hebt komt de rest vanzelf.

Sternenstaub
Sternenstaub30 okt. 2010 - 13:38

Ik kan PVV-fanatiekelingen aanraden om elke dag die mantra, dat gebed te herhalen, tot ze overal kaasmeisjes, klompen en molens zien; volgt de klap van de molenwiek, gaat de rechts-mensch onderuit; vangt een links-mensch hem nota bene op, gaat-ie van schrik wéér onderuit! Opent men voor de tweede keer de ogen en een Marokkaans kaasmeisje op klompen zegt: Gaat het weer een beetje, meneer? Het kan verkeren. En die molens maar wild draaien in die gure Hollandsche wind. Salaam aleikum.

gaspard2
gaspard230 okt. 2010 - 13:38

haha! en ga nu eens kijken op geenstijl.nl daar hebben de rechtserikken precies het zelfde verhaal met als enige verschil dat het woordje pro is vervangen met het woordje anti.. wanneer houden jullie nou eens op met aan die kerel zoveel aandacht te schenken.. er zijn geloof ik echt wel belangrijkere dingen aan de gang dan die zielige xenofoben club.. zullen we anders gewoon afspreken dat we een week lang de naam Wilders gewoon even niet meer noemen? zul je zien dat de P.V.V. gelijk zakt in de peilingen..

2 Reacties
joshualambado
joshualambado30 okt. 2010 - 13:38

Hear, hear!

Fatou
Fatou30 okt. 2010 - 13:38

1 Week geen Wilders, mag langer ook?

hannie2
hannie230 okt. 2010 - 13:38

Wel duidelijke stellingname van de Ajax-supporters trouwens. Amsterdam racistenvrij ! PVV ? Weg ermee !

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods30 okt. 2010 - 13:38

++ Henk Baker, za 30 oktober 2010 21:20 ++ >> Daar was ik wel een beetje trots op, ja, zelfs al heeft de F-side ook heel veel slechts op de kerfstok staan.

[verwijderd]
[verwijderd]30 okt. 2010 - 13:38

Ben bang dat het meer een tweede Joegoslavië wordt... maar dan in heel Europa als we niet opletten. Nu is fox niet geheel onafhankelijk allen googel en er is wel degelijk een probleem. http://www.youtube.com/watch?v=hLfJmBRpTn0 http://www.youtube.com/watch?v=NpXO7WaJ9oo&feature=related

2 Reacties
HugoSpanje
HugoSpanje30 okt. 2010 - 13:38

Uw vrees is niet ongegrond. Vroeg of laat zou het best eens tot ernstige confrontaties kunnen komen tussen halve gare linkse en rechtse fanatiekelingen. Anderzijds is er weinig animo om de straat op te gaan. Maar hopen dat de nuchtere Hollander zijn naam eer aan doet.

AlbertHofmann
AlbertHofmann30 okt. 2010 - 13:38

2de joegoslavie...In Joegoslavie lagen ethnische problemen aan het begin van het conflict. In Zweden is het een probleem van armoede, armoede en religie hebben in Europa nauwelijks meer een relatie, in zoverre dat de een de andere overeind houdt. Deed het dat maar dan konden we beiden eens makkelijk bestrijden. We zijn in een tijd beland waar voor religie nauwelijks plaats is, althans in 'onze' westerse drang naar vrijheid, vooruitgang en ontwikkelingscultuur. Religie is dus op zijn retour, grotendeels rechtse behoudende conservatieve stromingen proberen dat op allerlei manieren tegen te houden door voor hun 'eigen' kerk te spreken. Of dat nou een westerse kerk betreft of een joodse kerk of een islamitische kerk.

Bakoe
Bakoe30 okt. 2010 - 13:38

Volgens mij splijt Gl al aardig. http://twitter.com/FemkeHalsema/status/29181893945#

1 Reactie
Don04
Don0430 okt. 2010 - 13:38

Ik denk het ook, check deze: twitter.com/TofikDibi/status/29184191644

doeidoei
doeidoei30 okt. 2010 - 13:38

Triest hoe buitenlandse oproerkraaiers een NL politieke beweging in diskrediet proberen te brengen. Gelukkig mislukt dit voornemen mede dankzij de Hollandse nuchterheid en gebrek aan sensatiezucht. Dit lossen we in NL zelf op.

2 Reacties
PeerJawel
PeerJawel30 okt. 2010 - 13:38

Gelukkig hoeft geen enkele buitenlandse organisatie de PVV in diskrediet te brengen. Dat doen ze zelf heel erg goed.

Barbarije
Barbarije30 okt. 2010 - 13:38

Door je te verstoppen achter " de vrijheid van meningsuiting" ??? Ik sta al een paar jaar aan de kant te kijken hoe men hier de politiek denkt te kunnen bedrijven. En om eerlijk te zijn vraag ik me af of iemand nog iets goed onderzoekt voor men het op de media/fora/parlement plempt ?? Het lijkt wel of Nederland niet bestond voor 1996. Keer op keer moet ik onjuistheden aanhoren gebaseerd op werkjes van blablalogen en andere zichzelf deskundig noemende praatjesmakers. Voor mij is het zo klaar als een klontje. De westerse beschaving is ten einde ( ja mensen dat kan en is al veel vaker voor gekomen) en men weet het gewoon ff niet meer. Besef wel dat sinds de middeleeuwen het westen de touwtjes in handen had en heel wat heeft gezaaid over de aarde (uitbuiting/expansiedrang/slavernij/industrieele revolutie) . En de bittere vruchten worden nu geoogst. De tijd dat men daarvoor een zondebok voor aan kon wijzen is voorbij of men heeft deze keer een verkeerde uitgezocht. En als ik zie hoe deze regering nu de dubbele paspoort affaire wil gaan koppelen aan loyaliteit breekt echt mijn klomp. Ik zou zeggen vraag het de Molukkers hoe dat zit qua loyaliteit aan de Nederlandse staat. Het is nu de tijd om ECHT met z'n allen de schouders er onder te zetten om tot rust te komen voor alle partijen op aarde. Ik als gematigd moslim heb nooit een of ander idee gehad om mijn sprookjes boek op te dringen aan wie dan ook. Maar het is ook niet meer de tijd om zorgeloos op de bank te zitten wachten wat er nu weer op mijn bord komt. Ondanks dat er steeds word beweerd dat ik er bij hoor en mee moet doen kan ik het niet volledig beamen. Elke keer als er weer ergens een idioot in naam van de Islam iets verschrikkelijks doet wordt ik dankzij mijn uiterlijke kenmerken op aangekeken. En deze keer dacht ik bij mezelf ik ga ook naar het museumplein om deze hooligans duidelijk te maken dat ik ze hier niet duldt. ( ik betaal belastingen/premie's/heb bezit en dat is voor mij voldoende om Nederlander te zijn) Maar na enig overleg kwam ik er achter dat dat juist niet de manier is om mijn frustratie's te kanaliseren. Zo zorg ik ervoor dat het beeld van de agressieve moslim ( sorry neoplasme) in stand word gehouden. Dus heb ik maar besloten om lekker dwars thee te gaan schenken bij de dokwerker. En om eerlijk te zijn was ik het met een aantal sprekers totaal niet mee eens. Maar om nu vanuit je luie stoel je mening erover te spuien zegt meer over de laksheid die er heerst. De diepgewortelde angst van veel volken/rassen/geloven voor de ander zullen we zelf weg moeten werken i.p.v te wachten wat de staatslieden en de vermogenden er op weten te vinden. Een glimlach op je gezicht is al een begin.

objectivist
objectivist30 okt. 2010 - 13:38

Ook de tegenstanders waren er trouwens niet. Kortom: geen probleem!

1 Reactie
Bouwman2
Bouwman230 okt. 2010 - 13:38

De tegenstanders van de PVV verzamelden zich rond de Dokwerker, tegenover het JHM en werden toegesproken door Jaap Hamburger van EAJG, dat zijn dus Joodse mensen. Helaas worden deze dissidenten ie niet erg geapprecieerd door de PVV aanhang. Voor mij een reden te meer om tegen de Wilders beweging te zijn.

darkisland
darkisland30 okt. 2010 - 13:38

Typisch weer hoe dit item in het nieuws wordt gebracht. Ik wordt zo moe van de linkse propagandanmachine: "Pro wilders demonstratie flopt". Men laaat daarbij moedwillig weg, dat de tegendemonstrantie ook minimaal was. Dat er linkse demonstranten cq stenengooiers zijn opgepakt en dat het geweld dus weer uit linkse hoek kwam. Zelfs het NOS journaal deed mee aan deze volksverlakkerij. Hoe lang laat de Nederlandse bevolking zich nog voor de gek houden

2 Reacties
Charta46
Charta4630 okt. 2010 - 13:38

[..Men laaat daarbij moedwillig weg, dat de tegendemonstrantie ook minimaal was..] Bij de tegen-demo van anti-fascisten waren 800 deelnemers. Bij de EDL demo slechts een handjevol die op het eind kwaad wegreden in een mini-busje. Je had toch beter naar het onafhankelijke NOS-journaal moeten luisteren.

CdeVries
CdeVries30 okt. 2010 - 13:38

Men laaat daarbij moedwillig weg, dat de tegendemonstrantie ook minimaal was. Dat er linkse demonstranten cq stenengooiers zijn opgepakt en dat het geweld dus weer uit linkse hoek kwam. ==================================================== Zeker ook GeenStijl gelezen? Zeker ook niet zelf aanwezig geweest om het met eigen ogen te kunnen aanschouwen? Ikke wel. De tegen demonstratie was inderdaad minimaal, tussen de 800 en 1200 mensen, het hadden er 10.000 moeten zijn. En dat staat niet in verhouding ot de 20 á 40 man die bij de pro-wilders demonstratie waren. Beide demo's heb ik persoonlijk beroepshalve bezocht, dus niet foutief geïnformeerd door externe bronnen.

darkisland
darkisland30 okt. 2010 - 13:38

Overigens had Geert Wilders en de PVV zich volledig gedistancieert van deze demonstratie. Ook dat wordt moedwillig zoveel mogelijk weggelaten. Meer dan 1 miljoen mensen hebben gestemd op de PVV. En we zijn groeiende. Mede dankzij het feit dat links Nederland steeds meer wordt ontmaskerd. De linkse winterslaap van Nederland is voorbij en de rechtse lente is aangebroken

3 Reacties
Charta46
Charta4630 okt. 2010 - 13:38

[..Overigens had Geert Wilders en de PVV zich volledig gedistancieert van deze demonstratie..] Je zegt GW en de PVV. Weet je nou nog niet dat GW de PVV is, hij alleen heeft het voor het zeggen en niemand anders. Hij heeft zich gedistancieerd van de Pro-Wilders demo in het besef dat zijn boodschap van haatzaaien tuig aantrekt en als er rotzooi van komt het de bevolking duidelijk wordt welke figuren hij aantrekt.

joshualambado
joshualambado30 okt. 2010 - 13:38

U klinkt knap dogmatisch. Volstrekt gehersenspoeld eerlijk gezegd. Dom gezwets over links, linksmensch enz. iets anders schijnt nogal moeilijk ner te pennen te zijn. Wat de 'oproep' van GW betreft om niet achter de demonstratie te staan staat lijn recht tegenover zijn eerdere bezoek aan GB waar het namelijk barstte van de EDL skinheads. Toen had hij geen bezwaar. De oproepen die er op allerlei blogs in januari zijn geweest om met grote getale naar de rechtbank te komen - tot GB - aan toe geven een geheel ander beeld dan de huichelarij waar GW en zijn club nu van bediend.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods30 okt. 2010 - 13:38

++ Mede dankzij het feit dat links Nederland steeds meer wordt ontmaskerd. ++ >> Je bedoelt dat de feiten en cijfers op tafel gaan komen? Maar dan komt de PVV toch echt bedrogen uit met zijn islamisering, dat dat gevaarlijk is dat het allemaal de schuld van links is: * De initiële immigratie van Turken en Marokkanen is gestart door het bedrijfsleven, de maatschappelijke evenknie van rechts. Links was daar niet enthousiast over, de SP zelfs ronduit tegen (uit sociaal-economische motieven, niet racistische). Links accepteerde later echter wel de politieke erfenis van dat beleid. * De immigratie van Surinamers en Antillianen is een indirect gevolg van de Nederlandse slavenhandel in vroegere tijden. Ook dat is bepaald geen links initiatief geweest, maar links heeft ook hier wel de politieke erfenis ervan geaccepteerd. * De Vreemdelingenwet 2001 van Job Cohen is de meest effectieve maatregel geweest die de immigratie van etnische allochtonen deed indammen. Tussen 2003 en 2008 werd daardoor het migratiesaldo van moslims zelfs negatief. Zie http://www.vkblog.nl/bericht/342161/De_aardverschuiving_in_migratieland en http://www.wereldjournalisten.nl/artikel/2010/06/05/de_mythe_van_massamigratie/ . * Samen met de minimumloon-inkomensvereiste en de verplichte inburgering in het land van herkomst, is de immigratie van uitkeringsbehoeftige etnische allochtonen daardoor al tot een absoluut minimum gedaald. Een totaalverbod op immigratie vanuit moslimlanden is grondwettelijk niet haalbaar vanwege het discriminatieverbod, en de grondwet zodanig aanpassen dat het wel kan doet Nederland verworden tot pariastaat. * Het percentage moslims wordt in Nederland maximaal slechts 8% in 2050, daarna neemt het al weer af, cijfers CBS. Het percentage praktiserende moslims wordt nog lager, gezien dat het moskeebezoek sterk achteruit loopt. * Tot 2050 blijft het migratiesaldo gemiddeld slechts 14.000 per jaar. Zie http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/EB986187-DFD1-4EBA-ABC2-E14A8E9B21B0/0/2009k1b15p15art.pdf , figuur 11 op blz. 6/20. Waarvan het merendeel van binnen de EU komt, Turkije niet meegerekend. * De jeugdcriminaliteit onder Antillianen is nog hoger dan onder Marokkanen, en die onder Turken een stuk lager. Tezamen met het gegeven dat er in bijv. Saoedi-Arabië, Iran en de Verenigde Arabische Emiraten zo goed als geen jeugdcriminaliteit voorkomt, en de jeugdcriminaliteit onder Amerikaanse jonge moslims zeer laag is, maakt dat dat er geen verband is tussen jeugdcriminaliteit en de islam. Jeugdcriminaliteit, zo blijkt uit (inter)nationaal onderzoek, is wel sterk gecorreleerd met sociaal-economische status. * De door Cohen bedachte straatcoaches zijn een dermate succes dat rechtse burgemeesters ze ook wilden/willen. En zelfs Parijse beleidsmakers komen naar Amsterdam om te leren hoe ze de problemen in de banlieus kunnen aanpakken. * De Nederlandse Moslimpartij haalde bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen nergens de kiesdrempel. Daarbij waren er geen interne strubbelingen en was de partij genoegzaam bekend. * Het CDA/PvdA/CU-kabinet had al duidelijk gemaakt dat shariarechtspraak in Nederland er nooit zal komen, en die kan er gezien het vorige punt ook nooit komen. Joodse interne rechtspraak blijft wel toegestaan. * Het percentage salafisten (niet-gewelddadige orthodoxen) onder de Nederlandse moslims is volgens onderzoek slechts 8%, en dat wordt steeds minder omdat salafisten voornamelijk oudere, buitenland-geboren moslims zijn. Zie http://www.uva.nl/actueel/nieuws/nieuws.cfm/27FF48B9-87FA-40D4-988B5814637D8C6B . Verder zijn er maar een handjevol extremistische, potentieel wel gewelddadige moslims in Nederland en die worden nauwlettend in de gaten gehouden door de AIVD. * Het Oude Testament bevat, het 'basisboek' van de christenen en joden, bevat net zoveel onverdraagzame en gewelddadige passages als de Koran, c.q. ze bevatten beiden net zoveel verdraagzame en vredelievende passages. * De grootste misdaden tegen de menselijkheid zijn niet begaan door moslims maar door christenen (jodenvervolging in Duitsland) en boeddhisten (Cambodja). * De verschillen tussen de percentages autochtonen en etnische allochtonen met een uitkering (WW, WAO/Wajong, bijstand) zijn niet schrikbarend -- 10 om 20 procent in 2008 (cijfers CBS; die van 2009 [nog] niet te vinden). Zie http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/37812C9B-39B7-46FC-A893-294F18933E81/0/2008b61pub.pdf . En met die cijfers moet de factor discriminatie nog verrekend worden. * Het Vogelaar-beleid dat o.a. voor spreiding van etnische allochtonen zorgt vanuit scheefgegroeide wijken werd door Wilders knettergek genoemd, zonder dat hij er een redelijk alternatief voor in de plaats stelde. Dus hou nou eens keer op met dat gezeik over de waarheid, want het is juist de PVV die liegt en bedriegt!!

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort30 okt. 2010 - 13:38

Ik lees net op GS vrijwel hetzelfde bericht: dat er meer journalisten dan demonstranten waren bij de optocht van NBK en de IS. Geinig. Extremisme flopt over alle fronten. Prima zaak.

1 Reactie
CdeVries
CdeVries30 okt. 2010 - 13:38

Ik lees net op GS vrijwel hetzelfde bericht: dat er meer journalisten dan demonstranten waren bij de optocht van NBK en de IS ==================================================== Dat er nog mensen zijn die de berichtgeving van GS als waarheidsgetrouwe bron zien! Zelf ben ik beroepshalve bij allebei de demonstraties aanwezig geweest. Bij de EDL demo was een handje vol demonstranten (20 - 40) en een veelvoud aan journalisten, zo veel media bij elkaar had ik nog nooit gezien. Bij de anti-Wilders demonstratie waren, de meningen verschillen daar over, tussen de 800 en 1200 mensen. En dit heb ik zelf geconstateerd en dus niet veilig vanachter de computer op een site gelezen die riooljournalistiek bedrijft.

darkisland
darkisland30 okt. 2010 - 13:38

Als je niet met argumenten kunt komen is het natuurlijk het makkelijkste om weer te beginnen met beschuldigen en termen als "gehersenspoeld" Een chronische linkse ziekte

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods30 okt. 2010 - 13:38

++ Als je niet met argumenten kunt komen ++ >> Hoezo? Scroll even een klein stukje naar beneden, in antwoord op een bericht van jou.

[verwijderd]
[verwijderd]30 okt. 2010 - 13:38

De anti-Wilders demonstratie was overigens zo'n daverend succes dat men topic na topic op Joop.nl wijdde aan het grandioze succes en het maatschappelijke signaal dat met deze overweldigende opkomst is afgegeven aan het nieuwe kabinet Rutte...

1 Reactie
darkisland
darkisland30 okt. 2010 - 13:38

hear hear

doeidoei
doeidoei30 okt. 2010 - 13:38

Was Wilders er zelf wel dan? Nou, zie je wel, Wilders wilde met dit hele zooitje helemaal niks te maken hebben. En groot gelijk. De EDL kan wel achter Wilders staa, maar dat is niet wederzijds. Ik ga morgen een pro-Danen/Rabbae demonstratie op de dam houden. Vervolgens kun je 's avonds op GS lezen dat het een flop was.

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods30 okt. 2010 - 13:38

++ Nou, zie je wel, Wilders wilde met dit hele zooitje helemaal niks te maken hebben. ++ >> Direct niet, maar indirect zeer zeker wel! Die Pamela Geller is een van zijn grootste vriendinnen en supporters, en die steunt de EDL wel. En kijk even op http://kafka.antifa.net/pvv.steun.htm en zie dat de Nederlandse vriendjes van de EDL Wilders massaal steunden bij zijn proces. Verder creëert Wilders de voedingsbodem voor dit soort bewegingen en gooit hij telkens olie op het vuur, dus het is verschrikkelijk hypocriet dat hij van de EDL afstand neemt.

gerdien
gerdien30 okt. 2010 - 13:38

Ik ben blij dat www.JOOP.nl niet langer gefinancierd gaat worden met mijn belastinggeld. Die geef ik liever uit aan een nieuwsmedium dat opjectief is. Walgelijke linkse berichtgeving hier.

2 Reacties
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods30 okt. 2010 - 13:38

++ Gerdien Flapper, di 02 november 2010 10:30 ++ >> Je maakt er anders wel gebruik van.

maclofty
maclofty30 okt. 2010 - 13:38

Ik weet niet of je het weet, maar dit is van de VARA die met instemming van de leden deze site voor je in stand houdt. Ik betaal daar als lid van de VARA (gisteren precies 53 jaar lid) aan mee en als deze club "rechtse vinger likkers" dit niet willen en dat begrijp ik wel(linkse kerk), maar dan zal ik proberen( wat overigens nu ook al gebeurd) een extra bijdrage te vragen aan de VARA leden om JOOP te laten zijn waarvoor hij is opgericht, een antwoord op Geen Stijl en Telegraaf site, Elsevier en nog meer van die schreeuwerige roeptoeter uitingen op het internet. Ik ben direct bereid om een bijdrage (in mijn contributie) te leveren zodat JOOP in stand blijft.