Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

In doodsnood verkerend hert vlucht de stad in om te ontsnappen aan jagers

  •  
20-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
197 keer bekeken
  •  
hert
Een hert is zaterdag de stad Compiègne, 80 kilometer ten noordoosten van Parijs, in gevlucht in een poging zijn leven te redden. Het door jagers op paarden en met honden achtervolgde dier zakte voor een bedrijfsingang uitgeput door zijn hoeven.
Dierenactivisten trommelden in allerijl inwoners en medestanders op om te verzekeren dat het dier niet ten prooi zou vallen aan de hobbybeulen. Een te hulp geschoten dierenarts verdoofde het dier waarna het naar de bossen overgebracht kon worden en daar vrij werd gelaten. Op een video van de jachtbestrijders is te zien hoe de activisten de jachthonden bij het in doodsnood verkerende dier wegjagen.
Dierenactivisten en medestanders proberen al langer een verbod op deze wrede jachtpraktijken af te dwingen. Drie jaar geleden vluchtte in dezelfde streek een gewond hert een particuliere tuin in om te ontsnappen aan jagers.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.