Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

[In beeld] Occupy legt vijfde haven VS lam

  •  
03-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Occupy_OaklandPort1_StephenColes_300.jpg
Beweging laat zien waartoe ze in staat is, nadat eerdere vreedzame protesten door de politie keihard uiteen zijn geslagen
Duizenden betogers van de Occupy-beweging hebben de haven van de Californische stad Oakland platgelegd, meldt de NOS donderdagochtend. Zo’n drieduizend mensen blokkeerden de toegangswegen en liepen het terrein op. Het werk in de vijfde haven van de VS werd stilgelegd.
De organisatie zei vooral te willen laten zien waartoe de beweging in staat is, zo meldt de NOS. Nadat de menigte erin was geslaagd de haven stil te leggen, riepen protestleiders op het terrein weer te verlaten.
De actie in Oakland is een reactie tegen het geweld waarmee demonstraties van de Occupy-beweging in Oakland uiteen zijn geslagen. Bij een actie van de politie vorige week raakte een 24-jarige Irak-veteraan zwaargewond doordat hij een traangasgranaat tegen zijn hoofd kreeg.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.