Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Herman Cain niet langer presidentskandidaat VS

  •  
03-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
[Video] Republikein doet niet meer mee na serie onthullingen over zijn seksueel ongewenst gedrag
De Republikein Herman Cain stelt zich niet langer verkiesbaar voor het presidentschap. Dat heeft hij bekend gemaakt in zijn thuisstad Georgia. Cain werd de afgelopen tijd geplaagd door een serie onthullingen over seksueel ongewenst gedrag. Zo zou hij onder meer een jarenlange affaire hebben gehad met Ginger White.
Cain heeft toegegeven enkele keren haar huur en andere uitgaven te hebben betaald, maar ontkent dat hij 13 jaar lang een relatie met haar heeft gehad. Ook heeft hij toegegeven dat zijn vrouw niet van de vriendschap af wist.
Eerder dit jaar startte Cain als een relatief onbekende politicus in de race voor het presidentschap. Hij had de uitdager van Obama kunnen worden in 2012, maar na alle onthullingen viel hij terug in de peilingen van 23 naar acht procent. Ook donateurs lieten hem in de steek.
Cain zegt zijn kandidatuur weliswaar naast zich neer te leggen, maar nog wel politiek actief te blijven. Om de politieke discussie te kunnen blijven voeren, heeft hij een website opgericht.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.