Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Kwart van de VS wordt onleefbaar heet als gevolg van klimaatcrisis

Temperaturen lopen op tot boven de 50 graden Celsius
Joop

Haïti-cruises gaan gewoon door

  •  
18-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
labadee_300.jpg
Veilig zonnen naast de hel op aarde
Cruiseschepen doen Haïti nog steeds aan. in het noordelijk deel van Haïti, op het zwaarbewaakte privéstrand Labadee, genieten cruisegangers van de zon. Nog geen honderd kilometer verwijderd van het aardbevingsgebied.
The Guardian meldt dat niet alle passagiers gelukkig zijn met de pleisterplaats. Een enkeling noemt het ‘ziek’ dat de cruisemaatschappij Royal Caribbean International nog steeds aanmeert in het land dat getroffen is  door wat de Verenigde Naties de ‘ergste ramp ooit’ noemen. Volgens de Britse krant maken sommige toeristen zich zorgen dat wanhopige slachtoffers door de beveiliging heen breken of over metershoge hekken klimmen.
Volgens de cruisemaatschappij is lang gediscussieerd over het doorzetten van de reizen. Doorslaggevend was dat Haïti profijt heeft van de pleziertochtjes omdat de opbrengst van het verblijf aan hulporganisaties wordt geschonken. (zie video)
In de Amerikaanse media is discussie ontstaan over de opvallende wijze van vakantievieren. The Guardian plaatst kanttekeningen bij de publieke verontwaardiging. Cruiseschepen hebben een notoire reputatie op het gebied van uitbuiting in allerlei vormen, nu doen ze eindelijk en keer iets goeds, aldus een commentaar in de krant.
cc-foto:  Rob Inh00d Het zwaarbewaakte privéstrand van Labadee in Haïti (2008)

Meer over:

wereld, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

heggenland
heggenland18 jan. 2010 - 17:44

Ik kan me niet voorstellen dat je op die plek nog een ontspannen vakantie kan hebben in een land waar de bevolking in een shock verkeerd en de geur van lijken over het eiland waait. Of zouden het allemaal vrienden van Theo Maassen zijn?

sloffervos
sloffervos18 jan. 2010 - 17:44

Wat is het verschil tussen het cruiseschip dat in een baai in Haiti voor anker gaat en de opvarenden laat genieten van zon zee en strand, en een cruiseschip dat, laten we zeggen, bij de Midwayislands, of Saba, of Hawai, of Mauritius voor anker gaat? Enkel het feit dat de afstand verschilt tussen deze plekken en de Haitiaanse rampplek? Moet men zich op al die cruiseschepen niet evenveel achter de oren krabben? (of juist allemaal evenveel niet?)

1 Reactie
Klaas2
Klaas218 jan. 2010 - 17:44

Ze zouden ook bustours door de vernielde steden kunnen doen. De meeste mensen op zo'n cruise hebben nog nooit een stapel lijken gezien of geroken. Als volgende toeristische attractie zou natuurlijk dat Gaza-strook kunnen zijn, of live een bermbom zien ontploffen en een paar in Amerikaans uniform gestoken gevangen Taliban-krijgers laten rondvliegen in Afghanistan.

[verwijderd]
[verwijderd]18 jan. 2010 - 17:44

De wereld waarin we leven is gewoonweg ziek en iedereen die zogenaamd zich inzet via televisie, radio en ander media gereutel leven net als ieder ander gewoon weer door met hun wijntjes en kaviaar. Huichelaars van de ergste soort. Youp van 't Hek roept het al vaker in zijn shows. Het wordt tijd dat het rijke Westen eens getroffen wordt door de allerergste rampen. Het wordt echt tijd dat we weer weten wat armoe betekent en dan vooral voor BN-ers...

1 Reactie
Klaas2
Klaas218 jan. 2010 - 17:44

---"Het wordt echt tijd dat we weer weten wat armoe betekent en dan vooral voor BN-ers... "---- Ik lees hier gewone afgunst, dat blijkt mensen vaker te motiveren, met politieke principes heeft het niets te maken. Dank voor uw eerlijkheid