Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Haagse PVV verzon klachten om verkeer zwartboek te vullen

  •  
28-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-DeMos_300.jpg
Mailtjes suisde rond in de Haagse PVV mailbox: 'Ieder een aantal klachtjes typen. 10 minuten werk'
De PVV in Haag heeft destijds zelf het zwartboek gemaakt over de verkeerssituatie in de stad. Dat hebben bronnen bij de fractie onthult. In eerste instantie had de Haagse PVV-fractie Hagenaren opgeroepen hun klachten in te sturen naar een speciaal e-mailadres, maar omdat het niet echt storm liep, zette de partij eigen fractieleden aan hun klachten in te sturen.
Een aantal quote’s uit de mailtjes die de Volkskrant in bezit heeft:
We hebben vandaag nog een aantal klachten over het Verkeerscirculatieplan nodig.
Ieder een aantal klachtjes typen. 10 minuten werk.
Tweede Kamerlid Richard de Mos (PVV) zegt dat de fractiemedewerker die aanzette tot de actie daarvoor al op het matje is geroepen, maar niet is ontslagen. De klachten in het zwartboek zijn volgens hem nog steeds authentiek.
Het is gebeurd, maar de medewerker heeft er behoorlijk van langs gekregen want dat kan natuurlijk niet.
Lees meer bij de Volkskrant: ‘Haagse PVV verzon klachten voor zwartboek verkeer’ Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (57)

taitennek
taitennek28 jan. 2012 - 10:21

Dit kun je toch geen politiek bedrijven meer noemen? liegen en bedriegen en Henk & Ingrid ook nog een poot uitdraaien. Ga zo door! De PVV graaft z'n eigen graf. Alleen hopen dat de kuil diep genoeg is want anders gaat het zo stinken.

jonh16144
jonh1614428 jan. 2012 - 10:21

"Het is gebeurd, maar de medewerker heeft er behoorlijk van langs gekregen want dat kan natuurlijk niet." Uiteraard kan dit niet! Het had niet moeten uitlekken...

hphilippens
hphilippens28 jan. 2012 - 10:21

Het is jammer dat je fijnstof niet kunt mailen, anders had ik dat zeker gedaan.

Rambaldy
Rambaldy28 jan. 2012 - 10:21

lachen!

RosaLange
RosaLange28 jan. 2012 - 10:21

Wie stelt dat de PVV niet met oplossingen komt wordt geconfronteerd met het argument dat ze tenminste de problemen benoemen. Blijken die ook nog eens verzonnen.

JAWEH
JAWEH28 jan. 2012 - 10:21

aha, een nieuwe bladzijde in het PVV zwartboek volume 3!

Gelijkhebber
Gelijkhebber28 jan. 2012 - 10:21

Nou moet ik zeggen dat Den Haag sinds het bombardement op het Bezuidenhout bouwt en vernieuwt. De omgeving van het centraal station is sinds de jaren 70 een permante bouwplaats. Om maar te zwijgen van de tramtunnel en de grote marktstraat. Nog niet koud klaar of het volgende bouwproject (verlenging passage) begint al weer. Op Geen Stijl scheven ze over De Mos: 'domheid heeft een gezicht' Treffender kan niet.

Sjaak3
Sjaak328 jan. 2012 - 10:21

Nu kun je er op wachten dat ze gaan roepetoetere dat de gevestigde orde nooit niets anders heeft gedaan. Zie de Brinkman mazen van het net. Viva Holandia, ik schaam me dood.

MrOoijer
MrOoijer28 jan. 2012 - 10:21

Op 30 maart 2010 opent de PVV een email-adres voor klachten over het VCP. Op 1 april 2010 zegt de Mos al dat er honderden klachten binnenkomen. Op 27 augustus 2010 gaat het inmiddels beruchte mailtje rond met de vraag naar extra klachten, voor een heel specifiek gebied Hoge Wal / Torenstraat /Zuidwal. Op 24 sept. 2010 vind ik bij RTV West dat de PVV zegt een zwartboek te hebben gepubliceerd met deze klachten. Maar dat zwartboek zelf kan ik nergens vinden, niet op de PVV sites, niet in de stukken van de gemeente, en ik vind ook geen linkjes in de pers. Weet iemand waar dat zwartboek zelf is? Een analyse van dat zwartboek zelf zou nu wel eens heel opportuun kunnen zijn!

ValsPlat
ValsPlat28 jan. 2012 - 10:21

De PVV kennende: 1) Fractiemedewerker krijgt op zijn kop omdat het is uitgekomen. 2) Dubbelfunctie, fractiemedewerker is tevens raadslid. 3) De Mos zegt nu gepromoveerd te zijn volgens de methode Stapel.

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch28 jan. 2012 - 10:21

Martin Hulsman in ' DePers'....:-) PVV'ers! Boerka aan! Ach, fractievoorzitter Machiel de Graaf ('De PVV is een heel hartelijke club' – die man is dus ook al ernstig van het padje af) merkte een keer op dat als je een feestje wilt vieren, je zélf de slingers op moet hangen. Dat is blijkbaar typisch PVV. Afgelopen vrijdag heeft de ministerraad het boerkaverbod goedgekeurd. 'Geweldig nieuws' twitterde Geert. Voorzichtig, ventje. Niet te vroeg dansen, zeker niet met die broek op je knieën. Het wetsvoorstel moet nog door de Eerste en Tweede Kamer. De Tweede, dat gaat lukken, daar heet Mark een meerderheid. Maar in de Eerste niet. Daar zal men zich toch hardop afvragen of die paar boerka's in Nederland nou echt zo vreselijk zijn. Maar de saaie werkelijkheid, daar heeft de PVV geen boodschap aan. Ik zie Richard de Mos al tikken: 'Beste PVV-leden! Doe allemaal een boerka aan! De straat op! Dank dank dank dank dank!' http://www.depers.nl/binnenland/626680/PVVers-Boerka-aan.html

Bernie2
Bernie228 jan. 2012 - 10:21

Exemplarisch haha. Precies zoals de landelijk PVV zich ook gedraagt. Het liegen en bedriegen hebben ze dan ook niet van een vreemde. Wilders en zijn handlangers liegen en verzinnen ook stelselmatig cijfers bij elkaar over aantallen moslims die hier willen (of zijn komen) wonen, over moslimgerelateerd geweld en vooral: over wat zijn virtuele volk: de Ingridden en Henken willen en vinden van kwesties. U vraagt, wij verzinnen wel. Want laten we eerlijk zijn: steeds als Wilders zich met een domme uitspraak weer eens laf verstopt achter zijn Henken & Ingridden liegt hij glashard. Hij weet namelijk niet wat zijn Volk wil. Simpelweg omdat hij geen leden toestaat om dit soort kwesties te checken. Deed hij dat maar, ging Blonde Geert waarschijnlijk meteen weer zure pruimenvlaaien bakken... ...wegens hopeloos overbodig in de politiek.

msj_meijerink
msj_meijerink28 jan. 2012 - 10:21

Waarom kijk ik hier niet van op?

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa28 jan. 2012 - 10:21

In Marokko zeggen wij: ''Het hoofd die Niet draait is een steen'' betekend: je moet denken, nadenken, meedenken..ect... Bij de PVV is: ''het hoofd die wel draait is een steen'' want liegen, bedriegen en dingen verzinnen daar hoef je geen hoofd voor te hebben, een kop is zat genoeg!

Charta46
Charta4628 jan. 2012 - 10:21

[Tweede Kamerlid Richard de Mos (PVV) zegt dat de fractiemedewerker die aanzette tot de actie daarvoor al op het matje is geroepen, maar niet is ontslagen] Tip voor de pvv. Als er iets verkeerd was gegaan gaven wij altijd de vakantiekrachten de schuld!

CliffClavin1993
CliffClavin199328 jan. 2012 - 10:21

Pure slapstick, inclusief de 'excuses', en de doodsrochels die nog wat 'berisping van betrokken medewerker' moeten suggereren. De analogie met de LPF is nu wel naar 100% gestegen. De overlijdensacte kan opgesteld worden. Ook vermakelijk: bij Elsevier krijgt links alweder de schuld van alles. Mijn god... die Arendo Joustra is ook wel diep gezonken, zeg. Man zonder eergevoel. Benieuwd wat Jim Peeters, Peet van Velzen, Wim van Delft, en Drammer hierop te zeggen hebben, trouwens.

3 Reacties
taitennek
taitennek28 jan. 2012 - 10:21

Tsjaaaaa............... LOL

Candide2
Candide228 jan. 2012 - 10:21

'Benieuwd wat Jim Peeters, Peet van Velzen, Wim van Delft, en Drammer hierop te zeggen hebben, trouwens.' Ik eigenlijk niet, maar van de andere kant is leedvermaak ook nooit weg. 'De Mos heeft zich op dit punt richting PvdA, zichzelf tegen de ballen getrapt.'

Bakoe
Bakoe28 jan. 2012 - 10:21

Ja ik ben ook heel benieuwd naar de reactie van bovengenoemd trio. In ieder geval gaan steeds meer mensen inzien dat we te maken hebben met een partij van totaal verdwaasden vol met rancune en zonder oplossingen

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa28 jan. 2012 - 10:21

Om geloofwaardig PVV-er te zijn en serieus genomen te worden is het niet langer nodig uit te leggen waar je in gelooft, je hoeft alleen maar overal tegen te zijn. En de Nederlanders: ha ha ha ha ha, leuk, einig, mooi, prachtig, fantastisch....ha ha ha ha ha...

1 Reactie
JanJansen17
JanJansen1728 jan. 2012 - 10:21

En geen problemen moeten hebben met leugens vertellen, deze in stand te houden en er over te zwijgen wanneer dat nodig is..... Geen enkel moeite moeten hebben met manipulaties, of het verdraaien van feiten.... Een rancuneuze instelling moeten hebben.... Geen geweten mogen hebben of moreel besef... Ik begin me nu toch af te vragen of narcisten als zodanig worden geboren of zo worden gemaakt?

Yggdrasil
Yggdrasil28 jan. 2012 - 10:21

Dit gebeurt wel vaker dus zo nieuw is het niet. Op deze manier worden de bedreigingen aan het adres van Wilders ook in stand gehouden. De PVW manipuleert wel vaker.

2 Reacties
Mitosis
Mitosis28 jan. 2012 - 10:21

heeft u hier bewijs voor? of is dit weer een gebruikelijke schreeuw zonder onderbouwing?

kleine2de
kleine2de28 jan. 2012 - 10:21

Ik meen inmiddels begrepen te hebben dat de PVV op alle fronten uitblinkt in het vinden van oplossingen voor niet-bestaande problemen. Desnoods creëeren ze bij die PVV die problemen zelf. Ook een manier van gratis geld vangen. Tenslotte moet er een reden zijn en blijven voor je aanwezigheid in de politiek. Cashen is cashen.

Uilenspiegel
Uilenspiegel28 jan. 2012 - 10:21

Ik roep op de PVV te bestoken met klachten over de verkeerssituatie in Den Haag. Kom op zeg, zo kunnen ze hun werk niet doen. Zo moeilijk is het niet: opengebroken wegen (waarschijnlijk krakers die stenen verzamelen), stoplichten die voortdurend op rood staan, de kleur zou trouwens ook anders moeten, buschauffeurs die Moslim zijn, Marokaanse kindjes die over de stoep fietsen, met een beetje goede wil, helpen we ze uit de brand.

1 Reactie
CliffClavin1993
CliffClavin199328 jan. 2012 - 10:21

Ha die Tijl - gelijk heb je, man! Die arme sloebers staan er alleen voor, en worden dan ook nog eens door Jan en Alleman voor gek versleten, als ze via een gedurfde extra inspanning het centrum van Den Haag een stukje leefbaarheid, zeg maar gerust: vrijheid terug willen geven. Links kan maar één ding: zeiken vanaf de zijlijn. De Mos en companen benoemen de problemen ten minste. Ik vul jouw voorbeelden aan: alle Döner Kebabtenten moeten weg. In die walm kan een rechtgeaard Hollander niet wandelen. Elke Marokkaan op een scooter moet preventief opgepakt worden, en ten burele van de politie bewijzen dat hij niets misdaan heeft. En elke échte Hagenees mag van nu af aan een 'citizen's arrest' verrichten, bij draagsters van een bhurqa; hij mag dat vod een eind optillen, en kijken of er misschien Semtex onder verborgen is. Het moet niet gekker worden.

[verwijderd]
[verwijderd]28 jan. 2012 - 10:21

Helaas, de linkse kerk heeft voor haar beurt getoeterd... Wederom een Riefenstahltje zeg maar. De klachten blijken echt. Het lijkt wel een hetze zoals je die in jaren 30 in Duitsland zag.

6 Reacties
Yggdrasil
Yggdrasil28 jan. 2012 - 10:21

Te laat, het zaad van de twijfel is reeds gezaaid. Gniffel, gniffel.

ElChe
ElChe28 jan. 2012 - 10:21

Waarom vergelijk je het niet met de Kristallnacht? http://www.youtube.com/watch?v=4D-j3Cy9vk4

meijerlahn
meijerlahn28 jan. 2012 - 10:21

Ik meen gehoord te hebben dat er ongeveer 4 tot 6 echte klachten zijn binnen gekomen. Lijkt me niet iets om mee voor de dag te komen. Maar misschien heeft u een linkje dat ik het bij het verkeerde eind heb.

Le Chat Botté
Le Chat Botté28 jan. 2012 - 10:21

Bedoel je de hetze tegen de Nationaal Socialisten van Hitler? Had men toen maar wat massaler 'gehetzt'...

Uilenspiegel
Uilenspiegel28 jan. 2012 - 10:21

Precies het is een hetze. Alleen PVV-ers blijken de ernst van de verkeerschaos te begrijpen, ook de hondenpoep is bij hen in goede handen.

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch28 jan. 2012 - 10:21

Het lijk wel een hetze?! Anders, het is een hetze, en het wordt steeds leuker zo.. Gnagnagnagna.

degewoneman
degewoneman28 jan. 2012 - 10:21

Wat me opvalt is dat er geen invulinstructie's voor de klachtenformulieren worden meegeleverd. Zo van : " let op gebruik bij iedere klacht een andere naam", " gebruik per klacht een ander IP-adres" e.d. Dat dit blijkbaar niet nodig is versterkt mijn vermoeden dat dit running business is.

1 Reactie
denmol
denmol28 jan. 2012 - 10:21

"Wat me opvalt is dat er geen invulinstructie's voor de klachtenformulieren worden meegeleverd. Zo van : " let op gebruik bij iedere klacht een andere naam", " gebruik per klacht een ander IP-adres" e.d." Ik denk dat als men de uitleg er expliciet bij gegeven zou hebben de ontvanger wellicht zou kunnen denken dat de zender hem of haar dom vindt en daar moet je bij een PVV stemmer niet mee aankomen want die vinden zichzelf, in tegenstelling tot wat anderen vinden, bepaald niet dom. De kwalificatie dom in combinatie met de PVV ligt nogal gevoelig.

JanGert
JanGert28 jan. 2012 - 10:21

Slimme zet van de PVV! Zelf problemen maken zodat ze ze daarna makkelijk weer op kunnen lossen en zichzelf vervolgens een flinke pluim in de reet kunnen steken.

1 Reactie
sociaaltje
sociaaltje28 jan. 2012 - 10:21

Slim opzetje komt terug als boemerang. Toch niet zo slim :-)

sociaaltje
sociaaltje28 jan. 2012 - 10:21

Een " Stapeltje" ala PVV...

1 Reactie
ElChe
ElChe28 jan. 2012 - 10:21

Raak! ;-)

JanJansen17
JanJansen1728 jan. 2012 - 10:21

Artikel verzonnen klachten inclusief betreffende e-mail, voor geïnteresseerden http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/politiek/article/detail/3141438/2012/01/28/Haagse-PVV-verzon-klachten-voor-zwartboek-verkeer-Inclusief-e-mail.dhtml Nu nog inzage in het zwartboek

2 Reacties
taitennek
taitennek28 jan. 2012 - 10:21

En nu die e-mail..... Na het tweede zwarte balkje............ Menschen............. [Jahahahahaha, het staat er toch echt!]. Wat moet je daar nu van denken...........

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa28 jan. 2012 - 10:21

PVV in het echt: Partij van Vouwen en Vegen. Om mijn geleuter te verduidelijken bedoelde ik: Netjes de verhalen uit de lucht vangen en voorzichtig de verhalen vouwen en als je op heterdaad met die netkes gevouwen stapels word betrapt ga meteen Vegen en opruimen, geen spoor meer achter laten, maar soms blijft wat viese vlekken acheter, als spor en bewijs, dan gaan ze vloeken, met hun voeten gaan schudden en stampen en schelden op alles en iedereen en iedereen voor de knetterke uitmaken. Van mij aan je de vriendelijke goeten.

ReggieRoning
ReggieRoning28 jan. 2012 - 10:21

Een blik in het zwartboek http://www.westonline.nl/nieuws/klachten-verkeerscirculatieplan-gebundeld-zwartboek

1 Reactie
MrOoijer
MrOoijer28 jan. 2012 - 10:21

Dat is dus dat interview dat ik noemde, maar daar staat geen link naar een document. Daarom juist denk ik dus dat niemand ooit dat zwartboek verder heeft gezien.

johwih
johwih28 jan. 2012 - 10:21

Dit is objectiever, voor wie kan lezen: http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/329046/Haagse-PVV-moest-klachten-over-verkeer-verzinnen.htm Elsevier is in de feitelijke nieuwsberichten het betrouwbaarst. Als ik iets betwijfel, vind ik dáár vaak correctie op Joop en VK ! (Elsevier maakt duidelijk een lijn tussen berichtgeving en opinie).

2 Reacties
msj_meijerink
msj_meijerink28 jan. 2012 - 10:21

Lagguh joh, want natuurlijk roept boefje De Mos (lees ik in Elsevier) meteen dat het een complot tegen zijn bende is. De meldingen van de burgers zijn verzonnen door de pvv zelf ("de medewerker heeft er behoorlijk van langs gekregen want dat kan natuurlijk niet"), maar de conclusies ("de klachten over het verkeersplan kloppen als een bus") zijn volgens hem helemaal waar.

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra28 jan. 2012 - 10:21

== Elsevier is in de feitelijke nieuwsberichten het betrouwbaarst. == Dat is jouw mening. Ik vind op mijn beurt Elsevier een van de meest subjectieve media van Nederland.

MrOoijer
MrOoijer28 jan. 2012 - 10:21

Het wordt nog spannender: er was volgens mij ook geen zwartboek. In de uitzending van RTV West heeft (over de radio) De Mos wel iets in zijn handen - zeggen ze, maar wie heeft dat ooit gelezen? Misschien is er maar één kopie en daar zwaaide de PVV in 2010 voortdurend mee. Ik daag dus iedereen hier uit om mij één exemplaar (een _werkend_ linkje naar een pdf ervan) te bezorgen. Volgens mij bestaat het niet.

1 Reactie
MrOoijer
MrOoijer28 jan. 2012 - 10:21

Er is echt wel iets meer aan de hand! Alle nieuws items van de site PVV Den Haag van tussen 17 september en 1 oktober 2010 zijn verwijderd, of in ieder geval onvindbaar. Op 24 september kwam De Mos met het Zwartboek naar buiten volges radio West, maar op de eigen site is er geen spoor meer van te bekennen. Uitermate vreemd. Ook de Google Cache en de Wayback machine geven helaas geen verdere informatie. De kans wordt steeds groter dat het hele zwartboek nep was, en niet alleen die paar mailtjes.

mees.
mees.28 jan. 2012 - 10:21

Nieuwe PVV aktie: Bel 118 voor uw zelf verzonnen klacht.

4 Reacties
sociaaltje
sociaaltje28 jan. 2012 - 10:21

:-)

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa28 jan. 2012 - 10:21

Dat heet gezonde humor en puur optimisme.Prachtig. Even wachten, ben nog niet klaar: ha ha ha ha ha...mamma mia!

Gerald2
Gerald228 jan. 2012 - 10:21

Die is goed!

Gerald2
Gerald228 jan. 2012 - 10:21

Stemmetje tegen? bel 1-1-9; cijfertje niet gezien? bel 1-1-10.

ockham
ockham28 jan. 2012 - 10:21

Er lijkt me niets op tegen dat PVV'ers verkeersgevaarlijke situaties signaleren.

2 Reacties
tien1
tien128 jan. 2012 - 10:21

Het gaat in deze niet om verkeersveiligheid, maar om wel of niet gewenste bereikbaarheid van bedrijven. Wat mij betreft mag Den Haag hier en daar best een beetje auto-luwer worden. Je ziet in veel steden waar dat wordt gedaan de middenstand juist floreren, mensen lopen rijen dik door de winkelstraten, waar ze nu in Den Haag op smalle stoepjes moeten dringen, en de winkels langs deze straten minder bezoeken. De PVV wil dat juist zo houden.

kleine2de
kleine2de28 jan. 2012 - 10:21

Mochten die verkeersgevaarlijke situaties bestaan lijkt me daar ook niets mis mee. Vermits ze verzonnen zijn. Zoals in dit geval. Dan lijkt me er erg veel mis mee.