Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Ultraconservatieve vrouwenhaters in Amerikaans Hooggerechtshof schaffen recht op abortus af

Zware klap voor vrouwenrechten in de VS
Joop

Giftig

  •  
22-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
PoisonPutin(Navalny)+

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

Aart van de aap
Aart van de aap22 aug. 2020 - 13:20

Ik hou wel van deze stijl Mooie tekeningen

7 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens22 aug. 2020 - 20:50

@Aart "Mooie tekeningen" Wel mooi misschien, maar niet exact. Een echte schorpioen heeft minder segmenten, vooral in de staart. Normaal bestaat de staart uit 5 grote segmenten; hier tel ik er wel meer dan 10. Die ook nog niet eens veel verschillen van die van de romp. Ook de poten hebben 1 segment teveel. Nee, de tekenaar heeft er geen goed voorbeeld bij genomen. Jammer. Maar ja, daar gaat het natuurlijk ook niet om bij dit plaatje. Vergelijk: https://natuurwijzer.naturalis.nl/leerobjecten/hoe-leeft-de-schorpioen

Bouwman2
Bouwman223 aug. 2020 - 7:43

Wat u bevalt meneer Aart vind ik nou smakeloos. Over mensen die op de intensive zorg liggen maak je geen toespelingen. hoe gebrekkig ook. Zelf vind ik Joep Bertrams even fijnzinnig als treffend. Eigenlijk vin ik em de Schubert onder het gilde van de cartoon tekenaars. Maar ik wil je niets opdringen, en aan bekeren doe ik al helemaal niet.

Bouwman2
Bouwman223 aug. 2020 - 7:59

Maar meneer Minnens, afbeeldingen hoeven toch helemaal niet te corresponderen met de realiteit. Het gaat om de verbeelding achter de werkelijkheid. In het Prado hangt hangt het beroemde lam van Zurbarán. Dat is heel fijn geschilderd, geen krulletje haar in de klit. Maar dat hangt er niet om enkel dierenliefde op te wekken, hoor. .

Aart van de aap
Aart van de aap23 aug. 2020 - 8:39

Tuurlijk is het niet exact Als het exact zou zijn, zou het zijn kracht verliezen

Aart van de aap
Aart van de aap23 aug. 2020 - 10:57

Bouwman In de kunst mag alles Het leven is soms smakeloos. Smakeloze kunst weerspiegeld dat dan

Eric Minnens
Eric Minnens23 aug. 2020 - 14:42

@A @B Niet mee eens. Een goede cartoonist tekent alles zoveel mogelijk gelijkend, behalve op de punten die van de tekening nou juist een cartoon maken; hier bijvoorbeeld door het beestje de kop van Putin te geven. Een slechte cartoonist rommelt maar een beetje aan. O, en Bouwman, jij spreekt jezelf merkwaardig genoeg tegen. Dat lam van Zurbarán is heel goed geschilderd, maar betekent tóch iets anders. Hoe kun je dat op één lijn stellen met die schorpioen, die óók iets anders betekent, maar juist heel slécht is geschilderd?

Aart van de aap
Aart van de aap23 aug. 2020 - 19:44

Over smaak valt niet te twisten hé Het zou een beetje een non discussie worden. Wat mij betreft is het een geslaagde tekening, wat jou betreft niet. Lekker belangrijk.