Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Ultraconservatieve vrouwenhaters in Amerikaans Hooggerechtshof schaffen recht op abortus af

Zware klap voor vrouwenrechten in de VS
Joop

Gefrustreerde vader rijdt docent omver vanwege parkeerplek

  •  
26-09-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-09-26 om 11.36.13
Shocking video captures moment parent accelerates at teacher in school run road rage pic.twitter.com/kf0aSvh8Zh
— The Telegraph (@Telegraph) 26 september 2017
Beveiligingscamera’s hebben vastgelegd hoe in het Engelse Surrey een docent enkele meters op de motorkap van een boze vader wordt meegesleept en vervolgens wordt weggeslingerd. De vader was boos omdat de leraar hem vertelde dat hij ergens anders moest parkeren.
Het incident stamt uit februari van dit jaar, maar de beelden zijn nu in de Britse media opgedoken. Te zien is hoe de 22-jarige Rainer Schoeman de parkeerplaats bestemd voor medewerkers van de school op wil rijden. De docent, Gareth McCarthy staat op dat moment bij de ingang van de parkeerplaats om op te letten dat uitgaande schoolkinderen geen gevaar ondervinden van het verkeer.
Te zien is hoe McCarthy Schoeman naar een andere plek wijst, maar dat Schoeman weigert om weg te gaan. Na nog wat instructies te hebben gegeven en Schoeman nog altijd weigert te vertrekken, leunt McCarthy tegen de voorkant van de auto. Dan slaan blijkbaar de stoppen door bij de vader, want die geeft gas met de docent nog op de motorkap. Schoeman scheert met zijn auto rakelings langs twee scholieren die net aan komen fietsen en docent McCarthy wordt van de auto geslingerd.
Bij het incident raakte de docent zwaargewond aan zijn hoofd. In de rechtbank verklaarde hij zich niet alles van die middag nog te herinneren. De rechter had echter genoeg aan de camerabeelden en legde de vader, die op dat moment nog het 9-jarige dochtertje van zijn partner op de achterbank had, een celstraf van tien maanden op. Ook heeft hij een rijontzegging gekregen van 2 jaar en 5 maanden.
‘Dit is duidelijk niet de manier om je rond een school te gedragen. Ten eerste vanwege de veiligheid van de kinderen, maar je geeft ook een ongelooflijk slecht voorbeeld,’ aldus de rechter. ‘We weten allemaal dat parkeersituaties rond scholen een frustratie zijn voor veel ouders in het hele land, maar als je de grenzen van het toelaatbare overschrijdt is er een kans dat je in de gevangenis belandt, net als meneer Schoeman nu.’
Bron: Mirror

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (22)

Inspector Gadget
Inspector Gadget27 sep. 2017 - 6:23

Niet te geloven dat er zieke geesten zijn die het gedrag van de bestuurder niet volledig afkeuren. Ja de beste man gaat eerste met zijn rug naar de bestuurder staan en daarna op zijn auto zitten, maar daar hebben wij de politie voor. Als we allemaal voor eigen rechter mogen spelen, dan zullen die malloten die de bestuurder (deels) kunnen begrijpen de eerste zijn die berecht gaan worden door de medemens denk ik.

1 Reactie
hminkema
hminkema27 sep. 2017 - 17:55

Sterker nog. Om 0:11 vertelt de docent aan de bestuurder dat hij ergens anders moet staan met zijn auto. En wijst hem met zijn arm in de goede richting. De bestuurder doet niks. Om 0:17 laat de docent zijn arm zakken, en komt er een wandelwagen voorbij die nog eens benadrukt dat de bestuurder op dit kinderrijke terrein niets te zoeken heeft. De bestuurder doet niks. Om 0:22 heeft de docent genoeg van het hardnekkige gedrag van de bestuurder en loopt naar de auto toe. De bestuurder doet niks. Om 0:25 buigt de docent zich naar de bestuurder toe om te horen wat deze (voor onzinargumenten) te zeggen heeft. De bestuurder praat misschien, maar doet niks. Om 0:30 maakt de docent andermaal met een handgebaar duidelijk naar welke richting de bestuurder zijn auto hoort te rijden. De bestuurder doet nog steeds niks. Helemaal tot 0:40 - we zijn dan een hemeltergende halve minuut verder - blijft de docent de auto blokkeren, precies wat hij hoort te doen: zorgen dat geen auto's van ouders het terrein op komen. De bestuurder doet wederom niks. Om 0:40 heeft de docent genoeg van het trainerende gedrag van deze bestuurder, en toont dat door op de motorkap te gaan zitten. Daarvan kun je vinden wat je wilt, maar de bestuurder is de aanleiding van van de ontstane impasse, niet de docent.

Rara5
Rara526 sep. 2017 - 19:33

Waarom gaat de docent op auto's zitten?

Gandalf2
Gandalf226 sep. 2017 - 18:05

Die man in de auto ga ik niet goed praten. Wat een gek. Maar een auto ongevraagd als bank gaan gebruiken, is ook provoceren. Omdat iemand een koppige aso is, geeft je nog niet het recht om aan zijn spullen te komen.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin1 okt. 2017 - 10:01

Tja je spullen zijn belangrijker dan de docent, een mens, die mag je daarvoor wel even overrijden toch? Zo kennen we de geest van de tijd weer!

Okke2
Okke226 sep. 2017 - 14:42

Klaas Dijkhoff laat zn sporen na

Wittemuis
Wittemuis26 sep. 2017 - 11:40

Waarom gaat die leraar op de motorkap hangen / zitten met zijn handen in de zak ipv een gesprek aan te gaan ? asociaal gedrag lokt asociaal gedrag uit zo blijkt , niet dat ik het hiermee opneem voor de vader die gelukkig behoorlijk gestraft is. al vinden anderen dat hij de samenleving niet waard is, tsja

2 Reacties
Bickle
Bickle26 sep. 2017 - 13:39

@Wittemuis Had hij hem gewoon door moeten laten? Of had hij de armen naast zijn lichaam moeten houden en was zijn actie dan wel correct geweest in jouw ogen?

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 sep. 2017 - 11:24

Die automan had daar niets te maken. Wat viel er nog te praten verder?

TheBigLebowski
TheBigLebowski26 sep. 2017 - 10:34

Kijk het blijft een belachelijke actie, echter de man gaat wel op zijn motorkap zitten. Zou ik ook boos om worden, maar dan maar wegrijden zou ik nooit doen.

4 Reacties
Twistappel
Twistappel26 sep. 2017 - 11:56

Als je al duidelijk van een daarvoor verantwoordelijk persoon te horen hebt gekregen dat het je niet toegestaan wordt met je auto een terrein op te rijden? Al helemaal omdat daar schoolkinderen fietsen of lopen? En je dan dreigt dat tóch te doen zodra je de kans krijgt? Het is dan m.i. juist heel begrijpelijk dat degene die je daarin hindert je dat nog iets duidelijker maakt. Bijvoorbeeld door ten langen leste uitonderhandeld en afwachtend op je door jezelf agressief dreigende motorkap van je auto plaats te nemen. Kwaad was je vanwege het feit dat je je zin niet kreeg toch al.

Erik20
Erik2026 sep. 2017 - 11:56

Dat zitten op de motorkap was mij ook opgevallen, ik dacht dat de man echt zou worden aangereden. Beetje haantjesgedrag van beide kanten, waarbij ééntje dan vervolgens over de schreef gaat

Andretti
Andretti26 sep. 2017 - 13:45

Als je goed kijkt, gaat de leraar zitten omdat de man langzaam naar voren rijdt

Piet de Geus
Piet de Geus27 sep. 2017 - 1:50

"Zou ik ook boos om worden" Want de heilige koe blijft heilig? Wat je er ook mee uitvreet? De man had daar niets te zoeken met zijn blik. Wat zul jij dan boos worden als je probeert je auto in mijn voortuin te parkeren, wat ik ga echt niet op je motorkap zitten.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen26 sep. 2017 - 9:39

Permanent uit de samenleving verwijderen dit type mens, dat is het enige dat het weer leefbaar maakt.

7 Reacties
Indisch4ever
Indisch4ever26 sep. 2017 - 10:06

Permanent? Verbannen , dus dumpen in het buitenland? Levenslange gevangenisstraf voor dit vergrijp? Doodstraf misschien ..

Tom Meijer
Tom Meijer26 sep. 2017 - 10:19

Uitstekend maar er zijn er nogal wat. Waar wil je die allemaal laten?

Lodewijk2
Lodewijk226 sep. 2017 - 10:44

Je bedoelt, Siberië?

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen26 sep. 2017 - 13:35

@Indisch4ever Dat zijn de drie opties inderdaad. Zolang het maar permanent is maakt het niet uit. Ik zou de keus maken op grond van kostenoverwegingen.

Jhonathan
Jhonathan26 sep. 2017 - 22:08

@ Jansen & Jansen 26 september 2017 at 11:39, Eigenlijk ben je geen haar beter dan de automobilist. Die wilde ook iemand waar hij het niet mee eens is permanent verwijderen.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen27 sep. 2017 - 9:21

[Die wilde ook iemand waar hij het niet mee eens is permanent verwijderen. ] Anders dan de automobilist in kwestie interesseert het mij geen biet of ik het wel of niet met de te verwijderen persoon eens ben. Wat ik wil verwijderen is het type gedrag dat de samenleving onleefbaar maakt, ongeacht de mening van degene die dat gedrag laat zien.

Minoes&tuin
Minoes&tuin28 sep. 2017 - 9:12

Prima, zijn we meteen van de VVD verlost!