Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Geen uitkering? Geen hulp!

  •  
11-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geen_uitkering_300.jpg
[Video] Almeerse jongere die sollicitatiehulp wil, krijgt die niet omdat hij geen uitkering wil
De gemeente Almere dwingt jongeren tegen hun zin een uitkering aan te vragen voordat ze worden geholpen bij het zoeken naar werk.

Meer over:

leven, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

Capricorn2
Capricorn211 feb. 2011 - 19:23

Zo, onder welke steen hebben die geleefd dan? Dit soort geintjes heb je al zo lang in dit rare land. Soortgelijke ervaringen hier overigens met hetzelfde cwi/uwvwerkbedrijf of hoe ze het ook mag heten, verandert nogal vaak :P

Naamhiero
Naamhiero11 feb. 2011 - 19:23

--Zo hebben we dat niet ingeregeld in Nederland. Als hij afziet van het uitkeringsrecht, krijgt hij ook geen begeleiding-- Wet > richtlijnen > multi-interpretablabla > individuele invulling/ uiting (werkvloer) van eerder genoemde > bureaucratie & misinterpretatie: onzekerheden. Kringgesprek > kleuterschool. Oplossing? Via Humanitas naar de SP. Eerstgenoemde ontbeert subsidie... Zelfs Geert Wilders beseft dat. Toch?

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort11 feb. 2011 - 19:23

Achterlijke bureaucraten.

Tom Meijer
Tom Meijer11 feb. 2011 - 19:23

Een uitzondering gemaakt? Schandalig. Wat denken die lui wel, waar hebben we ze voor aangesteld? Zo iemand zou bij wijze van spreken voorrang moeten krijgen bij het verkrijgen van hulp. De omgekeerde wereld.

Jason2
Jason211 feb. 2011 - 19:23

Denk dat het voor iemand van 21, zonder werkervaring, en met zo een verhaal, weinig zin heeft om naar een full-timebaan te solliciteren. Maar ken wel mensen met nog een slechtere startpositie die het wel gelukt is, door eerst uitzendwerk te doen, maar dan wel echt alles aanpakken. Met die werkervaring is het weer makkelijk om een part-time baantje ergens te krijgen al is het maar voor 1 dag.(ook weer alles aanpakken) En dan kan het snel gaan, want het verloop in bedrijven is groot, inmiddels heb je wat van jezelf kunnen laten zien, en hebt kenbaar gemaakt meer te willen werken, dan gaat er een ander part-timer weg, en dan wordt het een baan voor 2 of 3 dagen. Zo gaat dat door tot het een full-timebaan is, en dan is het ook weer mogelijk te klimmen naar een andere functie. Overigens denk dat het beter is om het bij sollicitaties niet te ingewikkeld te maken door allerlei persoonlijke problematiek op tafel te leggen. Kan altijd later nog, als de positie in het bedrijf wat steviger is, dan is er ook een band met collega's, en dan kan alles.

kontolbesar
kontolbesar11 feb. 2011 - 19:23

heb dezelfde ervaring hier in dordrecht. de discussie waarom ik geen uitkering had/wilde was voor hem belangrijker dan mijn wens om leuk werk te vinden, moest het zelf maar uitzoeken. vroeger had je gewoon het arbeidsbureau en die maakte geen onderscheid.

Rechterhand
Rechterhand11 feb. 2011 - 19:23

zodra de gemeente almere dit ziet op tv, denkt ze aan de reputatie en mag hij zo die sollicitatiehulp aanvragen. opgelost dus. nee maar serieus, dit is natuurlijk niet leuk voor die jongen, maar enigzins logisch dat gemeenten niet alle uitzonderingsgevallen voor regelingen kunnen opstellen. er zijn zo veel uitzonderingen daar kan je niet voor iedereen een apart regeltje opstellen of wel? if so, my bad.

2 Reacties
Capricorn2
Capricorn211 feb. 2011 - 19:23

Hoor je wel wat je zegt? Die jongen wil gewoon hulp, h-u-l-p. Hij wil dat stomme geld niet van de overheid, hij wil niet afhankelijk zijn, hij wil niet als een minderwaarig persoon gezien worden omdat hij een probleempje heeft. Gun die jongen ook zijn eigen waarde, help hem aan een baan en geef die uitkering/indicatie aan iemand die hem wel nodig heeft.

Tom Meijer
Tom Meijer11 feb. 2011 - 19:23

he?

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman11 feb. 2011 - 19:23

Dat zijn de regels inderdaad. Dat heb ik hier al eens geschreven, en dat werd niet geloofd, maar het is echt waar. Een gevolg van het verdwijnen van de Wajong, schreef ik, is dat die mensen in de bijstand komen. Als ze een partner hebben die verdient, krijgen ze dus geen enkele uitkering. Als ze geen enkele uitkering krijgen, krijgen ze geen enkele hulp bij het vinden van werk.

2 Reacties
Capricorn2
Capricorn211 feb. 2011 - 19:23

niet ? we hebben toch prachtige NUG projecten bij de gemeente.

bertvaneck
bertvaneck11 feb. 2011 - 19:23

ben het helemaal met j eens het lijk nergens op je verdrink hier in de regels