Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

G20 demonstranten worden tegengehouden bij de grens

  •  
06-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-07-06 om 18.19.20

© cc foto: Rasande Tyskar

Een groep van ongeveer 30 demonstranten die op weg was naar de G20 in Hamburg wordt net over de grens met Duitsland al 4 uur vastgehouden. Hun paspoorten en identiteitsbewijzen zijn ingenomen.
Rond half zes vanmiddag hebben de demonstranten te horen gekregen dat ze Duitsland niet in mogen. Waarom dat niet mag, is hen niet verteld.
Hun paspoorten krijgen de demonstranten pas terug op het politiebureau in Nederland, zegt demonstrant Auke. “Ze willen dat we onder politiebegeleiding terug naar Nederland gaan. Daar zouden we een verklaring moeten ondertekenen voordat we ons paspoort terugkrijgen.” Wat in die verklaring staat is niet bekend. “Waarschijnlijk moeten we beloven dat we dit weekend niet proberen Duitsland in te komen”, aldus Auke.
EenVandaag verslaggever Sander ’t Sas is ter plaatse. Volgens hem dreigt de politie de activisten met een proces verbaal. Ook zouden ze Duitsland voor langere tijd niet in mogen als ze niet meewerken.

Meer over:

g20, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (62)

Driekeerlinksisrechts
Driekeerlinksisrechts8 jul. 2017 - 8:53

Waarom dat niet mag, is hen niet verteld. ....we weten nu waarom.

Anoniempje5
Anoniempje57 jul. 2017 - 17:42

Wauw wat zijn vele voorstander van schenden van rechten die we dachten te hebben. Vrij verkeer van personen? Recht om te mogen demonstreren? Boeie! paspoort afpakken en onder begeleiding weggestuurd worden. Dat lijkt er erg op dat ze ook het liefst een Erdogan/Poeting type als alleenheerser boven zich willen. Vergeet niet dat dit van toepassing kan worden op elke demonstratie. Er is altijd wel een of andere eikel die iets uitvreet. Dus ook degene waar je het wel mee eens bent (pro-zp gok ik).

2 Reacties
Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer27 jul. 2017 - 21:34

U chargeert. Iedereen heeft het recht om vredig te demonstreren maar we hebben allemaal gezien dat het er allesbehalve vredig aan toe ging. De politie had het dus volledig bij het rechte eind.

Anoniempje5
Anoniempje58 jul. 2017 - 10:12

Bedankt BB, ik wist dat ik op jou kon rekenen om m'n stelling te onderbouwen.

hengst
hengst7 jul. 2017 - 13:56

En het westen maar klagen hoe walgelijke andere overheden ziojn als men ingrijpt bij demonstaties. Men vond zelfs dat een reden om in syrieen in te grijpen ivm dat daar geen genoeg vrijheden zijn. Ook hier worden onze vrijheid behoorlijk ingeperkt. We worden uitgekleed tot onze botten toe onze bejaarde worden verwaardeloost en de rijken worden als maar rijker. De camara's worden overal opgesteld en wij worden zelfs via de tv en mobieltjes en via afluisterapraruur in lantaanpaals afgeluistert en bekeken. Als wij nee zeggen tegen de Oekraine verdag word het toch ja zegge wij nee tegende EU word het als nog ja en als vele zeggen nu is het genoeg en gaan richting Hamburg dan zeggen de overheden nee tegen je en mag je 4 kilometer van het gebouw waar de elite verblijven demonstreren. PPffff

Joost vanaf het caféterras
Joost vanaf het caféterras7 jul. 2017 - 11:07

Ik woon vlak bij de grens en ook ik (absoluut geen linkse) wordt tegengehouden als ik benzine wil tanken. Ook op de zgn smokkelroutes, dan zijn de tussendoor weggetjes zeg maar, waar je met oud en nieuw gewoon vuurwerk meekunt nemen omdat daar anders nooit gecontroleerd wordt. Maar ook mijn hele auto wordt geïnspecteerd, mijn papieren, de hele centemekraam. Dus 30 linkse oproerkraaiers zijn gepikeerd als ze worden tegengehouden?? En (hopelijk) het land niet in mogen op een andere dag, bv morgen?

Libertain
Libertain7 jul. 2017 - 10:54

@watsgebeurt, "de voetbalsupporters" zullen we nader in het verhaal gewoon vandalen gaan noemen zoals het hoort, zijn bekend met het feit dat ze in plaats van een vreugdevolle feest te gaan bouwen, hebben historische monumenten in Rome even vernietigd wat schade voor miljoenen mee bracht, naast de slechte reclame voor ons land. Zou je even willen aanwijzen waar jij vreedzame demonstranten heden van wil gaan betichten? Tip: aan de Duitse grens worden mensen aangehouden enkel op doorgespeelde, doorgegeven informatie.

n/a
n/a7 jul. 2017 - 9:38

Het is folklore. Zowel demonstranten als regeringsleiders hebben elkaar nodig om het nieuws te kunnen halen.

watsgebeurt
watsgebeurt7 jul. 2017 - 6:32

Waar zijn al die roeptoeters als het gaat om voetbalsupporters? Dan is het allemaal logisch en terecht maar nu deze anarchisten worden tegen gehouden is het beroving van de vrijheid....... O o o wat is het leven met een linkse bril op toch lekker. Je hebt altijd gelijk.

4 Reacties
Klaas Vaak2
Klaas Vaak27 jul. 2017 - 7:40

Gelukkig laat die van jou steeds duidelijk jouw eigen ongelijk duidelijk zien.

joop12342
joop123427 jul. 2017 - 8:22

Wats, die laatste zin van jouw is hilarisch en je hebt gelijk.

Josef K
Josef K7 jul. 2017 - 8:23

Hoe kom je erbij dat ze altijd gelijk hebben. Ze doen alsof maar daar trappen weinig mensen in hoor. Zie het laatste verkiezingsresultaat en huidige peilingen. De geschiedenis haalt ze wel in en intussen lekker laten kwaken.

Anoniempje5
Anoniempje57 jul. 2017 - 18:09

Wanneer zijn er dan voetbalsupporters tegengehouden bij de grens en teruggestuurd? Dat zou ik ook niet terecht vinden. Tenzij het bekende hooligans met stadionverboden waren uiteraard. Anarchisten zijn daar niet mee te vergelijken. Of heeft u informatie dat iedereen in die bus een strafblad had en/of een bekende geweldpleger tijdens demonstraties is? Die willen alleen niet geregeerd worden door een overheid zoals we nu hebben. Anarchisten zijn niet per definitie gewelddadig maar tegen overheden die bv. denkbeeldige lijntjes trekken op de wereld om vervolgens mensen tegen te houden die die kant op willen gaan. De wereld is van iedereen en iedereen is van de wereld types zeg maar.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak27 jul. 2017 - 5:59

Het grootste raadsel is toch eigenlijk wel hoe dat groepje mensen er in slaagt om een hele stad om te bouwen tot een vesting, om daar samen hun machtsspelletjes te spelen en de poen te verdelen. Gaat het dan om iets dat feestelijk is, gevierd moet worden, of respect verdient? Kunnen ze niet ergens op een onbewoond eiland gaan zitten, of diep in de Himalaya, of een uithoek van Siberië; gewoon ergens waar niemand last van ze heeft? Is het dan niet werkelijk de hoogste tijd dat we de Bastille weer eens bestormen om ze van de troon te stoten? Als ik sommige reacties hier lees, dan krijg ik weer dat beeld voor ogen van Corrie Vonk - "Met mijn vlaggetje,mijn Hoedje en mijn Toeter" - http://tinyurl.com/h33m2wc Ik zocht de "lyrics" eens op en kwam tot mijn grote verbazing tot de ontdekking dat ze OVERAL het laatste couplet hebben weggelaten. Zo ontdek je steeds opnieuw dat er toch wel sprake moet zijn van een enorm complot, nietwaar?

4 Reacties
V2
V27 jul. 2017 - 9:23

Heer Vaak, dat is simpel te verklaren en helemaal geen complot. Zij voegde de laatste regel toe aan het lied speciaal voor deze televisie uitzending. Op de opgenomen versies staat deze laatste regel dan ook niet.

ahlmann
ahlmann7 jul. 2017 - 10:00

Weggelaten tekst, in sommige lyrics Gaan vervolgens de hekken open wordt ik onder de voet gelopen Ik heb de hele monarchie in mijn handen met die drie Weg met de socialen Weg met vondeling (?) De laatste zin zegt mij niets, of ik versta het verkeerd als "vondeling. Weet iemand dit? Misschien is er een verschil tussen de radio- en de live opname. Hoe dan ook, het is inderdaad bizar dat tijdens een G20-top de democratie praktisch wordt opgeheven. Ik vind het veelzeggend dat onze leiders zich zo afzetten tegen de rest van de bevolking. Gisteravond een documentaire over de Vijfsterrenbeweging in Italië, waar de cultuur van corruptie minder subtiel is, genormaliseerd, en deze kloof tussen leiders en bevolking heel zichtbaar is. Ik denk eerder dat deze vorm van politiek bedrijven overal de norm is, in plaats van een uitzondering in Italië, en dat corruptie elders subtieler, minder zichtbaar is. De socialisten in Italië zijn net zo onderdeel van het pluche, en elders in Europa voelen socialistische kiezers zich net zo bedrogen, misschien was die hoop er nog wel ten tijde van Corrie Vonk. Ook in de documentaire werd gezegd: "verzet met geweld werkt averechts, we moeten ons (wel) aan de wet houden". Dus ondanks de pure belediging van de democratie van een G20, zal verzet altijd zich roomser dan de paus moeten gedragen. De militante demonstranten die de G20 verstoren dragen dus bij aan de legitimiteit van de beveiligingsmaatregelen. En omdat ik weet dat schijn kan bedriegen, hou ik de optie open zoals in een andere documentaire Metanoia werd laten zien dat de militanten georkestreerd zijn. Hoe dan ook, de G20 is een blijk van de lelijke andere kant van de medaille van onze mooie democratie, en dat gegeven lijken sommigen niet te willen zien gezien de relativeringen.

Poubelle
Poubelle7 jul. 2017 - 10:52

Dat groepje mensen zijn over het algemeen gekozen leiders. De enige waar ik echt twijfels bij heb is Poetin, maar verder zijn het allemaal gekozen leiders. Die komen wel eens bij elkander om grootschalig overleg te plegen. Want ondanks meningsverschillen is het beter om die op te lossen tijdens een goed gesprek in plaats van oorlog voeren. Dat noem ik vooruitgang. Vervolgens komen er heel veel ongekozen leiders, die willen dat niet en die roepen op om de top te blokkeren, en te ontregelen. Maar men weet uit het verleden dat er ook regelmatig rellen uitbreken. Daarom is de politie aanwezig. Daarom bouwt men de stad om in een ware vestiging. Mijn advies, als je het systeem wil veranderen zal je dat van binnenuit moeten doen. Ga de politiek in. Zorg dat je medestanders krijgt. Je ziet dat de positieve boodschap van Klaver bijvoorbeeld goed landt bij veel mensen. Maar winkelruiten ingooien, auto`s in de fik steken en andere vernielingen aanrichten kan meestal niet rekenen op de steun van het grote publiek. Die willen vervolgens weer dat de gekozen leiders ingrijpen en de politie erop af sturen. EN zo zal het systeem intact blijven.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak28 jul. 2017 - 15:16

@V - Etaleert zijn gevoel voor humor weer eens. @ahlman - Je ben niet volledig, er ontbreekt nog meer. Vondeling was destijds de fractieleider van de PvdA. Het was altijd de VARA die Wim Kan de ruimte gaf en dit was hun knipoog naar de broodheer. Prachtig hoe al die mensen meezingen met een liedje waarin ze met de grond gelijk gemaakt worden.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon7 jul. 2017 - 5:09

Begrijpelijke actie van Duitse politiediensten die gelet op de actualiteit te rechtvaardigen is. Al vraag ik mij wel af hoe de Duitsers dit juridisch gaan rechtbreien. Belangrijkste doel is kennelijk dat de ongecontroleerde influx van onruststokers met snode plannetjes wordt ingedamd.

1 Reactie
Klaas Vaak2
Klaas Vaak27 jul. 2017 - 7:36

Kijk, dat vind ik nu omgekeerd gelden voor die actievoerders: juridisch niet te verdedigen, maar wel heel begrijpelijk en een stuk sympathieker.

[verwijderd]
[verwijderd]6 jul. 2017 - 22:52

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
Voud Gespelt
Voud Gespelt7 jul. 2017 - 6:57

Ok. Nou het ga je goed.

JStokx
JStokx7 jul. 2017 - 8:17

Jammer dat je Hamburg niet kon bereiken? Jammer dat je je niet als een hooligan hebt kunnen gedragen?

jandebakker
jandebakker7 jul. 2017 - 8:53

Tja, zelf kwam u ook niet verder als een paar inconsistente en multi interpretabele kreten. Als u volgende keer eerst zelf een wat concretere bericht plaatst over uw motivatie om naar Hamburg te gaan, dan krijgt u waarschijnlijk ook wat concretere reacties terug.

Herr Vorragend
Herr Vorragend6 jul. 2017 - 20:49

Tja, net het laatste nieuws uit Hamburg binnen waar gemeld wordt dat 8000 betogers gemaskerd waren verschenen. En die maskers droegen ze niet omdat ze dachten dat het carnaval was. Je verwachtte het niet maar is weer op rellen uitgedraaid. Natuurlijk weer de schuld van de polizei, wiens leden steevast aangesproken worden met "nazi" De relschoppers moeten echter wel begrijpen dat hoewel Merkel een bloedhekel heeft aan extreemrechtse fascisten zij 35 jaar is opgegroeid in een snoeiharde extreem-linkse dictatuur en dus ook een broertje dood heeft aan extreem-links tuig.

4 Reacties
Klaas Vaak2
Klaas Vaak27 jul. 2017 - 5:15

De DDR een "snoeiharde extreem-linkse dictatuur"? Een schromelijk mislukte poging om een socialistische maatschappij op te bouwen lijkt me een betere definitie. Maar de Stasi zou jaloers zijn op de manier waarop tegenwoordig de burgerij wordt bespioneerd. De Amerikanen voerden de "operatie Paperclip" uit, waarbij hooggeplaatste nazi's -zoals Klaus Barbie- een baan kregen bij de CIA en de NASA en onder de naam MK-Ultra gingen fascistische experimenten op mensen gewoon door. De documentaire (YouTube): "Der Führer ging, die Nazi's blieben" laat zien hoe dat in de BRD ging en ik denk dat maar weinig Nederlanders in de gaten hadden hoe ver dat tot diep in de jaren '70 binnen de BRD voortwoekerde. Binnen de overheidsinstanties, zoals politie en justitie, wel te verstaan. Hoe meer je daar induikt, hoe meer je je afvraagt of we in het westen niet te maken hebben met "fascisme met een menselijk gezicht" in plaats van een echte democratie; zeker als je ziet op welke wijze het Duitse fascisme bijna moeiteloos werd geabsorbeerd. De Russen namen de "Entnazifizierung" een stuk serieuzer, al verdienden hun methoden uit het oogpunt van de mensenrechten bepaald geen schoonheidsprijs Alles wijst er op dat Merkel -met haar achtergrond- daar heel wat genuanceerder over denkt dan jij voor mogelijk houdt.

jopiejoop
jopiejoop7 jul. 2017 - 8:49

Klaas Vaak 7 juli 2017 at 07:15 De DDR een “snoeiharde extreem-linkse dictatuur”? Een schromelijk mislukte poging om een socialistische maatschappij op te bouwen lijkt me een betere definitie. Mislukt hehe. Een understatement noemen ze dat.

ahlmann
ahlmann7 jul. 2017 - 10:18

@ Klaas Vaak Interessant, ik heb mij ook afgevraagd hoe deze feiten te rijmen zijn met de manier waarop in het algemeen onze democratie wordt gezien. Kun je 'fascisme met een menselijk gezicht' van verdere uitleg verstrekken? Het idee van fascisme bestaat al sinds de Romeinen, heeft het ontstaan van de V.S. geïnspireerd, en hedendaags fascisme kan onmogelijk vergeleken worden met dat van voor en tijdens WO2. Zeker als veel tegenbewegingen van dit nieuwe fascisme zelf voor fascistisch worden uitgemaakt, wordt de nood tot adequate definitie van dit begrip duidelijk. Want dat er meer is dat ons wordt voorgehouden mag inmiddels wel duidelijk zijn.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak27 jul. 2017 - 22:19

@ahlmann - Aan de ene kant zou ik aan dat verzoek wel gehoor willen geven, maar aan de andere kant gaat me dat wat te ver in het kader van deze discussie. Ik zou zeggen: blijf er bij, want dat onderwerp komt was wel weer bovendrijven. Er zijn een paar andere heldere geesten die hier hun bijdrages leveren, maar die definiëren dit meestal als een karakteristiek van het neo-liberalisme. Historisch gezien zit het probleem wat dieper lijkt me.

rbakels
rbakels6 jul. 2017 - 20:30

Toen ik dinsdag met de trein naar Duitsland ging was er helemaal geen controle. De vrijheid van meningsuiting geeft geen recht op ordeverstoring. En daar zijn veel acttivisten op uit. In principe ontnemen ze de deelnemers aan de conferentie hún recht op menibgsuiting. Hoe dat terugsturen en innemen van paspoorten juridisch wordt gekwalificeerd is mij een raadsel. Misschien is er wel helemaal geen grondslag voor, maar dat zoeken ze pas uit na afloop van de conferentie. Als het echte demonstranten zijn en geen ordinaire relschoppers moeten ze een kort geding aanspannen. Want demonstreren is wrl een grondrecht. Die Gxx toppen hebben wel een geschiedenis van gewelddadigheden die de rechter ook bekend is. Hele veldslagen vonden er in het verleden plaats. Op een Zweedse conferentie waar ook ordeverstoring werd gevreesd liepen agenten rond met groor "DIALOG POLIS" op hun rug. Die waren aangesteld om met demonstranten te *praten* nadat een vorige conferentie in een bloedbad was geëindigd door dat de agenten toen nog niet hadden geleerd om te praten en er dus hardhandig op los mepten.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe7 jul. 2017 - 8:36

Ik ga natuurlijk geen reclame maken voor deze firma, maar volgens mij is er ook meerdere malen per dag een busdienst Amsterdam-Hamburg.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer26 jul. 2017 - 20:23

"Rond half zes vanmiddag hebben de demonstranten te horen gekregen dat ze Duitsland niet in mogen. Waarom dat niet mag, is hen niet verteld." Volgende keer eerst even je haar knippen, je zondagse kleren aan, en doen alsof je op een bedrijfsuitje bent.

JStokx
JStokx6 jul. 2017 - 19:10

Als ik die rellen zo zie hebben ze niet genoeg 'demonstranten' tegengehouden.

Rara4
Rara46 jul. 2017 - 19:07

De betogers gooien met flessen en stukken hout en willen hun bivakmuts niet afdoen. De politie heeft het er maar weer druk mee.

Arie jan
Arie jan6 jul. 2017 - 18:45

Wel apart dat duitsland nu opeens wel grenzen heeft.

Burger3
Burger36 jul. 2017 - 18:45

En maar de vermoorde onschuld spelen. Walgelijk.

Palladium
Palladium6 jul. 2017 - 18:35

Toch kunnen ze nog wel solidariteit betuigen met de demonstranten die wel in Duitsland zijn door iets in Nederland te slopen.

General Kenobi
General Kenobi6 jul. 2017 - 18:11

Ze doen wel moeilijk in Duitsland, gooi gewoon wat werk kleding naar die jongeren, dan rennen ze zo hard als ze maar kunnen terug naar huis.

2 Reacties
GeenSJW
GeenSJW6 jul. 2017 - 20:48

Inventieve oplossing, maar dan ga je er wel vanuit dat ze werkkleding überhaupt als zodanig herkennen.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak26 jul. 2017 - 22:59

Ach nee, zendt gewoon weer eens een episode van Star Wars uit en daarna vereenzelvigen ze zichzelf vanzelf voor de rest van hun leven met een van hun helden en strijden alleen nog voor het goede tegen het kwaad.

van Eersel
van Eersel6 jul. 2017 - 18:04

Niet meer dat terecht, zoals degenen die het wel tot Hamburg hebben gebracht binnenkort ongetwijgeld gaan bewijzen. We moeten echt niet vergeten dat Links veel gewelddadiger is, en Rechts, pas op de derde plek komt als we kijken naar wie we echte dienen te vrezen.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak26 jul. 2017 - 17:57

Wel een beetje naief natuurlijk om te veronderstellen dat open grenzen ook echt open zijn. Als jullie een routekaart willen hebben hoe je die grens illegaal -via de "groene grens"- kunt oversteken, moet je dat even melden. Wij smokkelden altijd buitenlanders het land in op die manier. Tip: het zijn mooie plekken om op een zonnige zondag met de hond te gaan wandelen

Meta Foor3
Meta Foor36 jul. 2017 - 17:27

een demonstratie zonder incident is een verloren demonstratie; een demonstratie zonder publiciteit is een verloren demonstratie; een demonstratie zonder love en lol is tijd verknoeien.

2 Reacties
GeenSJW
GeenSJW6 jul. 2017 - 20:42

een demonstratie zonder rellen is een goede demonstratie.

Voud Gespelt
Voud Gespelt7 jul. 2017 - 7:00

Zoals die in London van verleden week. 6000 rivaliserende voetbalsupporters die zonder wanklank door de straten liepen. Maar daar is geen letter aan verspilt in de MSM. Beetje vreemd.

Derck Walters
Derck Walters6 jul. 2017 - 17:11

Het gaat zoals inmiddels bekend is gemaakt voornamelijk om leden van de Internationale Socialisten en ROOD, de jongerenafdeling van de SP. Beide organisaties hebben vooraf herhaald en openlijk aangekondigd dat zij buiten de gewoon toegestane en ruime gelegenheden om te demonstreren zeker ook blokkades willen uitvoeren en in niet toegestane "rode gebieden" door te willen dringen waarmee ze dus behalve voor het geweldsmiddel kiezen ook anderen het recht op vrije vergadering willen ontzeggen en bovendien onschuldige derden door het geweld in gevaar brengen.

3 Reacties
Klaas Vaak2
Klaas Vaak26 jul. 2017 - 22:50

Echt waar? Zouden alleen leden van de Internationale Socialisten en ROOD, de jongerenafdeling van de SP genoeg moed tonen om iets meer te doen dan bosjes bloemen te bezorgen? Ontzeggen doen ze niemand wat en ze brengen hoogstens zichzelf in gevaar.

Derck Walters
Derck Walters7 jul. 2017 - 9:13

Mensen mochten er naar de vrijheid op demonstreren gewoon naartoe Klaas maar niet zoals door deze leden van IS en ROOD openlijk en vooraf is aangekondigd d.m.v. blokkades andermans vrijheid op vergadering met geweld verhinderen of eveneens met geweld rode zones binnendringen waar de vrijheden en veiligheid van anderen gelden. Er is helemaal niets moedigs aan het voorgenomen geweld van IS en ROOD, zeker niet waar dat veiligheid en goed maar ook gaan en staan van onschuldige andere burgers betreft, maar evenzo niet waar dit de agenten betreft die belast zijn de belangen van die zo bedreigde derden te verdedigen. "Ontzeggen doen ze niemand wat en ze brengen hoogstens zichzelf in gevaar." Ze ontzeggen met hun openlijk voorgenomen acties andermans vrijheden van vrije vergadering, vrijheid onbedreigd te gaan en staan waar ze willen, en lijf en goed van derden. Dacht je nou echt dat je iemand zand in de ogen kon strooien Klaas Vaak?

Klaas Vaak2
Klaas Vaak28 jul. 2017 - 15:18

Ik strooi slechts met peper.

[verwijderd]
[verwijderd]6 jul. 2017 - 16:58

--- Dit bericht is verwijderd —

8 Reacties
Peter Smit2
Peter Smit26 jul. 2017 - 19:04

Stop wetteloze, werkloze, moraalloze relschoppers

Jantje68
Jantje686 jul. 2017 - 19:05

"No borders! No nations!" dat is toch precies waar naar gestreefd wordt door de G7? Vrije handel wereldwijd, zonder grenzen. Handelsakkoorden zijn eerste stap naar dat ideaal.

jandebakker
jandebakker6 jul. 2017 - 19:36

Ik had begrepen dat de demonstranten tegen de g20 tegen globalisering zijn, maar u bent schijnbaar weer voor globalisering.

Thorgrem
Thorgrem6 jul. 2017 - 20:02

Inmiddels krijgen we de beelden door van de eerste rellen. Ik zie enkel haat bij de 'demonstranten'. Wie gaat er nou met gezichtsbedekkende kleding naar een vreedzaam protest? Echt absurd en terecht dat de Duitse politie alles op alles zet om anarchisten tegen te houden.

GeenSJW
GeenSJW6 jul. 2017 - 20:22

@Nenad 18:58 "No borders! No nations! Stop deportations! Stop G20! Stop Trump! Stoop haat!" - Yes borders! Yes nations! Stop deportations! Yes G20! Don't care Trump! Stoop haat!

General Kenobi
General Kenobi6 jul. 2017 - 21:12

Stop Hammer time!

Poubelle
Poubelle7 jul. 2017 - 2:09

Ik heb het ook al bij een ander topic gevraagd. Maar hoe zie je dat zo voor je? Geen grenzen en geen natie`s? Dat soort samenlevingen vervallen al snel in het recht van de sterkste. Zeg maar hoe de rest van het dierenrijk een beetje leeft. Dat is nu niet echt een toonbeeld van super solidariteit. Ik ben doodserieus, hoe denken jullie zo`n samenleving vorm te geven?

Zephyr2
Zephyr27 jul. 2017 - 7:18

No borders! : dus 1 verenigde aarde in het heelal No nations! : zie vorige punt Stop deportations! : Ja dat kan niet meer als de wereld 1 land is, of je moet ze buitenaards deporteren. Stop G20! : OK, maar praten die juist niet over minder grenzen? Stop Trump!: Wat precies dan? Hij weet zelf nauwelijks wat hij wil. Stoop haat! : Goed plan. Dus politie agenten niet uitschelden voor Nazi en zonder maskers en projectielen naar een demonstratie gaan. Je kunt alleen maar roepen "No, No" of "stop". Kom eens met een voorstel hoe het dan wel moet.

Okke2
Okke26 jul. 2017 - 16:56

Men roept al een paar weken 'dat ze de g20 gaan slopen', moet je niet verward reageren als de politie je even tegenhoud. Dat doen ze toch met hooligans?

2 Reacties
Paddy3
Paddy36 jul. 2017 - 20:46

@Nenad, tegengehouden en teruggestuurd omdat een deel bekend is bij de politie.

jopiejoop
jopiejoop7 jul. 2017 - 6:40

Nenad 6 juli 2017 at 19:26 Hooligans? Heb je de foto’s niet gezien? Nenad 6 juli 2017 at 19:26 Hooligans? Heb je de foto’s niet gezien? Zijn er foto,s van de 76 gewonde agenten?

JStokx
JStokx6 jul. 2017 - 16:52

Daar hadden ze net allemaal hun duurbetaalde vrije dagen voor opgenomen. Zonde!